Ahojte mam problém zo zaspávanim viete mi poradiť nejaké prášky alebo tabletky ktoré fakt pomáhajú zaspať. Pozerala som na internete nejaké ale sú ich tam veľa a neviem ktoré bi boli najlepšie a hlavne také čo by pomohli. Skúste mi nejaké poradiť. Ďakujem za každú radu 😊😊😊
@izabela002 mozes skusit hocico s vytazkom z baldrianu alebo caj na spanie s baldrianom. Ak to nepomoze, potom uz zostava ist k lekarovi
@izabela002 voľnopredajné sú zväčša k ničomu.
Stilnox navodzuje spanok okamzite. Je na predpis. Zacina sa s 1/4.
@izabela002 žiadne lieky neber... volne dostupné ti aj tak nič nepomôžu. To už si daj rovno nejaký bylinkový čaj.. a este by som predtým skusila urobiť to, že cez den by som sa venovala nejakej aktivite čo človeka vysíli, napríklad beh, alebo korčule, hocičo, kde je nejaká fyzická aktivita alebo večer pred spaním si dať dlhšiu prechádzku v okolí a potom si lahnúť do postele samozrejme žiadna zapnutá telka ani telefón pri hlave, úplnú tmu nech máš v spálni a hlavne pred spánkom nepremýšlaj veľa, iba relaxuj a ešte čo je dôležité nejesť tesne pred spaním. Veľa šťastia
@izabela002 Voľnopredajné ti nepomôžu. Väčšinou sa ti tu budú vyjadrovať ženy, ktoré asi nezažili dlhodobý nedostatok spánku a budú ťa určite odrádzať od liekov. Ale keď už musíš, tak si zober tesne pred spaním 1/2 tbl. Stilnoxu, na 4 hod. približne určite tuho zaspíš. Budeš vyspatá, tak skús na druhý deň nezobrať, veď nebudeš už extrémne unavená a potom uvidíš. Keď sa aspoň raz za čas potrebuješ vyspať, tak nič iné krem tbl. ti nepomôže. Ale možno je to len psychická záležitosť, ktorá keď pominie, tak sa ti upraví aj spánok. Držím palce.
skús Persen a môžeš to komb. s magnéziom. Ak ti nepomôžu do 2 týždňov tak potom už len k lekárovi...k obvodnému
@katkati Stilnox je na predpis?
Ziadnom pripade tabletky vyskusaj sprej DOSPINOX pomaha vyskusane
@deti95060810 Áno, je na predpis.
@izabela002 Viem, aké ťažké je nespať dlhodobo. Rady typu neber lieky a pod. Hm.....Ak si skúšala prírodné lieky, čaje, magnézium s B6 a pod. a nezaberá, treba navštíviť lekára. Stačí sprvu aj obvodný. Poznáš sa a vieš čo dokážeš a čo už nie. Lieky na predpis nezavrhuj, ak majú pomôcť. Možno stačí preklenúť nejaké ťažké obdobie a vtedy sú na nezaplatenie. Určite nie na celý život. Ale ak sa inak nedá, je to pomoc na čas určite. Sú lieky na ukľudnenie, čo ak sa berú pred spánkom sú aj na spanie určené. Alebo potom len na spánok hypnotiká, tie sú silnejšie.
@lusiafofo Dospinox? u nás nezabral ani u detí.
doporuč. nám lekárka.
Mňa celkom unavil čaj od teekane na spánok..pokiaľ nevieš zaspať z dôvodu že sa necitis unavená tak pomôže..pokiaľ máš stres a pod. Treba riešiť to
@izabela002 z volnopredajnych odporúčam Melatonin-mucenka a Neospan.
Ďakujem vám za rady všetkým 🙂
Lieky ti neporadim ale mne raz mamina hovorila že keď sa pred spaním sústredis na niečo hnedé tak ťa to skôr uspi. Každú noc si predstavujem hnedú kocku a do pár minút spím 🙂 viem to podľa toho že aj ja som mala problémy zaspať
@deti95060810 deti mozu? To uz je zle ked sa dava detom na spanie
Niekedy netreba lieky len sa zamyslieť ako sa stravujem.Hlavne na večera má byť vic menej len simbolická aby človek nešiel vyslovene spať hladný. Ak je to iný problém je treba navštíviť odborného lekára.
@ludovit11 ja už po siedmej nejem vôbec nič
@izabela002 mne pomaha melatonin. Je volnopredajny, zaspim do 15-20 min a nie som z toho otapena. Ked aj maly place v noci tak normalne sa hned zobudim. Cize fakt iba na zaspatie
@izabela002 ako si na tom s kávou, čajom, nešportujes vecer?ak nepomôže magne B6 dlhšiu dobu brať, Persen, melatonín, môžeš skúsiť Guajacuran je bez predpisu a uvolnuje, ak ani to tak obvodný predpise niečo na ukludnenie Xanax, Lexaurin je lepšie si dať ukludnovak ako liek určený na spanie typu Stilnox.
Ak máš stresy a preto nevieš spať to je na dlho
caj na nervy neurologicky cajm skor by si sa mala zamysliet co sa dialo v tbojom zivote ked problemy so spankom zacali a preco... drzim palce
@engynka super ďakujem pekne pomohli ste mi 😊 určite vyskúšam
ja teraz skusam od vitariana CBN + CBD olej 10% a zatial mi pomaha, rychlejsie zaspim, predtym som mala cbd s melatoninom a tiez bolo dobre
@izabela002 ja by som sa radšej poradila s lekárom než takto brať lieky niektoré sú naozaj návykové a potom bez nich vôbec nezaspis