Milé dámy, viete prečo muži deti nechcú? Záludná otázka, ale spýtať sa mužov, v kolektíve žien...
@jankafresova si prehľadná 😉
@autorka pises na zaklade vlastnej skusenosti?
Preco hadzes vsetkych,do jedneho vreca?Ja som napr.deti chcel a vychovali sme s manzelkou 3.
Ked som chodil cez Cechy do Nemecka,tak v Dubi sa prostituky ponukali za vykladmi-tancovali nahe a mavali na okoloiducich.Na zaklade tejto skusenosti,mam zalozit temu:"Preco, su zeny štetky?"🙈Sorry, musel som...
Môj muž mi na prvom rande povedal , že chce mat som mnou dieťa … konkrétne malú princeznú. Takze asi len ten tvoj s tebou nechce dieťa . Treba ho vymeniť . Na svete je xy mužov , čo deti chce
Väčšina čo ich nechce, ich nechce z pohodlnosti. Nedospeli sú sami ako deti, čo sa nechcú deliť.
Potom je určitá skupina, ktorá cíti privelku zodpovednosť sa o dieťa postarať, priviesť ho do zlého sveta atď
A ešte jedna čo reálne pozerá na možnosti rodiny a vidí, že už by to bolo za ich možnosťami napr.3 dieťa alebo majú zlu skúsenosť životnú a to ich poznačilo.
A potom máš ešte skupinu, čo deti veeeelmi chce, len starať sa o ne už nechcú, ani meniť životný štýl slobodného muža za štýl otec.
Ked muz povie, ze nechce deti tak by som to brala tak, ze nechce deti s tebou.
Potom je este druha skupina, co uz deti maju a nepotrebuju dalsie.
Ale vo vseobecnosti ja sa stretavam s muzmi co deti chcu a kolko krat aj viac kuskov ako ich manzelky 😅
Môj chcel, máme 4, z toho 3 z deckeho domova.
Netykaju im biologicke hodiny tak skoro ako zenam. Vela muzov sa spomenie po 40ke. Keby sa zena spomenula tak neskoro, uz su tie sance velmi nizke
Nepoznám takého muža v mojom okolí. Skôr naopak. Muži chcú a ženy vymyslajú
Ja poznam malo muzov, co nechcu dieta. Tam jedina moznost ist od takeho partnera. Pre mna to bola otazka po cca 3 mes vztahu, ciste sa spytat, co vobec chxe deti niekedy. Povedal ano. Mame spolu dieta. Lebo keby vylozene nie, tak radsej Dost z kratkej cesty
Aj niektoré ženy nechcú deti...
Ja mam takeho doma a bola to prva vec, na ktorej sme sa dohodli - ziadne spolocne deti. On deti nikdy nechcel, lebo vyrastal v rodine, ktora ho k tomuto nazoru doviedla.
O moju dceru sa vsak uz 11 rokov stara ako ten najlepsi otec na svete.
@adalmba wow. To je krasne- rozdelit sa s laskou s niekym, komu nebola dana.
Lebo je to záväzok? Od ktorého sa len tak neodchádza. Podľa mňa si plne uvedomujú, čo zo znamená. My ženy, to väčšinou vnímame citovo, srdcom. Muži v prvom rade podľa mňa ráciom.
Myslím že pohodlnosť. Veľa manželstiev sa ,,pokazilo,, narodením dieťaťa. Strata súkromia času, komfortu.
Prečo by nechceli? Ja som dieťa nechcela, kým ma naňho nepresvedčil môj muž. A to už mal v tom čase dve.
Pretože je to záväzok min do 18rokov, keď už nie fyzicky a časom, tak peniazmi urcite. A čo si budeme hovoriť, je to náročne, stratia svoj komfort. V dnešnej dobe sme my mladi aj dost pohodlní a dieta je strata súkromia, slobody, nemozes cestovať kedy sa ti zachce, deti pištia, rozplače sa aj za nič (obdobie vzdoru je bomba v tomto), proste je to náročne, prosím netvarme sa že nie - inak by sa toľko vzťahov nerozpadavalo, keď prišli deti
Muži nechcú deti? Sú ľudia čo chcú a ľudia či nechcú deti ,nie muži a ženy.A potom je to ešte o partnerovi ,partnerke,keď príde ten správny možno budú aj deti
Ako sa hovorí, keď muž nechce, neurobí,... Takže asi len tebe nikto nechce urobiť. Ja ich mam 3ks 😄
milujem toto generalizovanie, nejaký chlap ti povedal, že nechce deti a bum, máme tu hlboko filozofickú tému "Prečo chlapi nechcú deti?"
Ja poznam len zeny, ktore nechcu deti. Muzi chcu vsetci (aj ti co maju pomaly 40 a su single).
Môj muž chcel vždy deti.Od prvej chvíle,keď sme sa stretli vravel o tom,že raz deti chce.A máme dve.
Poznám aj mužov aj ženy,čo deti nechcú a nemajú.Toto nie je o pohlavi
Moj chlap mi na druhom rande povedal, ze ma chce za zenu a na tretom ze chce len somnou dieta
@lenkasarka eh.. dakujem... ale ak naznačuješ, že táto téma je moja, tak omyl. ak by som chcela túto tému začať,
tak by som ju napísala inak - kdeže "muži" ... Mnohí ľudia nechcú deti a nezáleží na pohlaví. Dosť nepekné zovšeobecnenie a stereotyp, úprimne.
Ženy tiež nechcú deti.
A je úplne v poriadku, ak niekto deti chce.
Nie je v poriadku mať deti, ak niesom pripravená, alebo ak si niesom istá či ich chcem, alebo hlavne, ak to robím iba preto, že ma druhí do toho tlačia.
AUTORKA - trošku zle položená otázka.
NIEKTORÍ muži deti nechcú a tak isto NIEKTORÉ ženy deti nechcú.
Prečo?
sú rôzne dôvody a môžu byť veľmi osobné a individuálne. Tu sú ale tie, ktoré sa dajú aj ľahko vygoogliť:
1.) nedostatok materinského/otcovského citu. Jednoducho nikdy nepocítili poriadne to, čo pociťujú ľudia, keď vidia deti, keď privoňajú k hlávke bábätka, keď premýšľajú ako by vyzerala ideálna budúcnosť v ich osobnom živote. Nejako im tam deti nefigurujú.
2.) strach. možno panický strach z uväznenia dlhodobo v domácnosti, alebo strach z nonstop zodpovednosti za druhého človeka. Možno strach, že prenesú choroby alebo traumy z rodiny na nové dieťa...
Možno strach, že dieťa sa narodí s postihnutím...
Možno strach, že budú nervózni a agresívni, lebo dobre vedia, že také/takí sú už teraz... Možno strach, že budú dieťa zanedbávať a utekať preč. Možno strach, že sa im dieťa nebude páčiť, nebude mať také záľuby a ambície aké chcú, a nechce sa im riesiť, čo s dieťaťom, ktoré je iné... Milión možností,
3.) Vedomosti o svete. Vedia, že nový človek bude len nová uhlíková stopa. Vedia, že
svet má veľa chýb a hrôz a príde im nefér priviesť nového človeka do takého sveta...
... a fúra ďalších dôvodov...
@jankafresova za predpokladu,že nemáš druhý účet 😉 Jasne, že je to v poriadku, to len ty máš utkveli predstavu, že ľudia s tým nie sú v pohode.
Prečo, to je otázka. Tak ako aj niektoré ženy nechcú deti, každá má na to svoj dôvod. Napriklad strata komfortu, slobody, zvýšené výdavky, zvýšené starosti.. dôvodov je mnoho.
Ked stretnu tu pravu, tak zrazu chcu. Ked muz povie, ze s tebou nechce dieta, je to znamenie, ze mas hladat dalej.
Kazdy ma na to svoje dovody, urcite to nie je jeden univerzalny dovod. A niekedy to nie je o tom, ze muz dieta nechce, len ho nechce s tou konkretnou zenou…