Ahojte, to ze pisem anonymne ma svoj dovod. A asi aj uvidite preco,chcem sa len opytat ze preco ste niektore take arogantne k inym uzivatelkam? Naco to je dobre? Viete ze o MK sa vravi ze su tam sibnute matky, atd.. presne kvoli takymto zenskym? Ano vam to moze byt ukradnute co sa vravi, ale naco robit MK take meno?? .. to je komunita kde by sme si mali vzajomne pomahat ako zeny zenam a nie urazat,byt agresivne, urazlive,..atd.. niektore zenske su tu fakt mimo.
@bessie12 Ide o to aby tu aj ine zeny radi chodili, a ked poviem ze citala som na MK nieco tak mi nepovedia ze to su sproatosti lebo tam chodia j...... zenske..
Ide o to spravit tuto komunitu lepsiu. Ci vam to takto vyhovuje? Patrite tiez k tym arogantnym?
A ty si myslis, ze sa ti to podari ?
@bessie12 mne samej urcite nie, ale keby niektore zeny zacali sa inak spravat urcite sa to podari.
Môj názor je, že hovno zhora dole padá....
Aké je vedenie, tak sa správajú aj podriadení.
(Napríklad, náš štát nikdy nebude vyzerať normálne, kým budú robiť politici to, čo robia - nepresta e sa kradnúť, podvádzať a pod)
Myslím, že ti co spravujú celý MK, nebudú žiadne mega kapacity... bohužiaľ, nech sa urazia, je to môj názor a vidím, ako niekedy menia názvy (totálne primitivne), že niektoré témy nechávajú, hoc ich mali zrušiť okamžite...
Nechápem, ako je možné, že niekto tu zakladá XY tém ktoré sú vulgárne a toto nevedia zastaviť a zrušiť?
Skratka, pravidlá tu neplatia pre všetkých rovnako, nemá to žiadnu úroveň.
Tak preto.
@simona20201309 dakujem za tvoj nazor simi
su ludia ktorym to vyhovuje...to je napln ich zivota rano vstat odbavit sa na niekom z modreho kona, nieco zjest, odbavit sa na niekom z modreho kona, skontrolovat decku ulohu a odbavit sa na niekom z modreho kona...nevyhovuje to ani mne a viem ze by sme aj nasli spolocne mena, o ,torych vravis...ale nieje to v tvojich silach zmenit...je to ich zmyslom zivota najst niekoho, obet s inym nazorom alebo sposobom zivota a vypustit na nu ten hnoj co v sebe dusi, ci uz otvorene alebo skryto...a suhlasim ze vedenie tejto stranky by malo tieto niky blokovat, ked aj dookola by si robili nove, raz by ich to mozno prestalo bavit.
No vidis. To by museli zacat od seba, takze zbytocne zalozena tema. Podarit sa ti to nepodari. To si sama priznala a tie "druhe" sa nezmenia, takze ... Vylev do prazdna. Ale na druhej strane ta chapem. Niekedy sa az zarazim ake vedia byt zle a ked im nieco na to napises, tak vznika hadka 🤦♀️
Tu si chodí väčšia polovica doslova robiť srandu. Nerozumiem tomu, ako je toto možné, že nezrusia niekomu účet, kto sa tu chodí zabávať a zakladá témy o mačke, ktorá má 3nohy , a pod.? Ako môže mať táto stránka úroveň?
Tu sú len dve skupiny žien, tie s prínosom - inšpiratívne, šikovné, vzdelané, kreatívne. Tieto ženy tu chcú diskutovať, zdieľať a spájať sa…. a potom tie druhé - nenazvala by som ich j…., ale sú to veľakrát baby, ktoré MK používajú ako Google a ešte ťa budú presviedčať o ich “pravde”, závidia, nedoprajú, sťažujú sa, a ešte sú urazené, keď tu má niekto iný názor.
Možno by stačilo, keby každý zdieľal len pozitívne. Ale Slovaci radi zdieľajú len senzácie či už o covide, vojne, a pod.
@bessie12 aj tak je dobre na to nieco napisat, nech si agresor nemysli, ze vsetci mu to chore spravanie odsuhlasia
sociálne siete sú odrazom spoločnosti... kedysi bol modrý koník komunita, baby si tu radili, rešpektovali sa a boli k sebe milé, zväčša 😉 stačí si otvoriť nejakú starú diskusiu. dnes je to sociálna sieť ako každá iná s cieľom čo najväčšieho počtu užívateľov, reakcií, kliknutí... skrátka biznis. preto vymyslené témy, preto profily, ktoré dráždia, rozpútavajú vášnivé diskusie na niekoľko strán o ničom
na koníku vie byť stále fajn, ale treba oddeľovať zrno od pliev... a nebrať to tu príliš vážne 🙂
@monuska112 to je pravda, ale ja sa nechcem do toho zapajat alebo presnejsie nerada sa toho zapajam, lebo ako sa poznam, tak by som sa nechala uniest a potom ... no nechcem, aby mi zrusili ucet 😀 tak radsej mlcim
@bessie12 😅😅😅
Všade sú ľudia rôzní treba to tak brať a nerobiť si ťažkú hlavu z toho, neprežívat príliš MK 🙂
@monuska112 ja radsej idem do tej kuchyne a tam si kuchtim alebo idem upratovat ci urobit si drink. Potom mam naladu pod psa, ked sa s niekym hadam 😀 Zijeme len raz a kratko na to, aby sme si nicili nervy kvoli nejakym ludom vo virualnom ci v realnom svete.
@xena0 popravde pouzivam modry konik len par tyzdnov,a fakt co citam niektore diskusie tak je mi s toho az smutno. Aj preto som pisala anonymne aby ma tu niektore neukamenovali.
si tu len par tyzdnov? ja som tu niekolkorocny inventar a veru ze vzdy to tu take bolo 😀 a ak niekto tvrdi opak tak je to len spomienkovy optimizmus
Uplne by pre zaciatok stacilo, keby sa objavovalo hned pod uvodnym textom autora automaticke prehlasenie, ze sa maju komentujuci k sebe chovat uctivo a slusne. Oni to vedia, ale mali by to pred ocami stale a znova. Na kazdej strane.
Potom len naozaj zamerne zakernemu cloveku bude stat za to to ignorovat a aj tak pisat urazky.
Bezneho cloveka, i ked ho text autora podpichne, zase toto prehlasenie zarazi a premysli si, co chce napisat a ako.
A este keby sa automaticky uzamkol a nezobrazoval komentar v diskusii, kde by sa pouzil vulgarne slovo. A cakal by na posudenie adminom.
Aj samotny uvodny prispevok by takto hned skoncil, ak by sa pouzilo vulgarne slovo (v akejkolvek forme slovneho druhu). Teda debata by ani nezacala.
Jasne, kto chce, cestu si najde, bude pouzivat tristo roznych inych znakov, aby to slovo napisal inak a obisiel vychytavanie.
Alebo keby sa komentar, ci clanok nahlaseny viac ako napr. 10-15 ludmi (kazdy iba raz), tiez rovnako automaticky uzamkol a prestal zobrazovat. A az po posudeni admina by sa zobrazil zas, alebo by ho admin zmazal.
Tak by sa aj prispievatelia vedeli postarat o to, ze provokacne temy by rychlo hned zmizli z plochy.
Aj ked, da sa to zneuzit napr. na sikanu niektoreho prispievatela/ky, samozrejme. Ze im nejaka skupina odporcov bude cielene naschval trucovito nahlasovat uplne vsetko, co napisu. Vsetko sa da.
@zuzanka.zuzu Ja teda nie som dlhoročný užívateľ, ale keď otvorím diskusiu trebárs z 2011, nemusím ani pozerať na dátum a podľa komentárov hneď viem, že to nie je súčasná diskusia. To nie je spomienkový optimizmus, ale to, čo vidím vlastnými očami 😅
A prečo sú arogantné? Niektoré preto, že sú také od prírody aj v bežnom živote, iné preto, že na internete si na to trúfnu a vybíjajú si tak frustráciu zo skutočného života, ktorú nevedia inak vyriešiť a keď niekoho vysmeju alebo zhodia, na chvíľu sa cítia lepšie. Nikto druhý ani tretí to zmeniť nedokáže, dá sa len snažiť byť tým opačným pólom a ísť príkladom 🙂
@evita_g najlepsi mk bol okolo 2011/2012 ked tu bol este ako hlavny admin Martin Jansen (ak sa nemylim) na otazku sa dalo len 1x odpovedat, ziadne anonymne blbosti a fakt sa tu dobre rady dali najst. Mne samej kamoska odporucila mk ako pomoc... napr. ona sama uz na mk nieje...Potom prisiel ten bradaty (meno si uz nepametam) a ked on odisiel islo to tu dole vodou. Ale co sa deje posledny rok- dva, amen tma...
@ervenka Mário 🙂
a odpoved autorke na otázku v teme: vieš, za počítačom/tabletom/mobilom je každý hrdina. Pre veľa žien je toto jediná forma dokázať si, že sú “skvele a dokonale”. A potom je tu druha skupina, ktorá si bud robí srandu alebo naozaj sa pýta hlúposti, že máš pocit, že toto nemôže byt skutočne. Je to sociálna sieť, komunita to bola pred niekoľkými rokmi, kde vznikali rôzne realne aj virtuálne priateľstva. Teraz je to ozaj priestor, kde si skôr skrátis čas ako nájdeš radu.
Pretoze pre Slovakov je narodny sport vsetko kritizovat a kazdeho urazat..a idealne anonymne od pocitaca..neboj sa, polovica zien by nazivo nenabralo odvahu povedat to, co tu pisu..
Co znamena presne arogantne? Akoze niekomu nadavat, ponizovat ho? Lebo zas po poslednych diskusiach, ktore som citala, niektore beru za aroganciu, aj ak clovek vyjadri rozdielny nazor a prinasa iny pohlad. To zas vadi mne, ze naco niekto zaklada temy, ak chce pocut len jeden nazor a potlapkanie po pleci 🙂 ale samozrejme nejaka kultura a slusnost by mala byt samozrejmostou.
Ja ti poviem tak - keď prestanú doslova hlúpe otázky, tak prestane aj 95% “nepríjemných” reakcií 🤷♀️
Samozrejme, vždy bude určité % ľudí (na internete aj v reálnom živote), ktorí sú zlí a zákerní a svoju frustráciu a komplexy si ventilujú na druhých. Ale naozaj drvivá väčšina je len zákon akcie a reakcie.
Vieš, napríklad hranica medzi nadsadzkou a iróniou je veľmi tenká. To co niekto považuje za vtipný bo mot, iného urazí. A teraz kto určí aká miera vtipnosti je ešte unosna a co už je urážka.
Na druhej strane mat iný názor, nesúhlas s názorom, vyargumentovat svoj názor nie je urážka, je to súčasť normálnej debaty medzi dospelymi a rozumnymi ľuďmi, ale nájdu sa aj také, ktoré nesúhlas považujú za agresivitu
A co napisat k totálne hlupym otázkam, ktoré tu deň po dni kladú ľudia so záväznými dierami v základných vedomostiach? Keď sa pocudujes, že to nevie, si agresívna. Keď jej to napíšeš, dopodrobna vysvetlis ako malému decku, zduje sa, že nie je sprostá. Keď jej dáš link, aby si do študovala vynada ti, ze nemá čas čítať litanie.
Myslíš, že to len na MK? Jajaj, asi si toho veľa nezažila ešte.
@sissy27 lenze ty nemozes posudit ktora otazka je hlupa a ktora nie. tak poviem priklad zmanipulovana zena v toxickom vztahu - ona vie ze nieco nieje ok, ale kedze je zmanipulovana nevie si s tym dat rady, a potrebuje pomoc zvonka. moze sa to stat kazdemu aj cloveku s titulom phdr, aj dievcine z osady. alebo tie "blbe otazky" ci prisiel uz rodicovsky? tak mi co nepoberame uz nam to pride hlupe a zbytocne, niekto je odstrihnuty od prijmu a pocita kazdy den k tomu rodicaku, tak ho to zaujima a nevie ci ma cakat, alebo ho socialny system vynechal....jednoducho ak clovek nechce odpovedat na "prihluplu otazku" nech neodpoveda a ide do temy co ho zaujima, ale taketo zhadzovanie inych ludi len za to ze maju problemy, ktore my nepozname je naozaj cez ciaru. a odpoved ako akcia reakcia nieje ospravedlnenie, pretoze moja reakcia by mohla byt kludne aj taka ze vypnem modreho kona a idem nieco varit, bola to vsak volba, ze som sa potrebovala odbavit - a za toto je treba prevziat aj dodatocne zodpovednost.
To nemas nic na robote, len riesit ine zeny ako sa tu spravaju ? 🤦♀️