Prečo si myslíte, že starý mládenec je starý mládenec? Lebo je tak hrozna povaha, že nebol schopný udržať žiaden vzťah? To za celý čas nenašiel tu pravu? Keď ide do vzťahu, má už tie svoje zvyky napr.vecer pozerať správy, alebo iné.....a nezmení sa to?
Dôvody môžu byť rôzne, nemal šťastie, veľmi sa sklamal v žene - svojej láske a zatrpkol, nechce ženu, má ťažkú povahu alebo závislosť od alkoholu a tak, veľmi časté aj prílišná naviazanosť na pôvodnú rodinu a partnerka/pripadne nová rodina vždy bude na druhom mieste. A áno čím je človek mladší tým je tvarnejší, preto aj starý rodičia mali pekne vzťahy často, lebo sa brali mladucky a nejako si obrusili hrany a prispôsobili sa jeden druhému. Ale čím je človek starší, tým sa tvárnosť stráca a je to potom ťažšie s prispôsobovanim druhému.
Nie nezmení sa to. Bud sa prispôsobí alebo s takého vzťahu treba vycúvať.
Starý mládenec... Tak starý či mládenec? Nikdy som tomu "prirovnaniu" nerozumela... Jednoducho nemá partnerku, či ju nenasiel/nehľadal/nechcel, sklamal sa je snáď jedno. Či prečo ťa to trápi?
Starý mládenec ….ten 38 ročný z predchádzajúcej témy? Nejaké zvyky možno kvôli tebe zmení ale určite nie všetky. S tým musíš počítať
A prečo je starým mládencom? Najskôr mix faktorov: zvláštna povaha, mamickar, nešťastie v láske, chcel di len užívať a teraz mu už bezi čas, kariérista, prasa v posteli, … dôvodov môže byt milión
Dôvodov je asi milion, rovnako ako predsudkov.
Prečo je rozvedený človek rozvedený? 😉
Tiež je taký odpad?
Vacsinou stary mladenec je preto stary mladenec, lebo chce kvalitny vztah a nie ziadnu psychicky narusenu dievčinu typu drama queen
Nie kazdy sa hrnie za kazdu cenu do vztahu, su proste ludia, ktory maju nastaveny ten zivotny standard a zalezi im na urcitych veciach.
To ze je clovek vo vztahu predsa nehovori nič o tom, ze je automaticky lepsi. Kopec ludi vo vztahoch, v dlhorocnych vztahoch su sebci, psychopati, manipulatori, vselijako labilni
Možno malo zarábal a nenasetril si na bývanie, rodinu... Plus naviazanost na rodinu, väčšinou sú to poslušní synacikovia, aspoň pred mamičkou a nemôžu ju sklamať. A tí, ktorých som poznala ja, tak to bola kombinácia, že dobrí synacikovia + zarábali malo. + Aj sexuálne problémy, úchylky.
Stary mladenec je nieco ako stara dievka. Kazdy ma svoj dovod preco to tak ma. Niekto nenasiel spravneho partnera, niekto ani nehlada, uz si zvykol na to, ma svoje zabehnute kolaje, ktorych sa nevzda 🤷🏻♀️
@marisoul17 historicky. Nevydata zena bola stara dievka, nezenaty muz stary mladenec.
Lebo dievkou, ci mladencom sa chapalo oznacenie isteho zivotneho obdobia (cca do 25 u muza a 18 u dievky). Bolo to oznacenie pre slobodnych.
Potom sa cakalo, ze najneskor do toho veku urobia dalsi posun v zivote, a to sobas a zalozenie rodiny. Cim sa zmenil ich spolocensky status na manzelku (zenu) a manzela (muza).
Ak to nenastalo, ostal im nadalej spolocensky status mladenec/dievka, ako oznacenie, ze neziju v manzelskom zvazku, nikdy don nevstupili.
Ale biologicky vek na to oznacenie uz pominul, tak preto stary/stara.
Môj švagor je "starý mládenec". Má 54 rokov. Je to s ním ťažké. Ožení sa? Ja už iba "dúfam", že nie. Tá dievčina by bola čistá chudera.
@heni79 aj môj švagor je. Žiaľ. Ja by som bola veľmi rada, keby má rodinu ženu atď...ale za 8 rokov ako ho poznám nikoho nemal. A zrejme ani dlho predtým. Má 48.
Ďalej sesternica, má 43, chce byť sama, nechce deti a takto jej to vyhovuje.
A viacero kamarátok. Žiaľ, nenašli toho správneho, bezdetné, slobodné, ale priateľov niektoré z nich majú.
Ja, stará dievka do 38, v 39 som sa vydávala. To asi nik nečakal 🤣🤣🤣, moja sestra slobodná, má dve deti. Ráta sa tiež k starým dievkam?
Takže milá autorka, nie je to len o chlapoch, ja poznám skôr viacej žien čo sú sami, všetko po-medzi 35-50. A prečo to tak je, vedia len oni sami.
Vela dovodov, ale vacsinou je tam nieco rigidne v spravani a to im prekaza najst nieco, co by naozaj chceli. Mam okolo vela ludi, aj zien ( nechcem povedat stare dievky) a vacsinou cim dlhsie su single, tym menej odmietaju polavit zo svojich poziadaviek. A buduju v hlave ideal, ktory sa neda ani najst. Potom si na to zvyknu, ze ako to je, neuspesne randia s pauzami a takto dokola
Starý mládenec pre to,lebo slobodným chlapcom sa hovorilo mládenci a keďže je slobodný a u starý,tak je starý mládenec. Máme to aj v rodine,má auto,motorku,po štyridsiatke sa konečne osamostatnil od rodičov -kupil si byť,ale od začiatku tam má problémy so susedmi. Suseda nad ním má na balkóne má kvety a jemu vadí že mu kvietky padajú na balkón,vadí že deti behajú popod jeho balkón,vadí že susedia nechodia k výťahu do suterénu ale okolo jeho dverí na medziposchodie,je o niečom presvedčený má svoj názor a za pol roka ho stretneš a tvrdí úplný opak,s rodinou sa nerozpráva a tak rozhada že nechce aby mu ani na pohreb išli a za rok ho stretneš a povie že bol som s "našimi" na dovolenke,proste ako keby niekedy zavadzal sám sebe.
Ako vedela nebohá babka povedat-stareho koňa už nenaučia ťahať.
faktom je, že poznám viac týchto "starých mládencov", ale aj "dievok", ktorí sú už jednoducho vo veku, kedy už majú svoje rituály, či zvyky, svoje pohodlie, a nemajú chuť všetky tieto zaužívané veci meniť, prispôsobovať sa niekomu, niečomu,
prípadne využívajú iné výhody tohto staromládeneckého stavu, ako je mama hotel a podobne.
s občasným sexom problém nemajú - bud si niekde zaplatia za služby, alebo majú kamarát/ku taky rád/ku,
prídu domov, kedy chcú, žiadna večierka, žiadne uplakané deti, či nespokojná manželka, manžel, neobľúbení svokrovci a podobne, život gombička.
možno ten život gombička nebude po 60-ke alebo ešte viac, ak budú potrebovať pomoc, a nemajú rodinu, od ktorej by sa im jej dostalo, ale to neriešia v tomto veku zatiaľ.
@vilma7 Prepáč, že odpisujem tak neskoro. Ja švagra poznám o niečo kratšie ako môjho manžela. Čiže cca 20 rokov. Švagor bol za tú dobu vždy sám. Bývajúci doma v bývalej "detskej izbe". Vždy to bol frfľoš, negatívne naladený človek + agresívny. Preto si myslím, že je lepšie, že je sám. Možno, keby kedysi dotiahol do konca svoj útek z domu (mal 17), mohol byť iný. Vrátil sa domov, lebo ho mama uprosila. A on ju napokon nenávidel. Na sklonku jej života jej ubližoval. Verbálne denne. Toto je pre mňa "typický starý chlap". 😉
@dreamss chcel by som sa opytat na tých, ktorí sa neoženili a majú smolu. Ako sa im žije, keďze sa v podstate s tým zmierili, rezignovali a prestali si niekoho hľadať? Ako sa cítia, dokazu to niečim iným vykompenzovať, že na to v podstate “zlyhanie/nenaplnenie v živote” nemyslia, respektíve myslia menej? Či kvôli tomu u nich postupom času pribudli aj nejaké psychické problémy, alebo skor naopak kľud a pokoj? Ako to všeobecne zvládajú? Fakt má to zaujíma. Hlavne preto, lebo sa medzi tu skupinu môžem kľudne zaradiť aj ja a už tiež som len krok od toho, aby som sa na to vykašľal a začal žiť staromladenecky život už natrvalo. Mne je už cez 40, 3 roky som sám, ženám sa zo mna už dávno nepodlamuju kolena, tak vyhliadky, že stretnem nejakú vhodnú zenu, su viacmenej v mojom prípade mizive. Tak by som rad inšpiroval kľudne aj od iných s podobným osudom, že ako sa dá s tým vysporiadať. Ďakujem.
@dreamss ďakujem za odpoved a zhrnutie množstva možnosti. Niečo z toho už vykonávam, hlavne, čo sa týka hudby. Z nej niečo po mne zostane 😊 A čo sa týka pomahania ľuďom, tak v tomto sa musím ešte zlepšiť, určite by tomu pomohla aj nejaká forma dobrovoľníctva. Ja rad nezištne pomáham ľuďom, tak budem musieť sa v tom ešte viac posunúť ďalej. Náboženstvo nie, aj keď rešpektujem veriacich, sám som neveriaci a s veľkou pravdepodobnosťou to ani nebudem meniť. Som veľmi racionálny typ človeka, ktorého zaujímajú hlavne fakty. Áno, je nás veľa na tejto planéte, dokonca možno az priveľa. Hovorí sa, že na každého niekde čaká jeho polovica, čo je veľmi idealistické a pekne, ale realita nakoniec môže byt úplne iná. Rád by som bol viac pozitívne mysliaci, ale asi je to tým, že nad mnohými vecami dosť premýšľam a analyzujem. Lenže to nedokážem v sebe vypnúť. Sam o sebe musím povedať, že žijem veľmi usporiadaný život bez zbytočných up&down-ov. Svoj život mám pod kontrolou, som spokojný s tým ako to je, ale jedine v čom sa mi nedarí, tak to je ta vzťahova časť. Na druhej strane človek nemôže mat vždy všetko, čo by chcel mat 😊
@0silvia0 ja by som povedal, že je to individuálne. Budem vychádzať z toho, čo mám odpozorované v môjho okolia. V mojom okoli by som nikdy neočakával, že bude toľko slobodných ľudí po 40ke bez záväzkov a deti. Napríklad môj najlepsi kamarát mi už pred nejakým časom povedal, že po všetkých týchto neúspechoch vo vzťahoch, už nechce ďalej skúšať a preto je už celkom dlho sám. Je úspešný, ma už tiež po 40ke, ale posledne vzťahy a ženy mu tak rozdrvili sebavedomie, že už to radšej vzdal. Další kamarát je tiež šikovný človek, ale ten je dost taký samotár, tak už to dávno prestal riešiť. To by som vedel o mnohých dalších príkladoch. Čo dodať, sme ako chlapi dost zoslabli. Určite by väčšina žien povedala, že prečo sa tak skoro vzdávame, že to nie chlapské atd. Áno, priznávam, nie je to atraktívne, berie nám body, ale u každého takeho chlapa je svoj dôvod/dôvody, prečo sa tak rozhodol. Osobne si myslím, že tento súčasny problém, ktorý sa týka staromladenectva, ešte sa len prejaví v budúcnosti a bohužiaľ aj negatívne, preto to netreba ignorovať a treba hovoriť o tom.
@neowise ja vo svojom okoli poznam tiez niekolko starych mladencov. Su to tie vzdelane ale nemuzne typy, byvajuce s rodicmi, o ktore sa zeny netrhaju.
Moj muz napriklad sa chystal na ulohu stareho mladenca ale este sa stihol pred 40kou ozenit (so mnou, o 11 rokov mladsou) Vacsina jeho kamosov zostali stari mladenci.
Ono treba mat zaujmy, chodit medzi ludi.
@0silvia0 tak takym, čo v takomto veku ešte bývajú s rodičmi, ani sa nečudujem, že sú sami. To sú mamickari a o takých nikdy nebude záujem zo strany žien. Lenže čo s takými, čo žijú sami, sú slušne zabezpečení, ale nejak sa im nedarí nájsť svoju polovičku? Ja poznám hlavne takých a som prekvapený, že prečo práve im sa nedarí. Asi sú za tým iné veci. Tak tvoj manžel mal šťastie, že sa tomu vyhol. Ja som si tiež roky dozadu hovoril, že do 40 sa určite ožením a budem mat deti, ale nejak to nevyšlo. Život si to zariadil ináč. Dám zaujímavé príklady, čo sa týka veku. Pred pár mesiacmi som sa zoznámil s veľmi zaujímavou a sympatickou babou (32 ročná). Interakcia s ňou išla ako po masle, až som bol z toho milo prekvapený 😊 Všetko sa to v okamihu zmenilo, keď sa má opýtala na vek a tym, že sa absolútne nebojím povedať môj skutočný vek, tak som jej to narovinu povedal. A v momente ako by to utalo všetku tu predchádzajúcu konverzáciu. Už sa správala ináč a nakoniec už som pre ňu nebol taký zaujimavy. Nevyčítam jej to, ona si hľadá zjavne niekoho mladšieho a kto vie, či tam nebolo aj niečo iné. To sa už nedozviem. Jedna moja kolegyňa (31 ročná) sa o mne narovinu vyjadrila, že som už stary. A do tretice aj ďalšia sa so mnou prestala baviť, keď sa dozvedela, že koľko mám rokov. Nuž, vek nie je len cislo, nevravim, že pre každú zenu, ale pre mnohé áno.
@neowise a prečo nehľadáš rovesníčky? Lebo ja mám pocit, že chlapi kvôli egu uháňajú mladé, ale aj ja napríklad nechcem muža staršieho o 10 rokov, ja budem v plnej sile a on nebude vládať. Rovnako je tam skoro generačný rozdiel doba sa rýchlo mení a posúva, napríklad deti narodené 1989 prežili iné detstvo a mali inú výchovu a život ako deti narodené v roku 2000. Rovnako napríklad dieťa 1978 ročník prežilo úplne iné detstvo a má iné myslenie ako dieťa ročník 1988. Tie rozdiely v myslení, postojoch, živote tam sú vždy.
@marsmykkok čo sa týka rovesniciek, je tam pre a proti. Pre - určite podobnosť v rámci rovnakej generácie, názorov atd. Proti - to, že je tam riziko, čo sa týka otehotnenia a všetkého s tým spojeného. Okrem toho mnohé staršie ženy sú ako neriadene strely a chcú vzťah posúvať veľmi rýchlym tempom a to vie odradiť. Ale neodpisujem ich, donedávna som písal a aj sa osobne stretol s jednou, ktorá bola o rok mladšia. Bolo to veľmi prijemne rande. Ale nejak sa už potom nechcela stretávať, vyhýbala sa tomu a tak to išlo do stratena. Zjavne som ju nezaujal, tak to nakoniec nechala tak. Aj moja posledná ex bola o rok mladšia, ja som chcel mat s ňou deti, ale ona paradoxne sa tomu bránila, tak sa to tiež potom skončilo. A to sme boli spolu skoro 4 roky. Ja mám brutálne šťastie na taketo rôzne ženy 😃
starý mládenec má svoje zvyky ktorých sa len ťažko vzdáva...