Ahojte baby, chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť nejakú knihu o osobe JK, nechcem nič fanatické, ale ani zaujaté z jednej či druhej strany. Jednoducho fakty, niečo, kde sa dočítam o charaktere a osobnosti JK, počom si môžem utvoriť vlastný názor a nie je mi podsúvaný iba jeden "správny". Ďakujem
tak ako ani na jednotlive hystoricke udalosti(napr.druha svetova vojna) nie je IBA jedna nezaujata kniha,nie je mozne ani o cloveku,ni este o postave J.K.najst jedinu nezaujatu knihu.
Ale pokial nie si veriaca,tak ti moze byt vlastne aj jedno-teda,mozes si precitat viacero knih,z kt.si vytiahnes fakty o jeho zivote a uceni-ak teda Bibliu,resp.konkretne Novy Zakon neberies ako gro opisu jeho zivota...lebo nic presnejsie si myslim nie je.
To ostatne je iba vedecke badanie a fakty,na kt.vedci nejako pridu a kt.su a aj nie su jednoznacne a casto aj vyvratitelne
mozes si na neho urobit obraz aj cez mnozstvo ludi,kt.mu skutocne uverili a zili a ziju jeho ucenie,aj dnes su ludia,kt.zomieraju pre svoje presvedcenie-vieru v neho...a asi by len tak nikto nezomrel,keby neveril tomu,co ucil 😒...to nie je viera v nejaku posvatnu vojnu,kedy sa nejakym zlom clovek niekde dostane,chce to asi fakt silu povedat v nejakej trebars moslimskej krajine,ze som krestan a nekonvertujem...a tak som vlastne lahky terc,na co mozem doplatit zivotom....hm,teraz sa mi napada otazka,ze niekde ludia davaju zivot za svoje presvedcenie a na Slovensku napr.nie su schopni dodrzat ani Desatoro 😀(smiech cez slzy)
Na Jezisa ako historicku postavu si z knih mozes urobit nazor
Na Jezisa ako "predsatvitela"nabozensvta to bez nejakeho vnutorneho impulzu nie je asi celkom mozne,neda sa racionalne,po preskumani faktov prist na to,ze mu veris 😒
prepac,ze som sa rozpisala...a to som este nenapisala ani vsetko,co mi pri tej teme napadlo
drzim palce pri hladani-a nie len knih s touto temou 😉
Chcela by som odpovedať konkrétne na tvoju ptázku. Nebudem rozoberať to, či si veriaca alebo neveriaca, myslím, že to nepotrebujeme vedieť. Z mojej skúsenosti Ti doporučujem knihu "Život Krista" , autorom je Govanni Papini. Túto knihu sme mali doma ešte keď som bola dieťa. V dospelosti, zrejme som bola v podobnej situácii ako Ty teraz, nazvime to čas hľadania pravdy, som si ju požičala od mamy. Hlboko na mňa zapôsobila, neskôr som si ju kúpila, chcela som ju mať doma. Takže túto určite doporučujem, z iných titulov, konkrétne o živote Ježiša Krista teraz čítam Evanjelium ako mi bolo odhalené od Márie Valtorta. No to je 10 kníh, pomerne obšírnych, každá má okolo 400 strán, ja teraz čítam tretiu. Aj cenovo je dosť drahá, každá stojí okolo13 € a ťažko je ich zohnať niekde v bazároch alebo antikvariátoch. No Život Krista sa dá kúpiť napr. na stránke www.ciernenabielom.sk. Je to internetový antikvariát, tam majú staré aj nové vydanie a cena je 1,40 - 1,80 €. Dokonca pri platbe na účet môžu poslať obyčajnou poštou, to je 0,90 - 1,60 € poštovné, balné si neúčtujú. 🙂 Dúfam, že som poradila, určite si ju prečítaj. 😉
Život pána Ježíše / podle Marie Valtorty ; epizody z jeho veřejného působení.
http://www.databazeknih.cz/knihy/zivot-pana-jez...
da sa to najst aj v pdf verzii
Kauza Kristus 🙂
Na co si chces vytvorit nazor? ci chces byt veriaca alebo nie? Ked ono to nie je velmi racionalna zalezitost, o faktoch a pod. tazko si po niekolkych tisicoch rokov mozes byt ista faktami a tiez ich nestrannostou. mylsim, ze viera sa vacsinou spaja s duchovnymi zazitkami, s tym, ze ti je blizke to konkretne chapanie sveta a pod.