"Odbachnem" psa, uľaví sa mi...

jonatanka
14. jan 2010

tato tema je "volnym" pokracovanim temy ktora bola zamknuta.

Vprvom rade chcem odpovedat paole, lebo som pisala siahodlhy prispevok a tema uz bola zamknuta, takze paola moja odpovet pre teba:
ja chapem tvoje pocity ale zdalo sa mi, ze to pises vo velkej zlosti.
ty vytiahnes na psa plynovu pistol, uz ta napadlo ze majitel toho psa moze byt tiez ozbrojeny? Alebo to bude riadny kus chlapa, ktory ked ti jednu "fukne" tak to nemusi dobre dopadnut?, chapem ta, chces chranit, seba,svoje dieta,svojho psa, ale takyto sposob je protizakonny 😖

dalej si sa ma pytala co by som robila ja, nuz ja som sa roky venovala chovu "tych strasnych tvorov, ktory su tak strasne agresivny", myslim si o sebe, ze mam nejake tie vedomosti, a dokazem taketo situacie predvidat.....

ja viem ze to asi nie je dvakrat prijemne divat sa na to ako iny pes trha tvojho milacika, ale ver mi, ze ked k tomu dojde, ty nezmozes uz nic, respektive maloco. Mohlo by sa totiz stat, ze pes zamera svoju agresiu na teba, preto ti radim stiahnut sa do bezpecnej vzdialenosti a privolat policiu, poobzerat sa po majitelovi psa

Ak sa citis ohrozena psom, preco nekontaktujes napr mestku policiu, ich povinnost je preverit kazde oznamenie, telefonat typu :Dobry den, poneviera sa tu agresivny pes, ktory utoci na okoloiducich ludi, mame strach z napadnutia.......atd

Chcem len znovu pripomenut, nie zviera je zle, ale jeho majitel zlyhal pri vychove, ja viem, spravy su plne toho ako pitbul dokusal na smrt ludi, ale kto mu vstepil ten zaklad?len dnesny clovek, pitbul bol povodne cviceny na utok psom, nie ludom

Roman ktory som tu zo seba vypotila, vam mozno podla nadpisu pride ako hlupost, ale dufam, ze som vam aspon trosicku pootvorila oci, treba trestat majitelov nie zvierata....., tie to totiz najprv niekto naucil

marhulinka
14. jan 2010

Jonatanka já s tebou plně souhlasím,za pejsany nesou plnou odpovědnost páníčkové...ti psi za to nemohou!!!
Minulou diskuzi jsem prolétla...ale z těch některých příspěvků,plných zlosti a tak jsem byla spíš rozčilená,jak někdo uvažuje,vím,že má každý strach,ale dá se to řešit i jinak...a hlavně ze svého okolí vím o případu,kdy se paní cítila "ohrožená" volně pobíhajícím psem-zasáhla nějakým sprejem a výsledek?? Odnesla si to pokousáním a nakonec i pokutou za neoprávněné napadení psa,protože byli svědkové,že ten pes kolem jen pobíhal a nenapadl ji jako první!!!
Řešte to zavoláním policie,majitelé psy musí mít na vodítku,pokud ne,dostanou pokutu....volně pobíhající psy bez dozoru odvážejí-alespoň takhle to u nás funguje 😉

beruska2x
14. jan 2010

celkove nechpapu tento postoj - at jena nebo druha strana - jsoiu veci ktere se nedelaji, ano vinik by mel byt potrestan - at utocici pes nebo dite co po nem hazi cokoliv ale urcite ne metodou fackovani, biti, strileni - proste nasili...

nic to neresi ba naopak.. taky plati podle sebe soudim tebe - kdyz jsem schopna nekoho "napadnout" pestmi - cekam to i od okoli ze...

myslim ze je to dost nebezpecny model chovani

beruska2x
14. jan 2010

marhu .. kdyz to je tezke.. pokud pes nekoho ohrozuje tak mam cekat az me napadne?? myslim ze reseni je nekde driv - nenechavat ho volne a bez dozoru.. a jsme zase u toho...

jonatanka
autor
14. jan 2010

beruska, nie cakat ale konat 😉
psickar nema vyhradeny park, kde moze jeho pes volne pobehovat, narozdiel od susednej Viedne, kde su parky specialne pre psov, preto si myslim ze v okoli obytnej zony musi byt pes navoditku, ak nie, tvrdo to pokutovat, ale zaroven majitelom, vyhradit cast len na vencenie ich milackov, platit dan za psa sa musi, preco sa potom skoro vsade zo psom nesmie?

marhulinka
14. jan 2010

Beru no a to je právě ono...to jsou ti "páníčkové" .....já posledně se pustila do staré paní,že má psa na volno a obtěžuje mě,že leze za mým psem-já ho mám na vodítku a nerad se kamarádí,prostě se bojí...a ona se do mě pustila,aby se mi prý náhodou něco nestalo a já jí odpověděla,že příště se stane něco jí...no a jak to dopadlo?? Příště jí pes utekl a přímo na našeho psa...no toho jsem vzala do náruče,naštěstí její pes jen okolo poskakoval a vrčel,zavolala jsem policii a paní dostala pokutu,že má psa navolno...navíc jí policajti vynadali,že se mi mohlo něco stát-když viděli pupíka a postrašili ji,že by si to pak odskákala mnohem hůř...
No a paní chodí s pejsanem uvázaným...jenže to je jeden z mála případů,kdy to takhle dopadne...
U nás naštěstí jsou páníčkové docela ohleduplný,ikdyž mají psa navolno,tak když vidí,že jde někdo jiný se psem,ihned uvazují 😉 No a taky nám tu dost chodí pěší policie a kontrolují,takže si to lidi hlídají 🙂

marhulinka
14. jan 2010

Všem přeji,aby potkávali pejsky jen s těmi svědomitými páníčky 😉 A nikdy nemusely řešit nějaké obtěžování,či dokonce napadnutí psem!!! 🙂 😉

dsnadja
14. jan 2010

sväta pravda jonatanka.....

paola.o1
14. jan 2010

jonatanka, chranit seba a svoju rodinu pred zurivym psom nieje protizakonne. Protizakonne je, ked pes je volne pusteny, bez voditka a nahubku. Po druhe, vzdy ked na nas takyto pes vyletel, bol pri nom jeho pan.

Najprv islo o cierneho dobermana, ktory bol volne pusteny a vrhol sa na mojho mopsla , ktoreho som mala na voditku, a jeho panicek ladnym krokok ku nam doplaval, ze ved sa nic nedeje a psa odtiahol a jednoducho odpochodoval. Manzel samozrejme podal oznamenie na policiu a majitel psa nam musel zaplatit operaciu nasho psa. BOhuzial, o dva tyzdne ten isty pes napadol ineho maleho psika a ten zomrel. Na majitela daneho psa sa opat podalo oznamenie a odvtedy chodi so psom von len v nahubku. ale az po tom, co jeho pes ineho napadol, a az po tom, co jeho pes ineho zabil.... Sok ktory som pri tom, ako mojho psa trhal ten bastard a ja som sa bala zakrocit, nakolko som bola v deviatom mesiaci tehotenstva bol strasny. NIkdy nezabudnem ako moj pes kvilil, striekala z neho krv ja som s tym velkym bruchom tam stala v soku a ten trtko - majitel psa nepovedal ani bu.

DRuhy krat sa mi to stalo, ked moj syn mal 6 mesiacom, boli sme vonku, mopsla som samozrejme mala na voditku a videla som, ze na luke kde sa prechadzame kvakali nejake stare baby, ale nevenovala som im pozornost. Az do momentu, kym sa rotvailer jednej tej starej zenskej nevytrhol z ruky, a to uz som videla ze sa zenie smerom ku nam, k mojmu 6 mesacnemu dietatku. O niekolko sekund uz moj pes lietal vzduchom, dieta plakalo a ta stara svina, lezala na zemi, lebo vlastneho psa nedokazala odtrhnut a ten ju zhodil!!!! Vsetko sa to odohravalo okolo kocika, lebo okolo neho ten psisko nahanal nasho. Strach nestrach musela som zakrocit, toho rotvajlera som z celej sily odtiahla od kocika, aj ked som riskovala ze mi ruku odhryzne.

O tom co sa stalo naposledy som uz pisala, takze sa nebudem opakovat. V amerike je jedno heslo: Ozbrojenym stastie praje... Ja niesom nejaky fanatik, ani neznasanlivec, nikdy by som nikomu neublizila ani zvieratam, ved nakoniec ja mam doma celu zoo, ale rozhodne nebudem cakat, kym nam nejaky pes, ktoreho majitel nezvlada neznici zivot. Ano odbachnem ho, ulavi sa mi!!!!!!!!

jesika26
14. jan 2010

paola.01 - len potom nezabúdaj, že keby si psa ako si napísala "odbachla" pred Tvojím chlapčekom aby nemal doživotnú traumu a neber to tak, že Jonatanka na Teba útočí. Ale zase ja ťa chápem, neviem čo by som urobila, keby,že mojho psa trhá iný pes, asi by som tiež začala trhať 😒

jonatanka
autor
14. jan 2010

paola ja ta chapem, ze to musel byt strasny zazitok, ale tym ze zastrelis toho psa, ti to tvojho nevrati, chapem aj to, ze sa snazis ochranit svojho syna, to je logicke, kazda mama chrani svoje dieta v tomto ta plne chapem, u mna su deti na prvom mieste ale neda sa to riesit aj inac, telefonovanim na policiu, ze tam volne behaju agresivne psy?

Majitelia, bohuzial casto nevedia spravne odhadnut povahu svojho psa a preto su pri strete aj taketo tragicke nasledky ☹ , dalo by sa tomu predchadzat, keby takzvane bojove plemena dostavali do ruk len skuseni chovatelia, sama ako chovatelka som ZA. Takyto pes patri do ruk, len tomu, kto ho vie adekvatne vychovat, su psy, ktore jednoducho neznasaju ine psy, ale "trulko" ,majitel si mysli, ze sa nemoze nic zle stat, ked ho ma na voditku, bohuzial moze sa stat a casto sa aj stane.....

Naozaj mi je luto tvojho psika, pohlad to musel byt strasny, ale kym nebudu nejake tvrde postihy pre nezodpovednych majitel, tazko s tym my nieco urobime

Vlade viac zalezi na poukazovanie povodu majetku ako na nasej bezpecnosti 😠

nikollette
14. jan 2010

Nejdem to ani celé čítať, tiež som velký psíčkar ale:

Myslím že paola má v tomto prípade pravdu. Nekalko nie je chovatelka psov ako ty, alebo mnoho iných.
A ak by na nu útočil pes, ci na jej dieťa, co iné je zostáva ako ubrániť sa.
Ci by sa mala pozerať ako jej dieťa trhá pes??? Kvoli zlej výchove pána?
Áno, pes je nevinný v podstate, za všetko môže pán!!!
Keby psa poriadne vychoval, držal h na vodítku, či by mal náhubok, riešenie ako písala Paolo by neprichádzalo do úvahy. Mne sa to tiež nepáčilo čo napísala.
Ale ked si predstavím že na môjho syna sa rúti cudzí velký agresivny pes, tiež by som sa snažila svoje dieťa ubrániť za akúkolvek cenu!

miriamkac
14. jan 2010

Zákon č. 282/2002 Z.z. - Zákon o držbe psa
§4
Vodenie psa
1.) Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť.

5.) Podrobnosti o vedení psa ustanoví obec všeobecne záväzným nariadením

Toto je vybraté z nášho zákona o držaní psov
Paola.1 neviem, ake zákony mate v amerika, ale potom sa ti vobec necudujem....ved amerika je krajina neodmedzenych moznosti, len pozor, aby si neschytala gulku aj ty lebo sama si napisala: Ozbrojenym stastie praje...
Au.... 😝
Inac suhlas s jonatankou.

paola.o1
14. jan 2010

Jesika, myslim ze keby ten pes mojho chlapceka dotrhal, mal by z toho vacsiu traumu (a cela nasa rodina) ako z toho ze som toho psa odbachla...

Jonatanka, vo vsetkom co si napisala s tebou absolutne suhlasim, ale kym taketo zakony nebudu, a velke, alebo napr. takzvane bojove plemena bude moct mat v rukach kazdy dilino, tak som pripravena svoju rodinu chranit.

nikollette
14. jan 2010

Mne sa tiež stalo, mala som asi 12rokov, a bola som vonku s nasim psom.
A v tom bola vonku suseda s vlciakom. Uz sa ani nepamatám, ci bol pusteny, alebo sa jej vytrhol z ruky, ale tiež nemal spomínaný náhubok, rozbehol sa ku mne a začal okolo mna nahnať s vycerenými zubami mojho psa. Toho som vytiahla do vzduchu, nakolko mal postroj okolo tela,nemohol sa uškrtiť a točila som ním vo vzduchu kým nepribehla tá pri...ná majitelka psa!!! Síce sa ospravdelnila ale čo z toho 😒 😠
Mimochodom ten istý pes, na chodbe v bytovke napadol nášho predchádzajúceho psíka... 😠

jonatanka
autor
14. jan 2010

nikol, ja jej to kvitujem ze sa snazi ochranit vlastne dieta, nakoniec ktora mama by pre svoje dieta neurobila maximum, len sa mi zdalo trochu viac drsne riesenie ktore napisala, tot vsio. Samozrejme, ze keby sa na moje deti vyrutil nejaky pes z umyslom trhat, tiez by som nestala niekde v kute a zasiahla, len potom by som asi riadnu trafila aj majitelovi, nech si zapamata. Sama hovorim nikdy nehovor nikdy....., len mi to ozaj v tej teme co sa uz zamkla prislo riadne drsne, co paola napisala, preto som zalozila novu temu , nie na hadky a osocovanie ale vymenu skusenosti, mozno tu niekto najde dobru radu ako postupovat atd

nikollette
14. jan 2010

Jonatanka, moze sa to riešiť telefonovaním, ked sa na psa pozerá z dialky ci z okna.
Ale ked už pes beží k mamicke s dieťatkom, asi tažko bude mať cas volať políciu, ci iný orgán,...
Kým by stihla vytočiť číslo už by sa mohla stať tragédia... 😔

jonatanka
autor
14. jan 2010

co sa tyka nahubkov pre psov, tak ked sa k vam rozbehne napr. vlciak s klasickym kovovym nahubkom a v plnej sile do vas trafi verte mi, ze je to bolest ako sv..a

nikollette
14. jan 2010

Ja viním majitelov psov!!!!
Tí by si zaslúžila poriadny trest!!!
kto sa nevie postarať o psa, a o jeho výchovu, strážiť si ho, sledovať, tak takému pes do ruky nepatrí!!!!

nikollette
14. jan 2010

Ano urcite je to bolesť, ale lepsie ako keby malo pohrýzať dieťa a sposobiť mu tým vážne zranenie ☹

jonatanka
autor
14. jan 2010

nikol, staci ze vidi psa utekat na "volno" pomimo nej, moze volat, samozrejme ze neocakavam, ze niekto bude volat ked bude pes uz v zachvate amoku trhat, sama by som najradsej takych majitel posielala do teplych krajin, je najvyssi cas s tym nieco robit, no nase "kvakanie" tu na koni asi velaosohu neprinesie 😖

ygreen
14. jan 2010

psi nenávidí slzné a pepřové spreje, pokud se nějakého psa bojíš )nečetla jsem tému), tak měj u sebe pepřák. Pokud třeba chodíš kolem vrat a tam žije pes co tě děsí, můžeš mu preventivně vždy když jdeš kolem stříknout pepřák PŘED čumák, třeba těsně před nebo na vrat. Ten pes se tě bude bát a pak se tě bude bát i když budeš pez pepřáku. To nám radil jeden instruktor na výcviku.

a můj pohled: kdyby se nějakej rozzuřenej čokl vrhl na mýho syna tak ho ubiju vlastníma rukama nebo odprásknu a pak seřežu i debilního majitele. A nikdo mi nevymluví ýže pes může bejt zlej ze svý podstaty. Stejně jako blbej - třeba nášeho Edu máme mooooc rádi, ale má IQ tykve. Je chytrej pes a blbej pes, stejně tak bojácnej a agresivní, stejně jako povahou dobrák nebo ras.

jonatanka
autor
14. jan 2010

ygreen prave preto ze aj pes ma svoju povahu je prave na majitelovi aby ju spravne odhadol a podla toho aj zabezpecil svojho psa, holt majitelia sa niekedy vyskou IQ nemozu prave pochvalit, prave preto by som ich najradsej zavesila do prievanu nech im to konecne docvakne a psa im zobrala

nikollette
14. jan 2010

No áno, len tu už bola reč o konkrétnom útoku psa na niekoho. Vtedy je telfonát zbytočný.
Ajtak všetko je na pánovi. V podstate nie pes by si zaslúžil odstrel, ale neschopný majiteľ!!!

emanka
14. jan 2010

Jonatanka, píšeš, že si chovateľka psov, ja len zo zvedavosti, že akého plemena? 🙂

diddi
14. jan 2010

videla som dokument, kde takymto bojovym plemenam sa pokusili otvorit tlamu pri zakusnuti, lebo oni neotvoria, pokial neprekusnu....tak im sekli - buchli pastou pod oci, smerom na nufak, tam vraj zacitia bolest...inde nie, mozete ho kopat, neotvori hubu

jonatanka
autor
14. jan 2010

emanka, momentalne nie ale inac americky pitbul, cca o rok zacinam zas 😉

paola.o1
14. jan 2010

no dievcata, kedze bohuzial nie vsetci majitelia velkych a bojovych plemien su taky zodpovedny ako napr. Jonatanka, treba dufat, ze nikto z nas sa nedostane do situacie, aby musel zurive psisko odbachnut a tym uchranit seba a svoju rodinu. Ideme na prechadzku 😉 pekny den vam vsetkym.

emanka
14. jan 2010

jonatanka, super 🙂 A mali ste, či budete mať normálne chovnú stanicu?

diddi, ono ide o to, že niektoré plemená, napr. i boxer, keď zakusnú, tak dostanú kŕč a nevedia pustiť, aj keby chceli, nie je to o tom, že za každú cenu musia prekusnúť!!! A myslím, že aj to, že ich buchnú nad ňufákom, ide skôr o niečo reflexné a nie niečo spôsobujúce bolesť 😉

jonatanka
autor
14. jan 2010

emanka, chovu som sa venovala v CR na stanici a domov som si priniesla psa, ktoremu som sa venovala, bohuzial mi umrel, momentalne nemam priestory a ani podmienky na chovanie, pretoze by som sa stenatu nemohla plnohodnotne venovat popri detoch az pojdu do skolky budeme mat jedneho aj my uz doma 😉 , uz sa neviem dockat, vychova psa je casovo dost narocna, a ked nechcem nic zanedbat musim si chvilu pockat

inac priala y som si aby ste sa nestretavali z agresiouu psov ale asi tazko ovplyvnime "zadubenych"majitelov ☹

emanka
14. jan 2010

veru, veru, Jonatanka, výchova psa je časovo náročná...my máme dvojročného boxera a 9-mesačné šteňa cane corso a viem, čo všetko to obnáša, hlavne u takéhoto veľkého plemena, takže začiatky boli ťažké, ja som sa starala o malú a priateľ o šteňa, teraz si to delíme a ide to. Chceli sme ešte jedno štena cane corso, v lete, ale rozhodli sme sa, že až neskôr, predsa len, malá začne chodiť, bude nás ešte viac potrebovať....ale je to super, ako ju ľúbia a ochraňujú, keď sme všetci vonku, keď sa niekto len priblíži ku kočíku, tak spozornejú, postavia sa a sú ochotní položiť život za ňu, teda hlavne cane corso...a ona ich tiež veľmi ľúbi, vždy sa rehoce, keď ju oblizujú, teší sa 😀 😀