Ahojte, včera na turistike mi pri poslednej fotke zblbol foťák a nič neodfotil, že chyba snímky. Mám olympus xz-1. A potom sa mi už nedalo fotiť, lebo píše:
Ochrana proti prepísaniu
a pri každej fotke sa zjavil malý obrázok kľúčika...
Pozrela som na pamäťovú kartu. Je na boku taký pohyblivý dielik, ale ten je stále u mňa v polohe Unlock.
Prosím poradte mi, čo teraz? Pomooooc ☹
Nechcem ju formátovať.
Ďakujem Vám
@opica_skorica tiez by som to tipla na plnu pamatovku a keby si mala tuto ochranu vypnutu, tak by ti nove fotky premazavala najstarsie. Ak mas pri sebe nb, tak stiahnut fotky don a potom pamatovku vymazat. Ak nemas kde a chces este fotit, tak najrychlejsie asi bude kupit novu pamatovku (predavaju aj v hypermarketoch).
Ahoj, na fotaku sa da nastavit zamok na fotku - aby sa nedala vymazat. Odstranit to mozes opat len na fotaku - pozri navod ;)
@mojbazarik Pozrela som si MENU, ale možnosť odznačiť kľúčik tam mám sivú, tak ju nemám ako stlačiť. Díky za snahu.
Vytiahni kartu z foťáka a daj ju do počítača. Skús nejakú fotku vymazať. Ak nepôjde, tak sa pravdepodobne pokazila pamäťová karta. Aj ja mám jednu takú 🙂 Čítať sa dá, ale zapisovať už nie. Ak je v záruke, tak sa dá vyreklamovať, len si treba uvedomiť, že tie fotky čo sú na nej si bude môcť ktokoľvek pozrieť a skopírovať a tak je niekedy lepšie takú kartu odložiť, alebo rovno zničiť 🙂
@opica_skorica Cez pocitac to nepojde, treba ju odznacit cez fotak. ked si na tej fotke a stlacis "OK", co sa stane? Este mas moznost, ze si skopirujes vsetky fotky do PC (tam uz budes vediet s nimi pracovat - upravovat ich aj mazat) a naformatujes tu kartu.
@mojemenonikto Vymazala som v PC iba tú jednu poslednú fotku, na ktorej sa vo foťáku ukazuje chyba snímky. Potom som vložila kartu znovu do foťáku. Tá posledná chybná snímka tam je stále. Asi ozaj tak, že zblbla karta.
@mojbazarik Po stlačení OK sú niektoré funkcie zrazu sivé. Dá sa iba prehliadať.
a nemáš plnú pamäťovú kartu? Mojej mame sa toto stalo tiež. Má síce iný foťák, ale tiež mala také klúčiky.