Ahojte, mám HP ProBook 4520s, strašne rýchlo sa prehrieva a často sa mi sám od seba vypína. Neviete mi poradiť čo mám s ním robiť. Som s toho už na nervy lebo, keď si robím napríklad nejakú prácu na ňom a zrazu sa vypne všetko je preč :( .
tiez si myslim, ze to bude prehrievanim.
@filipal:
Dufam, ze to nebude tvoj pripad, ale s kludom to moze byt aj nejaky virus alebo iny malware (=program, co robi zle).
Alebo ti odchadza procesor, to sa na dialku povedat neda.
Ako prve si aktualizuj antivirus a nechaj ho skontrolovat vsetko. Aj ked to bude trvat pol dna.
Potom treba skontrolovat teplotu procesora, na to su miniprogramy. Ale bude lepsie, ked ti pomoze nekto, kto bude mat tvoj pocitac v ruke 😉
aj mne sa vypínal preto lebo bol prehriatý, od vtedy pouzivam chladiacu podlozku a nemam problém 😉
Ja mam už dvojročný HP Pavilion G6. Asi pred polrokom sa mi začal sam od seba vypínať, keď nie som pripojený na nabíjačke a fičím len na baterke, aj keď ukazuje 90% aj tak sa vypne. Myslel som si, že to bude asi baterka pokazená, no keď som ho dal do servisu povedali mi, že s baterkou nič nie je. Takže baterka je v poriadku (podľa pánov odborníkov) a ja musím byť stále na nabíjačke. 🙂
@mia012:
Vypne sa preto, lebo je prehriaty... To je ochranny mechanizmus.
Ako prvu pomoc povysavaj z neho prach: normalne priloz vysavac ku tym mierzkam, otvorom. To su vetracie otvory a za nimi ventilatory. Tie su urcite plne prachu.
Ak si na to trufnes, alebo tvoj manzel/priatel, odsrobuj aj spodny kryt a skus vycistit aj tie ventilatory. Zvcajne sa nedostanes hned do "vnutra" pocitaca, ale najprv iba k tym ventilatorom. Mozno najdes na internete presne aj navod, ako sa to na tvojom pocitaci robi.
Notebook pri praci urcite nedavaj na makke podlozky, nie na obrus, vankus a pod. Skus ho podlozit na rohoch tak, ze budu tie vetracie otvory volne. Alebo existuju aj specialne chladiace podlozky pod notebooky.
Mne sa prehrieval pracovny notebook, moji kolegovia mali uz s tym skusenosti, tak ho rozsrobovali a povysavali. Ja som sa nestiohala ani pozerat 😀 Clovek by neveril, kolko sa tam toho nazbiera...
A aby sa ti nestratilo vela z prace, ak by sa ti predsa len vypol: nastav si interval automatickeho ukladania suborov na 2-3 minuty alebo tak. Ak mas prilis vela obrazkov, tak ti prilis caste ukladanie bude blokovat pocitac. Ale ak mas takmer iba text, s kludom aj tie 2 minuty. Takze v najhorsom pripade stratis iba posledne dve minuty pisania...