Plznutie mačky

25. júl 2020

Máme perzsku mačku. Doniesol ju muž, ale ako to vždy býva,stará sa o ňu ten kto ju najmenej chcel.cize ja. A už ma to fakt nebaví. Chlpy sú všade,každý deň nič iné nerobím,len vysavam,utieram prach, odchlpujem sedačku,stoličky a vlastne celý byt. Chlpy lietajú všade. A ja mám už toho dosť. Muž to tiež vidí,že je to tu katastrofa a už párkrát povedal,že macka pôjde preč. Ale ja nemám to srdce ju kdesi davat. Nedávno som kupila furminator, síce vycesem ovela viac ale inak rozdiel nevidím. Čo by mohlo ešte pomôcť? Lebo sa asi zblaznim za chvíľu 😭

tripetta
25. júl 2020

Však ju treba pravidelne vyčesávať, o tom si ešte nepočula? Ja by som sa zbláznila, ale z teba asi, preč by si letela ty, nie mačka. 😘

caroline_
25. júl 2020

no podla mna uz len si zvykut, my mame klasicku kratkosrtsu europsku, a aj napriek vycesavaniu su chlpy vsade.. skor by som sa na tvojom miestte zamyslela ako sa ku nej budes spravat, ak ju nebudes mat rada ona to vyciti, a bude vam špinit kade tade

caroline_
25. júl 2020

@caroline_ a este by som sa zamyslela co to mam za muza s detinskym spravanim, ved to nie je len tak doniest do bytu macku bez rozhovoru, ved to robia male deti...

autor
25. júl 2020

@tripetta kde som napísala,že ju ja chcem dať preč? A čese ju 1-2x denne takže tam problém nieje

autor
25. júl 2020

@caroline_ ja netvrdím že ju nemám rada,práveže som napísala,že nemám srdce ju dať preč. Pekne sa o ni starám ale tie chlpy nezvladam uz

ketyket
25. júl 2020

Mne dost pomohlo vycesat plus roboticky vysavac a na zbytok co ostane po sedacke a tak...jedine si zvyknut alebo potahy a ked pride navsteva zhodit 🙂

domka1205
25. júl 2020

Ahoj,my mame dve perzanky a naše zas nenávidia vycesavanie furminatorom,idu nám oci vyškriabať. Občas majú náladu ale to len fakt občas, a tak sa stalo že mali pomotanu srsť,tak raz za rok ich dávame u veterinára ostrihať.a trva aj rok kým komplet srsť dorastie,dovtedy je celkom pokoj,nelietajú po byte dlhé chlpy,kt.nejdu občas ani povysavat,lietali po celom byte,hlavne keď sa naháňajú dve mačky 😁

autor
25. júl 2020

@domka1205 krasne😀 inak neviem prečo ale nasa nemá vôbec takú peknú srsť na chrbáte ale vet nepovedal nič,len že je pekná 😀aj nasa neznáša cesanie furminatorom, ale tak neobľubuje ani kefu 😀 srsť nemáva vôbec pomotanu,jediný raz mala gulicku na bruchu. Ja ju fakt poctivo cesem

janaakt
25. júl 2020

@domka1205 tie su kraaaaaaaasne 💕

A k teme... ja sice doma macky nemam, no kamarat ma ragdolku. Chlpov bolo doma neurekom. No odkedy ju dava pravidelne 2x za rok strihat, je to ovela ovela lepsie. Furminator tiez velmi nepomohol, kedze sa nechcela dat cesat 😕

tinka9501
26. júl 2020

My mame obycajne kratkosrste macky z utulku dve a teda chlpy su ozaj vsade. Ale naucila som sa ich upratovat a mame macky radi cize mi to nevadi. Kazdy druhy den vysavam vsetko vratane gaucu a postele s riadnym vysavacom. A mimo toho mam este roboticky vysavac. Ked treba odchlpujem - oblecenie alebo gauc s obycajnym odchlpovatkom za 1€ z kiku. Tu mensiu necesem z nej chlpy velmi nejdu ale zo starsieho obcas ano a to si vypyta sam. Ono cim viac macku vycesavas tak tym viac chlpov z nej ide. To je moja osobna skusenost. Ale tak pri perzskej to asi ani inak nejde. Nasi maju perzsku a raz za rok ju davaju strihat aj kvoli tym guciam chlpov. Ale chlpy nejako po byte nemaju no moja mama vzdy beha s handrickou a vysavacom tak mozno to bude tym😂

loney_elizabeta
26. júl 2020

Proti vypadávaniu chlpom jej do jedla zamiešaj žĺtko vajíčka to pomôže ale stoj nad ňou kým to nezje a viac ako 30minut jej to nenechaj, ako to do 30min nezje tak to výhod lebo môže dostať mačka salmonelózu

maciatkolulu
26. júl 2020

@janaakt fakt sa ragdoll dáva strihať? Máme doma a teda chlpy sú vsade

jarush20
4. mar 2023

@maciatkolulu nesmie sa ragdoll strihať

maciatkolulu
5. mar 2023

@jarush20 my nestíhame, ceawme furminatorom

maciatkolulu
5. mar 2023

@jarush20 nestrihame