Pes v mestskej hromadnej doprave

fadama
23. apr 2017

Vie mi niekto poradit ci pes moze cestovat po Slovensku v autobuse alebo vo vlaku bez náhubku ?
Dakujem.

sissy27
23. apr 2017

@fadama nie, musí mať náhubok alebo musí byť v prepravke na zvieratá /v taške...

fadama
autor
23. apr 2017

@sissy27 Dakujem pekne tak predsa musím ist kúpit náhubok. 👍

sissy27
23. apr 2017

@fadama dostať aj také textilné na suchý zips, videla som raz v buse, je to skladné, vytiahneš z kabelky podľa potreby

fadama
autor
23. apr 2017

@sissy27 dakujem no budem musiet ist nieco pozriet este som nekupovala náhubok tak neviem aké sú moznosti.

jeennyv
23. apr 2017

@fadama mojmu sa nahubok dat neda, nema na to tvar, je v taske a kupujem mu listok, vsade mhd ci iny prostriedok, co ani ludia nerobia, cize..

fadama
autor
23. apr 2017

@jeennyv hej niektoré psíky na to nemaju tvar dobrý. a za kolko kupujes lístok ? je daky speciálny pre psa ?

jeennyv
23. apr 2017

@fadama kupuje sa cely ako za "batozinu"..ale neviem odkial si to musis pozriet dopravu u vas, ako mate podelene listky

fadama
autor
23. apr 2017

@jeennyv a kolko je za tú "batozinu" ?

jeennyv
23. apr 2017

@fadama u nas 6o centov, ale ako pisem musis kuk u sebs

fadama
autor
23. apr 2017

@jeennyv jaaaj iba cca 0,60 centov ???? ja som myslela ze aj 5 eur. A ty si z kade ?

bosoriak
23. apr 2017

@fadama ten textilny nahubok sa neodporuca, pretoze pes sa s nim nema ako ochladzovat (psy sa chladia dychcanim a s tym textilnym nemoze otvorit papulu). Textilny nahubok je pre veterinarov na vysetrovanie napr. Kup obycajny plastovy mriezkovany.

jeennyv
23. apr 2017

@fadama hovorime o mhd nie vlaku..ke..,

fadama
autor
23. apr 2017

@bosoriak No ved uz som aj kúpila taký plastovy mriezkovany sice bol draksi ako ten textilný ale tazko sa zapínal.

fadama
autor
23. apr 2017

@jeennyv no ved tak to je snád jedno ci MHD ci vlak (asi). Tak to je dost daleko odomna. 🙂

jeennyv
23. apr 2017

@fadama ale ved vo vlaku sa musii opytat na listok pre hava a potom zistit aky ti pre neho treba v mhd

fadama
autor
23. apr 2017

@jeennyv Ok, dakujem pekne. 😉

margotka112
23. apr 2017

Ak je pes v prepravke alebo taške ,neplatíš. My cestujeme s naším pudlom (malý) hore dole po SK,kupujeme polovičný lístok. inak na vlak dostaneš lístok kde je napísané pes. Tašku nevláčime,radšej zaplatím. Košík mám so sebou,ale nemá ho nasadený zatial nebol žiadny problém ,ani v kupé kde boli další štyria ludia. A chlpatá mi odsedí na nohách,tak si vyberám miesto pri okne,nech nevadí ostatným cestujúcim.

fadama
autor
23. apr 2017

@margotka112 Tak nas zas nie je taký malinky aby som ho dala do tasky. Ved aj ja tak planujem ze náhubok budem mat pri sebe a nasadím ho iba keby mal niekto problém.

margotka112
23. apr 2017

@fadama Aký pes? naša má cca 7 kíl,len to je taký chlpatý mako tak automaticky v ludoch nevyvoláva paniku ako keby sme mali napr. 10kg bulteriera

fadama
autor
23. apr 2017

@margotka112 moj má cca 10kg.

margotka112
23. apr 2017

@fadama tak toto je pohoda,klídek,tabáček.....

fadama
autor
23. apr 2017

@margotka112 no dúfam ze bude lebo niektorý ludia su zlý. ☹

magmolatus
24. apr 2017

@fadama No nemal by. Záleží od šoféra. Už sa mi pár krát stalo že ma šofér nezobral do autobusu s Jack Rusell terierom. A to boli v autobuse MHD (harmonike) traja ludia.