Pekne dobré ráno. Ako začať. Nie som pacient psychiatrie ani nepijem a nefetujem. Mohlo byť okolo 2-3 ráno keď som počula silné zvuky alebo skôr pišťanie a bolo to nepríjemné také tie vysoké tóny čo človeku až krúti ušami. Deti nepočuli nič pekne spinkali ďalej čiže reálne asi bolo ticho. Neviem to vysvetliť. Potom to prestalo a potom sa to párkrát opakovalo nedalo sa mi už zaspať. Nechápem čo to mohlo byť. Nedali sa mi otvoriť oči ale keď som ich nakoniec otvorila nevidela som nič len som počula ten zvuk
Spánková paralýza? 🤔
tinnitus?
ja som veľmi citlivá na zvuk, počujem v noci zvuky, ktoré iní nepočujú - napr. nabíjanie mobilov vo vedľajšej miestnosti, vlastne nabíjanie akejkoľvek elektroniky (tablet, vysávač, zubná kefka), počujem lietadlo v diaľke, ktoré ešte nikto nepočuje, u nás napríklad niekedy v noci hrozne pištia mačky, taký podprahový zvuk, ktorý počujem len ja. Vypuklé je to samozrejme najmä v noci, keď je všade ticho a pokoj. Manžel mi zo začiatku normálne neveril, teraz už vie, že je to tak, že to jednoducho naozaj počujem. Neriešim to, zvykla som si, neobťažuje ma to, len zo začiatku som bola z toho tiež dosť nesvoja, keďže som nevedela, čo vlastne počujem a či naozaj nie som vyšinutá. Po viacnásobnom opakovaní som to už dokázala identifikovať a odvtedy neriešim.
je leto, minimálne vetračky sú pootvárané....možno niekto zo susedov v spánku pišťal😉
Môže to byť tá nabíjačka. Môjmu priateľovi to takto tiež pisti a trvalo mi asi mesiac kým som prišla na to co to je za zvuk. Vždy len v noci je to počuť lebo vtedy je všade ticho.
Ak to pocujes len Ty tak by som sa zamyslela a skocila na usne. Nasa veduca ma syna ktory pocul zvuky, nikto len on, isla s nim na usne a vraj straca sluch, hned nasadili liecbu. Neviem presnejsie o co islo nechcela to rozoberat. Ak to budes pocut viackrat odporucam smer lekar.
@ella_price mozno ci nema nikto podobnu skusenost, alebo napad co to mohlo byt? Zda sa ze okrem teba to tu vsetci pochopili 😉
bola si bdela? nemohol ten zvuk byt sucastou sna? Alebo ze to slo od susedov, odvedla a ty si sa do toho zobudila, tak si to nevedela narychlo identifikovat? To ze sa deti nezobudili nic neznamena, deti niekedy spia ako zabiti a nezobudi ich nic...mne sa bezne stava ze mi padne nieco vecer, rachot strasny a dieta spi dalej bez pohnutia...
@alexandraalexandrova Ja som to pochopila (ty asi nerozumieš sarkazmu), ale diskusia bola napísaná tak dramaticky, akoby to chcelo ihneď vysvätiť barák na čele s exorcistom.
@ella_price predstav si ze pocujes zvuk ktory nedokazes identifikovat a dokonca si nie si ista ci ho skutocne pocujes alebo je to len v tvojej hlave...to je podla mna dovod na znepokojenie...tak asi to vnimala a prezivala autorka tragicky...a co ma byt?
😄😄 Aj ja sa pripojím. U priateľa som len v kúpeľni počula pískanie. Hlavne to bolo počuť, keď dom stíchol... Prvý, druhý krát som si myslela, že mi o poschodie nižšie ešte nedoprala práčka. Až na ďalšie razy, som to počula opäť. Až na to, že sa nepralo...taký zvuk, ako ked vám žmýka práčka. A tramtadadaaaaaaaaaaa 😄😄😄😄 slnečné soláre sú rovno nad kúpeľňou. Aj tue ističe... Tak haaadajte čo ma to stále plašilo???
piskaniue v usiach? zviera? spotrebic? zvuk vonku? u susedov.. neviem do akej miery je potrebne tuto “ zahadu “ riesit... ak sa to stalo raz a nie kazdu druhu noc ze ta to vyrusuje v spanku a si kvoli tomu nevyspata, ale len raz, neriesila by som to...
Ak ano, nemyslim ze tu na to niekto pride ( nemyslim v zlom.. )
Teraz som si uvedomila, ze aj ja som mala obdobie, kedy som nadranom v spanku zacula klopanie na dvere, vyskocila som z postele a za dverami nikto. Aj nejaky silny neidentifikovatelny zvuk som pocula a nikde nic. Aj sa mi stalo, ze som niekolko krat pocula nahlas vyslovenie mojho mena a v byte nikto. Stalo sa to viackrat za sebou ale uz je to velmi davno (30r). Neriesila som to, aj ked som sa tiez trocha zlakla. Dnes uz to nepocujem a dufam, ze ani nebudem.
A od nás chceš čo? Aby sme ti pomohli vyriešiť záhadu nevysvetliteľného zvuku?