Zdravím, behám po vyšetreniach už dlhú dobu ale nikde mi nevedia stanoviť diagnózu. Vyšetrenia ukazujú že som "zdravá", pritom mám kažďý jeden deň závraty, je mi na odpanutie, slabá som, nikedy zle vidím a píska mi v ušiach. Naposledy ma poslal lekár s krčnou chrbticou na rehabilitácie s tým že už nevie čím to môže byť, tak ma objednali a ešte 2 týždne si počkám. Veľmi to obmedzuje v živote. Bojím sa ísť aj pozrieť do schránky sama. Chôdzu mám nestabilnú a podlamujú sa mi kolená. Prosím má nikto podobné skúsenosti, vie niekto poradiť?
@jana9884 MRi krčnej chrbtice a hlavy ti robili?
@jana9884 nemas stres, ťažké záťažové obdobie? Mam nieco podovne ako ty, ja si davam 2x denne Magnerot, Vápnik sumivy a B complex na striedačku s vitaminom C....
Mne tiez nic nezistili, cakam teraz na vysetrenie ORL, udajne nestabilita a tazke udržanie rovnovahy môže byť sposobene stredným uchom...
MRI mi nerobili vôbec. Iba CT mozgu a hrudníka lebo občas sa mi aj ťažšie dýcha. A stres práveže vobec nemám. Posielali ma už aj na psychiatrické vyšetrenie. Tam mi doktorka poradila že pri takomto "záchvate" si mám dať 1tbl. Frontinu, ale to mi tiež nezaberá. @suzitok beriem úplne rovnako Mgnerot aj vápnik aj B komplex. Žial nič nepomáha.
@jana9884 mala som to isté. Trápila som sa ako ty 4 roky. Už som bola na pokraji síl. Robili mi aj CT, MRI a všetko ok. Odvolávali sa stále na krčnú chrbticu.... Odporúčam riešiť cez Centrum poruchy rovnováhy v Komárne. Náhodou som sa o nich dozvedela....Tam ma dali dokopy po prvej návšteve. Síce sa tam dlho čaká na termín, ale mne tam pomohli veľmi.
Tu je link na klinku: https://www.nemocnicakomarno.sk/pracoviska/ambu...
@zuzkalujza tam bola aj moja kolegyňa. Pomohli jej, ale podrobnosti neviem.
nemôže to byť Menierova choroba? skús u lekára....ORL
@jana9884 ahoj a krv ti vysetrovali?
@jana9884 Ak magnézium , jednoznačne sprej ! Žiadne farebné hlúposti šumivé.
No Frontin nie je určený na závrate , slabosť , pretože to otupuje ako sa len dá. Otcovi to naordinovali aby bol v nemocnici vzorný pacient ( rozumej nemal vlastný názor) . Neviem si predstaviť , že toto by mal človek jesť každý deň.
@lenocka12345 magnezium sprej? Nepocula som o tom ešte...idem pogooglit 🙂
@staronova meniera nevedia diagnostikovať bežne na ORL, to robia v tom Komárne, alebo v BA. Preto ju hneď tam posielam. Ja mám nakoniec meniera.... a v bežnej ORL ambulancii mi povedali, že meniera nemôžem mať v mojom veku, keď som sa na to pýtala, lebo mi to na to sedelo už dávno. Dokonca ma vysmiali, že som si našla diagnózu.... Takže oni o tom vedia veľké H...O
Pochodila som tieto všetky vyšetrenia. Tiež som odpadávala, bolo mi blbo...atd. Nakoniec mi primár na ORL v Ružinove v Ba vybral z jedného ucha úplne malilinký vraj tvrdý kúsok mazu a od toho momentu mi je dobre. Bála som sa, že to bude Menier.
Mám to isté čo ty. Všetky vyšetrenia orl, Neurológia, Hematologia, kardiológia, endokrinologia, ortopédia, očné, nikde nič. Mne to začalo od dňa kedy som dostala alergicku reakciu na pohotovosti na analgin. Vraj mi to spustilo tetaniu a dr na neurológii tvrdí že som "typická tetanička". Nie je to vobec sranda. Človek nedokáže poriadne fungovať dokonca pred dvoma týždňami som porodila a človek musí či chce či nechce. Už som si ako tam na to zvykla Trva to rok skoro. Inak mám dosť často k tomu nízky tlak 🙈
@lenocka12345 aký sprej prosím ťa? Ja to mám troška obmedzené teraz pri dojčení tak sama neviem čo môžem poriadne ale beriem magnerot.
@lenocka12345 tiez mi je divne, ze jej nepredpisali napr. Betahistin ...
@misa2704
@suzitok
vstrebávanie cez kožu je účinnejšie a rýchlejšie. Čisté magnézuim , keď si ho dáte štipká. Ak neštipká , znamená , že ho máte dosť v organizme , takže celkom jednoduchá kontrola 🙂
@bmuller noooo , tak Frontin sa dáva skôr na tie psycho diagnózy, amoky , pod. Jedine , že by bola psychologička presvedčená , že je to z hlavy .... ktovie
@lenocka12345 wau super ďakujem krásne
@lenocka12345 dakujem 🙂
@lenocka12345 prosím ťa kde objednávaš to magnézium?
@stella03 kupujem ho v Košiciach , daj si do vyhľadávača a určite nájdeš eshop s kamennou predajňou v tvojom okolí 🙂
@jana9884 ja by som doplnila neurologické vysetrenie... neviem ci ti robili..podobne príznaky su aj pri tetanii...