Ahojte, potrebovala by som poradit od kompetentnych alebo od takych kto si tymto presiel... Mame doma 10 rocnu fenu a k tomu este druhu polrocnu (ale ta na to nema ziadny vplyv). Ta 10rocna stale steka v noci, ked zacne maly plakat (3rocny). Co pozeram ine diskusie, zevraj si na to pes zvykne do 3 mesiacov...nasa si nezvykla ani do 3 rokov 🤦🏻♀️😁 maly spi vo svojej izbe hore, ked zacne pestunka prenasat, alebo zacuje maleho plakat, tak v momente vystartuje a steka az kym ju nevyhodime z domu na dvor alebo kym sa maly neutisi. Kebyze je celu noc vonku, po chvili osediviem, lebo knuci, pisti a skrabe na dvere. Nie je zvyknuta na bytie vonku v noci a uz si ani nezvykne. Kto si tym presiel alebo vie odporucit co robit, aby nestekala, ked place? Cakame druhe babo a ked toto ma nasledovat dalsie roky, tak ma picne 🤦🏻♀️
@princeznasevera teraz mrzne? Alebo v lete? Ja ju mam od malicka, nasla som ju v 40stupnovej horucave v igelitovej taske pri kontajneroch.... V zivote by som ju nedala prec. Nikdy nespavala na posteli alebo gauci, dostava aj teraz vela pozornosti, zapajame psov do bezneho fungovania nasich zivotov. Avsak, nic jej nepomohlo, nijak vysvetlovat ani ukludnovat. Proste stekala a steka aj teraz. Za 3 roky (keby chcela a bolo to mozne) by si zvykla, ale stale steka a neviem ako ju ukludnit inac ako ked sa maly ukludni alebo ju pustim von na vzduch. Za chvilu, ked idem od maleho, ju pustim do vnutra a ide si lahnut na miesto. Takze tieto zase blbe reci si nechaj pre niekohk ineho, ked absolutne nevies ako to u nas je.
@olino17 davno ste ju to mali oducit. Myslim, ze nevie koho v pestunke pocuje a mysli si, ze je to nieco ako vchodovy zvoncek. My sa s psami rozpravame od mala ako s detmi a prisaham bohuy ze nam rozumeju velmi vela viet. Moja mama vycvicila psy tak, ze ked raz zavelila: ticho, davidecko spi, psy vedeli, ze ked steknu maju po chlebe. (nebije ich, iba sa im vyhraza novinami) nase psy vedia vela. Mala si od zaciatku vraviet psovi kto je v bruchu, koho sme doniesli z porodnice, a kto nam to tu place, nase babatko, 🙂
@princeznasevera precitaj si este raz moju prvu vetu.... Nie si ani kompetentna, ani si si tym ocividne nepresla. Tak chod si riesit komplexy inde
Vies co nemam uplne rovnaku situaciu, ale podobnu. Mame 5 rocnu fenu, byvame v byte. Je zvyknuta zostavat sama, nema s tym absolutne problem. Ale ma taku divnu uchylku, ze akonahle pride kurier, postar, hocikto a ja len zbalim maleho a rychlo zbehnem dole na 10 minut, tak steka jak nepricetna na cely cinziak. A to nam zvoncek nefunguje, takze nikto nezvoni, volaju na mobil. Ked sa vychstame a ideme von normalne, vydrzi byt sama doma bez vsetkeho, uplne disciplinovane. Proste jej vadi ta nahla akcia, ze ju nieco asi vyrusi. Trva to presne odkedy sa narodil syn a tiez mi to leze strasne na nervy, lebo nahodou ked maly spi a pride kurier alebo by som si chcela objednat obed, tak ma normalne pot oblieva, ze co mam teraz robit 😅no ale pointa- my sme skusali vsetko mozne aj nemozne, sestra je veterinarka, takze mi radila kadeco ako ju to odnaucit, ukludnit. Nefunguje absolutne nic. Takze ak sa tu vyskytne nejaka rada, budem vdacna.
@lucilaines tu ti asi nic nepomoze, citia cudziu osobu a bodka, votrelec proste.... Nase ps, neznasaju postarov, denne roky, vedia, ze pride len po schranku, aj vedia kto to je a stekaju ako trafene. Alebo staci ze len dvihnem mobil a poviem, prosiiim? Konecna. Myslia si ze niekto prisiel 🙄
My sme mali fenku ,uhynuja tento rok a tiez vsetko v klide ale ked zvoncek alebo pestunka hukala jal blazrn,nic nikdy nepomohlo kricat,proste som to akceptovala.ale ked maly plakal vypla som pestunku ked som za nim sla a bolo ticho
@lucilaines treba ju asi vziat so sebou pokial to ide ked nechces aby zobudila dieta
@ukulela @naattalie ja som si cely cas myslela, se si mysli, ze sme hluchi a preto steka, aby sme poculi, ze je hore 😁
@lucilaines no u nas staci, ze muzovi zazvoni telefon a povie, ze "idem", tak sprinty cez cely dom a steka jak zmyslov zbavena 😁 ci kurier, ci donaska, ci sused, ale aj ked sa spytaju ci ide niekam a povie, ze ide, to je jedno 😁
@maximilie dakujem, na niekoho takeho som myslela...no on je hore na poschodi, pestunka musi byt, inac by som ho nepocula 😏
@taskataska ona to neberie ako trest, ze ide na chvilu von, ide sa aspon vyvencit, ale s tym kychanim si ma pobavila 😂
@limetka69 tiez si myslim, ze to je tou pestunkou. skusim dnes pouzit druhu co mame a ci to bude rovnake...cez den ked place nesteka, takze bud to bude tym, ze sa v noci, ked spi, zlakne alebo to bude tou pestunkou, ze pocuje nejaky iny zvuk, ktory ju uz aj mozno irituje, kazdopadne dakujem 🙂
@princeznasevera princezna..nie sme na severnom pole. Vonku nemrzne a mame psov vonku.. v mrazoch v zateplenej bude. Och..chudata...
@mirage aj nase maju vonku budu (sem tam vyuziju), ale asi nezije v dome a ma doma tak max civavu alebo yorkshira (tym neurazam majitelov tychto plemien). Ja mam doma polrocne teľa bulteriera x stafordom a tohto 10rocneho krizenca...ale radi mi, aby som ho niekomu darovala... Vies kolko asi krizencov je v utulku v starsom veku, vela ludi sa o nich bije. Uplne su terno. A dalsia vec, v zivote som neuvazovala o zbavovani sa psov, praveze opacne, najradsej by som si takych vsetkych brala... Len teda to je ako s detmi, kazdy ma svoju povahu a potrebuje usmernit/vychovat a zial, su niekedy aj problemy...
@olino17 este možno ta pestúnka vydáva taký zvuk (okrem toho, že tam pocut plač syna) čo človek nepočuje a psa dráždi..
@jana_eyre_2 no vsimla som si, ze ked pestunka len zacne prenasat, ze zacne tak sustat, tak uz ju dviha a uz startuje... Skusam aj vymienat pestunku dnes 🙂
@princeznasevera Princezna, na to, ze ty mas problem fungovat v beznom zivote (pochopit pravidla cestnej premavky, najst vydajne miesto kde ti kurier nechal balik...) alebo sa postarat o macky (mozem ich vziat, nemozem, ako ich naucit, ako odnaucit, co mozu jest...), tak dost sebavedomo tu ides radit v takejto veci. To, ze si "poradila" uplnu somarinu uz ani nekomentujem...
mna skor zaraza preeco 3 rocne dieta ma stale pestunku a preco v noci place... skus poriesit tie veci a mas klud .. mne to robila macka ked mala zacala plakat ako babo.. stale knucala a chodila za mnou aby som si ju utisila.. ale poda mna tyo bolo llen upozornenie ze dieta place nie ze by jej to vadilo,,proste ta moja bola starostliva ... ale ak tvoj pes steka len na pestunku vypnut .. dieta uz by malo byt samostatnejsie a nie ze za nim stale behs ked zamrnci
@syslik81 aj môj najmladší syn do 3rokov stále plakal.. či už cez deň alebo v noci.. mal proste takú povahu, to sa nedalo "poriešiť".. zlepšilo sa to až vekom od toho 3,5r vyššie..
@syslik81 vazne? 😁 Okay, tak ja mu teda idem povedat, v decembri bude mat 3 roky, takze od narodenin ma byt samostatnejsi, tak nech si nastavi budik, nech prespi celu noc vkuse, nech si urobi rano sam ranajky, nech sa sam oblecie a nech ide aj sam do skolky...lebo jedna pani mi tak povedala na koniku. Dakujem 😉
A teraz srandy bokom, zvykne sa v noci zobudit a zavolat nas ked nieco potrebuje, ked sa nevie prirkyt, lebo mu padne paplon, ked ma zly sen, je velmi aktivne dieta a ten spanok aj tak vyzera a takisto napr ked ma teplotu a sa zobudi a mrnci tak ho nepocut cez poschodie+cez zavrete dvere. Takze este raz dakujem za paradnu radu 👌
@olino17 poviem ti tak predstav si seba. Dlhe roky spokojne spavas na gauci si stredobodom pozornosti a zrazu maly uzlik nervov sposobi to,ze ta tvoji panickovia vysmaria do studenej zimy akoby si sa asi citila? Urob laskavost a radsej toho psa niekomu daruj co kvoli dietatu ho nevyrazi do mrazu. Da sa to odnaucit lenze chce to cas a trpezlivost co ty zjavne nemas