Predala som auto a kupujúci chcú vrátiť časť peňazí

30. sep 2024

Ahojte, predala som staré auto, kupujúci ho odo mna kúpil za 1200€ a dnes mi vola s tým, že chce časť penazi spat lebo je tam niečo pokazene. Avšak auto kúpil za 1200€ (chcela som povodne 2000€ ale keďže tam niečo pukalo a sam ma na to upozornil keď sa bol odviesť) tak som ho predala za 1200€. Čo mám robiť? Podľa mna nárok na vrátenie penazi nemá,..

terina25
30. sep 2024

Nevratila by som

sisska96
30. sep 2024

Však ignoruj ho a hotovo. Čo čakať od starého auta....

vanilkovazmrzka
30. sep 2024

Nevratila by som. Vedel co kupuje, to je dan za veci z druhej ruky. Povedz ze na opravu ma tych 800€ co si zlavila z ceny.

rozculena
30. sep 2024

máš kúpno-predajnú zmluvu a v nej uvedené,že kupujúci bol oboznámený s technickým stavom?

maickamf
30. sep 2024

Mate kupno-predajnu zmluvu? Tam by malo byt uvedene, ze kupujuci je informovany o stave vozidla a vlastne podpisom prebera zodpovednost.
Pri kupe starsieho vozidla nemoze cakat nejake zaruky. Ved ho videl, odskusal, tak ziadne peniaze nevratit 🤷‍♀️

autor
30. sep 2024

@rozculena Áno mám, nechcem byt rasistická ale ide o našich spoluobčanov a neustále ma otravujú a pýtajú odo mna 300€

autor
30. sep 2024

@maickamf Ano auto bude mat čoskoro 18 rokov..

zuzanita1609
30. sep 2024

A čo si? Veď keď ho bol kupovať,ho asi pozrel od interiéru po exteriér a isto bola aj jazda, či? Snáď nie je tak blbý,že by kupoval auto len z fotky. Nič nevracaj. Vedel snáď čo berie.

melanta
30. sep 2024

Oka, máte zmluvu. Napíš mu, že podľa zmluvy nárok na žiadne peniaze nemá a tým vašu komunikáciu považuješ za ukončenú. Ak ťa neprestane napriek tomu otravovať, napíš, že ak okamžite neprestane, budeš to riešiť ako obťažovanie a podáš oznámenie na polícii. Ak nepresane, podaj oznámenie.

autor
30. sep 2024

@zuzanita1609 Anoo, boli sa na tom odviesť a hovorí mi: pani, auto ma zlu nápravu a trasie volant, ja ho zoberiem aj tak ak mi ho dat za 1200€

rozculena
30. sep 2024

to ma hneď napadlo,to sú ich ťahy....máš zmluvu,nevracaj nič....zadarmo by chceli,chamraď
Ja by som im ani nespustila,radšej to dala do šrotu,s hentakými sú len problémy....

vanilkovazmrzka
30. sep 2024

Sprav ako pise @melanta a kontakt zablokuj. Ak by otravoval inym sposobom tak jeden rozhovor s policiou a da si pohov.

zuzanita1609
30. sep 2024

Jooj,tak tieto ťahy 🤪. Ani sa nad tým nepozastavuj. Auto vyskúšali,auto kúpili. Volant im triasol aj pri jazde. Pýtam sa doma,ako čo najefektívnejšie "zrušiť" takých kupcov...máš vedľa seba,vo svojom okolí niekoho,či sa rozumie ?

sisska96
30. sep 2024

Ani ja nechcem byť rasistická, ale nepredala by som nič pre spoluobčanom. S nimi sú stále len problémy

colsami
30. sep 2024

Ak to mas v zmluve uvedene, bud v klude.
Ja ked som raz predavala 20rocne auto s najazdenymi pol mil.km, prisli tiez cigani co ho chceli, myslim ze predajna cena bola podobna. Tak som im narovinu povedala: "vsetky chyby vidite, auto je za smiesny peniaz. Prezerate ho tu traja chlapi, a podpisete v zmluve, ze suhlasite so stavom auta. Nikto mi tu nebude dodatocne vyvolavat, ze autu nieco je, je to jasne?"
Nastastie sa teda neozvali, ale keby aj, neriesim. Takze neboj sa, su to len tahy. Neboj, na sud to nebudu davat urcite 😁

colsami
30. sep 2024

@sisska96 to je pekne predsavzatie, ale vies, ked mas ojazdene auto ktoreho sa chces zbavit, no je este celkom pojazdne (a nebodaj vacsie a aj s taznym 😁), a neplanujes ho davat do srotu... Tak sa Ti na take "faro" ozvu naozaj iba cigani v 90%. A v tych 10% su sice ne-cigani, ale spekulanti rovnakeho kalibru, takze problemy s nimi potom rovnake, ako so spoluobcanmi 🙃. Takze to mas jedno.

sisska96
30. sep 2024

@colsami No tak asi celé zle :D

tanyan
30. sep 2024

Obabral ťa už pri kúpe, keď si mu spustila z 2000 na 1200... Veď to je 40% zľava!
V AAA by si bola dostala viac a bez otravovania. Oni len zistili, že si ľahká korisť a skúšajú koľko z teba vytlčú. Ak im dovolíš pokračovať, tak im nakoniec ešte ty zaplatíš za to, že si im darovala auto.
A potom to ešte predajú ďalej (s výrazným čistým ziskom) a bude ťa otravovať aj ďalší majiteľ.

la_dolce_vita
30. sep 2024

A pozor na to, aby to auto prepisali, inak budu pouzivat a pripadne pokuty atd pojdu na teba.

husky25
30. sep 2024

Nám sa stalo niečo podobne , vyvolával potom manželovi ten už na prášky , na druhý deň som zdvihla telefón ja navrieskala naňho a od vtedy bol kľud 🙈🙈

lenkakravcova
30. sep 2024

Keď sú to naši potmavší spoluobčania, tak ti to takto skúšajú. My sme predávali dvere. Prišli pozrieť. Zjednavali a nakoniec že či nedáme zadarmo 🤣 tak som ich poslala do kelu.

maranco
30. sep 2024

Skús mu navrhnúť, nech teda vráti auto a dáš mu 1100€ či naďalej bude chybné 🙂
Ak si dopísala do zmluvy aké má vady že niečo puká, trasie volant a má zlú nápravu tak nemôže nič, kúpil ho s tými vadami a nič si mu nezatajila.

sisska96
30. sep 2024

@tanyan Však to za 1200 18 ročné auto :o Naši majú 16 ročné a má hodnotu 3000

egonsk
30. sep 2024

je uz auto prepisane? ak ano, niet co riesit. Ak nie, odhlas ho na noveho majitela a on je povinny ho prihlasit do 2 tyzdnov. Trasenie volantom ti spravi aj zle vyvazena guma, alebo poskodeny disk, ked dzubnes do jamy/kanala. Capy na napravu stoja par eur, ta tvoja zlava co si dala, by stacila aj na vymenu vsetkych capov vpredu i vzadu na BMW u neleniveho garazovnika. A mozno este aj nove obutie.

simca06022011
30. sep 2024

ak je v zmluve ze su oboznameni zo stavom, este lepsie by bolo keby tam bolo aj ze im bola poskytnuta zlava, lebo klepala naprava tak si mozu piskat. Auto hlavne nech prepisu :D A viac by som sa s nimi nebavila.

simca06022011
30. sep 2024

Inak tiez ideme predavat starsie auto, a uz mam z tohto mindraky,ze co kupujuci budu vymyslat... viete ako to je so starymi autami a toto duplom, este aj pol roka stoji na parkovisku :D

egonsk
30. sep 2024

@simca06022011 riadne vyumyvat, navonat, povysavat, doliat tekutiny a dofukat spravne gumy, spravit si aspon 30km kolecko sviznou jazdou s prebrzdenim, nech sa to trosku usadi a skoci po nom mozno hned prvy neskuseny kupec 😋😁😅

cimage
30. sep 2024

Musis ich dat do laty, potom stichnu. Zlavila si im 800€, tak si myslia, ze s tebou este vybabru. Nechcu aby si im ho aj opravila za vlastne?

lenkakravcova
30. sep 2024

Ešte jedna vec autorka: over si, či si auto zapísali. Lebo inak ti príde po rokoch pokuta, že si ho neodhlásila do šrotu (500 Eur). Máme s tým v rodine skúsenosť, takže si na to určite pri týchto jedincoch dohliadni. Ideálne pri predaji rovno na úrad, kde sa auto prepíše. Inak je možné, že budú jazdiť na tvoje meno 😀 a tebe budú chodiť aj pokutky..

simca06022011
30. sep 2024

@egonsk ale toto "pickup" firemny, to je ina kava :DDD otukany od sudov, doriadeny od zamestnancov.. umytie a upratanie je samozrejmost a v pohode, ale ostatne.. no mam dost :DDD