Ako mam pekne vysvetlit svokre a rodicom ze po prichode z porodnice nechcem prijmat ziadne navstevy aspon 3dni.. Bojim sa aby sa neurazili.
@lala0000000 Tak su to potom sebecki a netolerantni ludia. Ak by sa prisli bez ohlásenia "nasackovat" tak by isli nazad. Slušnosť -minimalne sa ozvať a spýtať sa ci mozu prist,poviem nie dostanete pozvanie. Bodka.
@lala0000000 chces byt tyzden sama so svojim dietatom a manzelom. Chcete sa zabyvat a zvyknut si trosku na seba. Potom su vitani
@sapetka veru budeme mat co robit kedze mame este 3roc.syna 😂🙂 dakujem za rady
@lala0000000 ? Nechapem
@sapetka pisala si ze chcem byt sama zo svojim dietatom a muzom tak som ta kus poopravila 😂😂
@lala0000000 a preco nechces babatko najblizsej rodine ukazat? Na chvilocku... rovno ich popros, ci by nedoniesli nieco navarene a nevzali starsie dieta potom na prechadzku....
@lala0000000 tak sorry ze som nevedela ze mas este dalsie dieta.. pointa bola ze nechces prijimat navstevy alebo?
@simsalabim oni ho uvidia v porodnici 🙂 a oni nepoznaju "chvilocku"... Moj manzel navari
pozri, nas nemal kto prist pozriet....:( :( :(....vsak ked ti bude dlho, zobberies sa s babom a ides do inej izby
@lala0000000 chapem. Ja by som ich pustila a keby uz boli pridlho, povedala by som, ze som unavena, idem si lahnut.... a poprosila ich, aby starsie vzali von. Bud rada, ze sa zaujimaju.... moje deti nezaujem starych rodicov velakrat oplakali.
@simsalabim ja som rada ze sa zaujimaju, a viem aj co je to ked sa nezaujimaju pretoze moj otec sa nezaujima... ale tu nejde vobec o to 🙂 ja som len chcela chcem trosku sukromia 🙂 kedze len pred 3mesiacmi sme sa od svokrovcou odstahovali 😉
@lala0000000 nech sa urazia ved sa aj odrazia. Treba byť razna a jasná hneď od začiatku lebo potom si budú robiť čo chcú s tvojimi deťmi.
Takto: "babka, dedko, prosim, neurazte sa, ale po prichode domov z porodnice chceme mat aspon 3 dni klud a nebudeme prijimat ziadne navstevy" easy
vatsina ludi rozposiela sms alebo to zavesi na fb - ze maju diet amiery meno a podobne tak k tomu hned dopis ze dna bla bla sa narodil bla bla a s radostou po prvom tyzdni prijmete osobne gratulacie vzhladom na to,ze chcete s dietatkom najskor stravit cas o samote
@lala0000000 Ahoj, ak nechceš, aby sa urazili, tak im nehovor, aby k Vám NEchodili, lebo to vyznieva negatívne. Namiesto toho im povedz, aby prišli, že sa budete tešiť. No a rovno im povedz ten dátum o tie 3 dni, že vtedy ich čakáte. Ak nepochopia a budú sa k Vám chcieť nacpať skôr, až potom by som povedala, že skôr návštevy neprijímame. Ak sa aj napriek tomu urazia, tak to už bude naozaj ich problém.
@lala0000000 ku mne nesmel prísť nikto 6 týždňov. Rešpektovali. Proste som povedala, že si to neprajem a muž tiež. Povedala som to keď som bola ešte tehotná, že toto je našich 6 týždňov už aj kvôli chorobám atd atd. Vôbec ma nezaujímalo ako to kto zoberie
rozumni ludia vedia, ze novorodenec a matka maju pravo na oddych, zvlast matka....dalsia velmi dolezita vec je - hygienicko- zdravotna!!!!!takze ak si vyslovene rodicia nepraju pomoc, tak stari rodicia a cela blizka rodina, bažuca po navsteve tam jednoducho minuimalne tyzden nema co robit!!!!!!
sono2 presne , velmi dobre....ja som mala predcasne narodeneho syna, takze u nas to platilo zvlast- mesiac bez navstev....ale aj keby nebol predcasny ja mesiac nedovolim....
@edith34 mne na tému šestonedelia povedala svokra, že oni neprišli ku mne ale ku bábätku, ja si môžem ísť oddýchnuť. A vláčili mi malého kade tade po dome, po prievane, až som vyliezla na poschodie za nimi, zobrala som malého a sranda skončila. Mala som náročný pôrod, prvé týždne som fakt nevládala, takže ja by som zákaz návštev počas šestonedelia dala nejakým zákonom.
ja som ohladne svojho dietata velmi razna...viem si presadit svoje,ale casto je to u mnohych clenov rodiny doslova boj....som vraj staromodna....ale vobec ma to nezaujima..ja sa nestaram do chodu ich domacnosti, oni nemaju pravo starat sa o tu moju....treba si urcit pravidla hned na zaciatku, inac to potom je "vesele"...
To je sila co si dovoluju podaktore svokry 🙄
@zuzanaam ja som v nemocnici nevládala vyjsť na chodbu a na izbách nie sú návštevy povolené, takže som mala kľud. Až na 3.deň som vyšla k manželovi. Porodila som skôr, takže to nestihla prísť. A s témou imunita to máme stále veselé. Manžel zakázal synovcovi ísť k malému, lebo mali doma črevnú vyrózu, on sa rozplakal, a svokra na to, že nech sa ide pozrieť, že ho azda nenecháme plakať. To už som vybuchla ja, či mám obetovať zdravie syna preto lebo niekto niečo chce. Samozrejme že sme ho nepustili, na druhý deň už hnačkoval aj synovec a o 2 dni svokra. Ale neuzná že máme pravdu ide si stále svoje.
@lala0000000 ja som to uplne na rovinu povedala teraz ako sme behali po vianocnych navstevach...proste je zima obdobie ked je kazdy druhy clovek nakapaty a nepotrebujem este po porode riesit ze ochoriem ja alebo mala...slusne som povedala ze je to moj prvy porod a neviem co mam od toho cakat a ako sa budem citit a zatial to vnimam tak ze chcem mat v porodnici a potom aj par dni doma pokoj aby som sa dala dokopy a zvykla si na noveho cloviecika...ak toto niekto nevie pochopit a urazi sa ked ho slusne poziadas tak to uz nemusi byt tvoj problem...povedala som ze mozno sa budem citit dobre a ze urcite zabolame a dame vediet co a ako 🤷🏼♀️
@lala0000000 Normalne ako si to napisala. Ake vysvetľovanie? A ak sa urazia tak ich problém. A budes mat klud. A len 3dni?