Ahoj ako sa posiela balík keď chce niekto prevodom zatiaľ som posielala iba na dobierku a neviem ako sa to robí prevodom alebo ako sa dá posielať aby postovne bolo lacné dakujrm
Ďakujem ale keď pozerám na stránku pošty tak postovne mi vinde stále ináč doma a na poste... Ale v podstate je to to iste jak aj na dobierkku
Ďakujem vam
@martina1504 ak balík správne odvážiš, nemôže ti poštovné vychádzať inak doma a inak na pošte. Dobierka je určite drahšia.
Ďakujem za info
@martina1504 veď napríklad zásielka do 1 kg poslaná druhou triedou je obyčajne 1,65 eura, doporučene 2,40 eura a na dobierku na účet 3,20 eura. Takže rozdiel tam je.
To mate pravdu
baby, neviete mi poradit? nechcem zakladat novu temu, tak vyuzijem pribuznu 🙂 neviete, ako to je s prevodom z ciech? predavam na vinted.cz a obcas teda aj niekto nieco kupi, ale nechapem ako to maju s poplatkami za prevod, naposledy mi kupujuca pisala, ze jej strhli 20 eur. oni nemaju sepa prevody alebo to tie zeny nevedia spravit? lebo ja za prevody do zahranicia neplatim. pripadne neviete, ako to riesit? je nejaky iny sposob platby z cr?
@kiwi3 ja neviem ako sú nastavené české účty v bankách. Ale keďže oni nemajú euro, tak asi sa platba na Slovensko nedá poslať ako SEPA prevod a stŕha im to poplatok ako za zahraničnú platbu. U nás na Slovensku pri platbe do zahraničia keď dodržíme podmienky SEPA platby (IBAN číslo, swiftový kód banky BIC, atď. – bude úhrada považovaná za SEPA a nebude spoplatnená ako zahraničný prevod.
Ak posielajú v inej mene, vždy je tam poplatok.
SEPA je medzi eur uctami. Účett v banke aj v Českej si viete zriadiť napr. Online. Neviem či fio banka, alebo ktorá na platby medzi ČR a SK zadarmo.
@simca06022011
1. SEPA je odoslanie platby v eurach - nie je nutne aby prijimajuci ucet bol vedeny v eurach. Prijimajuca banka eura zmeni na koruny automaticky. V SEPA je zo 10 krajin ktore nepouzivaju euro menu a dalsie 3 ani nie su ani v EU.
2. SEPA platbu v eurach mozu poslat aj cesi z korunoveho uctu. Ich banka si sama skonvertuje a zoberie koruny podla jej denneho kurzu.
3. SEPA ma vzdy SHA - zdielane naklady - kedze u nas 99% ponukanych balikov pre ucty ma domace prevody zadarmo a SEPA musi stat rovnako ako domaci prevod takze su tiez zadarmo. Na ceskej strane to bude podobne.
Jedinou nevyhodou prijimania EUR na ucet v cudzej mene je ten bankovy nevyhodny kurz...
@hiro no ja z praxe viem iné 🙂 kvoli tomuto prešlo kopa klientov na eur účty, alebo využívajú slovenské účty. Plus často si ľudia výberu aj iný typ prevodu v bankingu ( tj v zahraničnej mene a nie SEPA, a ten je ešte drahší ).
@simca06022011 Napriklad: https://www.banky.cz/clanky/jak-na-zahranicni-p...
"SEPA PLATBA ODCHOZÍ Pro platby v eurech (stejně jako v ostatních cizích měnách) lze použít korunový účet – odchozí/příchozí platba se přepočte kurzem banky ze dne provedení transakce."
Ja chapem ze si ludia zakladaju tie ucty z dovodu ze sa nevedia presne kolko korun im pride na ucet ked im niekto posle eura.
@kiwi3 SEPA platba ta nesmie stat nic viac ako vnutrostatna platba (na to je zakon). A obycajne vobec nic naviac kedze neobmedzene prevody byvaju zaratane ako sucast balikov poplatku za ucet.
"Poplatky za SEPA platby môžu v jednotlivých bankách líšiť, avšak platí, že poplatok za vnútroštátnu platbu musí byt rovnaký ako pri cezhraničnej SEPA platbe."