baby aj vy mate pocit ze vam zivot unika pomedzi prsty?mam uz po 30,jedno dieta a muza ktory robi od nevidim do nevidim.akosi som zacala pozerat po mladych ludoch a zacinam im strasne zavidiet.ked ostaten sama s krpcom cele dni,tak nemam cas na ostatne.nezijem svoj zivot,uz sa nebavim stale iba domacnost a povinnosti.je mi z toho nanic a ked este aj moj muz nevidi vo mne iba"sluzku" tak mi to neprida.nikam nechodime lebo nemame ochotne svokry a strasne mi chyba pocit byt obletovana,milovana("asi si najdem frajera lebo mi nic ine neostava").............a nie ten strasny stereotyp.ked sa pozriem na mladu dvojicu je mi z toho smutno ze uz budu na mna chlapi pozerat ako na staru korculu.mate recept na to ako sa s tym vyrovnat?a nezavidiet?ako sa citim teraz tak nechcem vediet ako sa budem citit o 10 rokov.
@fatima30 ja mám 37 a mám tri deti, muža stále v prdeli a zrovna takého ktorý na nejaké citové tutumutu nie je.
Najmladšia má dva a pol roka. Ja to tak nepocitujem ako ty, mám prácu a mám záujmy, teším sa so svojich detí a teší ma že si ma so záujmom obzrie 40 tnik alebo viac 😀.
Pre mladých mužov možno stará korčula, pre mužov v zrelom veku žena v top rokoch 🙂.
urcite nie si sama s takymito pocitmi...tiez viem co je to nemat pomoc od starych rodicov..tiez sme s manzelom na vsetko sami..ale zdoraznujem teda SME. Je to tazke, ked ty si uplne sama na domacnost aj dieta...a manzel ti malo pomaha...a co tak skusit pracovat? Nemyslim tym teraz odkladat maleho nasilu do jasli, ale mozno by si vedela porozmyslat nad nejakou alternativou ako to sklbit...da sa privyrabat, byt v kontakte s ludmi aj popri materskej...niekedy to da vela, ze mamina pride na ine myslienky nez len domacnost a dieta...ale aj tam by si iste potrebovala podporu manzela, ktory pochopi, ze domacnost a jeho navarena vecera nebudu samozrejmost a aj on prilozi ruku k dielu aby si sa ty trosku realizovala...mna toto naplna..ja pracujem a pozri..tym, ze pracujem a odreagovavam sa na inych veciach, niekedy neviem ani ako cas prejde a potom mi to maminkovanie tak chyba, ze musim poslukovat po koniku a pisat si o detickach 🙂
@maminuska obdiv! a osobne s tebou suhlasim..ja mam skoro 34..a prave som hovorila manzelovi, ze ake krasny to je vek..byt zrelou zenou tak medzi 30 a 45..mozno tak do tej 50tky..podla mna to je uzasne obdobie..vobec sa necitim ako stara korcula...vidim to aj na ludoch, ze inak ma beru v praci ako ked som zacala v 24 rokov ako mlada absolventka, uplne inak sa ku mne spravaju muzi....ja si toto obdobie vychutnavam- jedine zbavit sa par kil navyse mi ide tazsie 😀 😀 😀 ale chapem aj zakladatelku temy - hlavne ak napriklad bola zvyknuta trosku viac "zit" a mat viac pozornosti, tak ten stereotyp okolo dietata a domacnosti moze byt velmi bolestivy...jednoznacne si treba najst cinnosti, zaujmy, kamaratky, pracu...
@fatima30 , nuž ak máš po 30 , tak tvoje pocity celkom nechápem. Keby to napísala dievcinka, ktorá omylom otehotnela v 18-ke, tak o.k. Ale žena po 30 -tke?
Ja nehovorím, že si stará, ale niečo si si aj ty do tej 30-tky užila, nie?
Bud rada, že máš zdrave dieta, zdravu rodinku a teš sa z toho, ani nevieš kolkí ludia by si to s tebou hned vymenili. Stačí si sem-tam pozriet Modré z neba. A zamysliet sa nad sebou.
baby to je tazke milujem svojho maleho,ale moj muz nebol taky,my sme spolu od 17 a zmenilo sa to ked sme spolu chodili bolo to super.on mi dava stale pocitovat ze ked chcem dom tak musi od rana do vecera robil lebo je zivnostnik,a teraz zacal ze musim aj ja setrit ked som mu zahlasila ze chcem ist plavat za 5 euro na hodinu tak mi vycital ako setrim.....a ze on nikde nechodi.......
@fatima30 mňa chytila najväčšia depresia, keď som si pozerala staré fotky z dovoleniek, z kadejakých výjazdov s kamoškami a pod. Mám 28 a hoci si občas pripadám ako bláznivá 18-ka, uvedomujem si, že roky utekajú a od 18-ročnej puberťáčky mám už dosť ďaleko. Výzorom, zmýšľaním, životným štýlom. Neľutujem. Všetko je tak,ako má byť. Mám dobrého muža, skvelého syna. A myslím, že aj v správnom čase. Nie príliš skoro a ani nie neskoro. No napriek tomu ma občas pochytí panika nad tým, že starnem, že už nevyzerám tak,ako pred tými 10 rokmi a že nemôžem robiť všetko to, čo pred 10 rokmi. občas mám tiež pocit, že som upadla do stereotypu. Stále je to iba o malom, ihriskách, varení, praní... Práca v domácnosti je nikdy nekončiaca práca. Ja však popri materskej pracujem - hoci z domu, ale predsa. A v tom čase sa mi o drobca stará muž alebo staré mamy. Je to pre mňa riadny relax a odreagovanie. V septembri ale nastupujem opäť do práce - učím na strednej, takže sa dostanem medzi mladých ľudí a hoci teraz sa teším, po čase si budem so smútkom spomínať na krásne časy strávené doma s mojím synčekom a budem krútiť hlavou nad problémami,ktoré rieši dnešná mládež 😀
Ahoj, mozno bude hlupe, ze sem pise 25r.zaba 🙂 Vycestovala som do zahranicia, aby som videla svet, nieco zazila, zarobila a bezstarostne pominala...a vo vire najvacsej zabavy som zistila, ze som tehotna. Prvy sok. Cakate dvojcata, povedal lekar - druhy sok 🙂 A navyse s chlapikom, ktoreho som spoznala len tu, v UK 🙂 Vsetko dobre dopadlo, porodila som, sme rodina, mame krasny dom a zahradu...a potom to prislo...co teraz 🙂 Moj partner tiez maka, som sama doma s dvoma malickymi detmi, bez mojej rodiny, bez priatelov...kamarati tu si dalej uzivaju, cestuju, nepoznaju co je to a ked mi poniektori hovoria, ake maju oni problemy, smejem sa a ide mi rozum stat 😀 A predsa som spokojna 🙂 Je to tym, ze som sa jednoducho musela vynajst, aby som sa nezblaznila. Nehladam naplnenie v mojich detoch, ani v muzovi, to nemusim, to mam. Musela som si pohladat nieco vlastne a to ide len cez kompromisy. Tazko sa radi, ked neviem ake mate pomery v rodine; hovoris, ze nemate ochotne svokry...ako velmi su neochotne? Az tak, ze si nezoberu vnuca k sebe ani na 2 hodiny? Mate peniaze na opatrovatelku? Nemas nejake kamaratky s detmi? Muz pracuje do vecera, nevedel by sa o maleho jeden vecer v tyzdni postarat? Aky mate vztah medzi sebou? Mozes si s nim sadnut a povedat, pocuj, toto a toto mi vadi, potrebujem cas pre seba, necitim sa takto dobre? Neviem. Uznavam, ze pracuje, ale pracuju aj ostatni muzi a predsa sa najdu taki, co pomahaju aj doma...na dieta treba dvoch, lebo ak sa jeden z rodicov zacne citit ako vo vazeni, nemava to dobry koniec. Znie to ako strasne klise, ale vsetko je o komunikacii...bavite sa spolu o tom? Mozno ani netusi ako sa citis...A ako nezavidiet...jedine tak, ze budes sama so sebou spokojna a nebudes mat cas ani dovod sa obzerat po tom, ako ziju druhi...
@fatima30 no vidis, mna rozosmeje, ked ma pochvali vzdy nejaky alkoholik alebo bezdomovec, ktory ide okolo mna...Tiez sa smejem, ze normalnych chlap sa uz za mnou hadam neotoci. Mne tiez stereotyp prekaza, ale tesim sa, ze dieta pomalicky odrasta, starsie dieta dokaze urobit babysitterku na par hodin, mam kamosky, ktore si rady vyjdu von na kafčo. Tešim sa na leto, vylety. Planujem v lete vylet do Prahy. V lete mi aj konci materska, takze financne si trosku polepsim. Tiez nemam vsetko na co ukazem, lebo hypo na krku, ale o takych 5 rokov to bude zase inak a ziť zacnem, hoci budem mať po 40-tke. Budem v najlepšom veku 😀
@petkave
aj ja som ucitelka a prave tam to clovek bude vidiet tu mladost bezstarostnost lasku............asi mi fakt chyba ta pozornosst.mozes byt rada ze mas komu zverit dietatko.a suhlasim s tebou aj ja budem rada spominat na toto obdobie.a pozeranie fotiek som absolvovala minuly tyzden a bolo mi este horsie.hlavne nas inter je strasne unavny 😀 takze sme radi vecer ked sadneme k telke.......
@fatima30 budeš staršia a staršia, to je tá spravodlivost jediná z mála ktorá je vo svete.
Ale to že budeš staršia neznamená že budeš neštastnejšia. Ja od 20 rokov rodím , prežila som jeden rozvod a mám jedno postihnuté dieta, nikdy som neletela v lietadle a bola som tak maximálne najdalej v Chorvátsku. Ano aj ja mám pocit že teda som si moc toho nestihla užit , ale tak zas si to vyberiem v inej forme.
Tvoje štastie predsa nie je závislé na druhých ľudoch , môžeš si ho vytvorit aj ty sama 🙂 , napríklad aj tak že tvrdo odignoruješ jeho výčitky na to že si chceš ist zaplávať.
o chvíľu pôjdeš pracovat , budeš mat prostriedky aj pre seba, zlepší sa ti to. Postupom veku ťa mladí muži prestanu až tak zaujímať.
@ritusuk
svokre je prednejsia skolka ako vsetko ostatne,mama sa stara o synovca,takze s tou moc ratat nemozem.mamaj kamosky s detmi,potrebujem sa poriadne zabavit.peniaze na opatrovatelku nie su.s manzelom sa da bavit o vsetkom len on je fakt pohlteny pracou.aj to cvicenie 2 krat tyzdenne som si vydupala🙂
Osobne si myslím, že život treba brať a prijať tak, ako ide. Ani mne nie je jedno, že starnem a všetko sa to okolo mňa pomenilo, že už nikdy nebudeme mať s manželom romantický zamilovaný vzťah 🙂 lebo sme sa v živote posunuli ďalej. A každé obdobie má svoje "čaro". Som spokojná s tým, čo je, lebo viem, že by to mohlo byť aj oveľa horšie... No pravdou je, že občas súrne potrebujem zmenu z toho každodenného stereotypu... Na druhej strane nechcem dopadnúť ako moja babka, ktorá sa v 80-tke čuduje, že už nikdy nebude na tom zdravotne lepšie a absolútne nepripúšťa myšlienku, že by zostala ležať alebo zomrieť... čo už pri jej veku, keď sa tak človek s odstupom na to pozrie... samozrejme, nechcem, aby sa to stalo, len pri nej tak vidím, aké je to divné, keď človek odmieta prijať vlastnú situáciu... vlastne odmieta život ako taký...
@fatima30 zrejme si si neodzila ako sa patri...aj mne je obcas luto,ze nejdem vecer vonku,ze si nejdem zatancovat,do kina,len tak bestarostne....ale vies co ma upokojuje?ze moj manzel to ma rovnake..ze sa stara o rodinu,dieta,ze po praci uteka domov,prebaluje,vari mliecko namiesto toho aby zuroval,mal leharo.mozno som skodoradostna,ale mna upokojuje,ze sme na to dvaja.citim,ze moje telo starne,vybija sa,no ale to nezmenim.denny stereotyp nezmenis.si doma na materskej,kazda tento pocit pozname,pocit menejcennosti,nudy,depiek niekedy,porovnavania sa s inymi,ziarlivosti,nervozity,trapenia,nedostatku spanku.zivot je taky.clovek sa dostal do bodu,kedy sa zmenil jeho zivot.dam ti radu,radsej nad tym nepremyslaj...vsetko je ako ma byt.veci nezmenis.zrejme mas len take obdobie...ja mavam take obdobia,ze moj manzel je zo mna hotovy.ale co uz,zivot je taky.
@fatima30 ja mám 42 ale myslím že od 40 je to úžasné,a to som malá,tlustá a škaredá,ale ja si z toho nič nerobím,vela sa usmievam,rada sa obliekam,deti mi síce žerú nervy aj domácnosť ako každej z nás ,ale chcela som ich a milujem ich nadovšetko na svete.Dávajú mi dosť.Manžela zvádzam ešte aj po toľkých rokoch,stále si ho oblietam a niečím novým šokujem,len aby som ho nenudila a tak mame krásny a pokojný život.Skús zmenu účesu,obliekania......a nezabudni na nejaký koníček ,realizuj sa niekde ja robím v tretom sektore,v komunálnej politike a ešte pár vecičiek......nemám ani čas pomyslieť na depresiu,nudu...................tak ti držím palce
Mila fatima
jedine co by som ti poradila, aby si si nasla nejake zaujmy a zacaala aj ty zit svoj zivot a nielen cakat na manzelika domov, ked pride z roboty unaveny po celom dni a je rad, ze si lahne a oddychne a urcite nema chut vidiet zdeprimovanu manzelku, ktora mu da tristo otazok a nedocka sa riadnej odpovede, jednoducho aj ty si musis najst svoje zaujmy, aby si sa dokazala tesit zo zivota, ako si zila predtym, ked sa ti dieta narodilo, mala si aktivny zivot chodila von atd a teraz si ako v klietke,vsetko prisposobujes potrebam svojho dietata a zrazu zistis, ze nemas cas na seba, ist si opsediet s kamoskami, pretoze malemu vsetok svoj cas venujes a aj ked niekde chces ist, tak zistis, ze sa ti neda, lebo jednoducho ti nema kto dieta postrazit, ja som bola podobne na tom ako ty, ale pvedala som si dost, moj mm pracuje v zahranici, takze domov chodi raz za cas a svokrovcov uz nemam, takze na nich sa tiez spoliehat nemozem a mama byva blizko,ale tiez sa stale nebude o moje deti starat, tak jednoducho som stale s mojimi ratolestami ja a je to preto, lebo ja som chcela a preto som si zacala aj tak organizovat zivot, aby som bola aj ja spokojna aj moje deti, cez tyzden chodievam s nimi na ihrisko teraz je uz pekne takze sa da, v zime sme chodili lyzovat, najmensiu som dala ku mame a s dvoma starsimi na svah a ked je mm doma, tak sme sa dohodli, ze stredy su moje a vtedy idem plavat a aj s kamoskami von posediet ideme, a co sa tyka, ze obzerat sa za inymi chlapmi, tak to ma ani nenapadne, jeden mi doma staci 😀, a ten druhy by po case bol presne taky isty ako tvoj manzel, ale samozrejme viem,z e potrebujes oporu,aby si ta mm vsimol, aby ta pohladil, ale nejaky milenec to urcite nevyriesi, viem ten prvy skvely pocit, co by ti tlacil kaleraby do hlavy aka si krasna uzasna a neviem aka je super pocit, ale ked povies svojmu muzickovi, aky je fantasticky, ked ho pohladis, tak uvidis, ze aj on si ta vsimne a opatuje ti to a ked obcas si aj ty vyrazis bez neho von ked aj len na cvicenie tak zisti, ze nie si len nejaka handra, ktora sedi doma a caka, kedy pride domov muzicek, aby si mu dala teplu veceru a hlavne pokoj, pretoze on chudak je po celom dni unaveny z prace, ale ty nie si,lebo si sedela doma cely den s detmi, jednoducho nesmies sa izolovat od ludi od spolocnosti, ale takisto zit ako predtym so svojimi zaujmami a potrebaami
AJ ZENA NA MATERSKEJ MA SVOJE POTREBY A POTREBUJE ZIT SVOJ ZIVOT, NIELEN ZIVOT SVOJHO DIETATA, jednoducho sme len ludia a aj ked mame deti to neznamena, ze budeme len pri nich sediet, napriklad cvicenie teraz letia zumby tabeo a neviem co este je skvelou alternativou ako sa ist odreagovat od kazdodenneho stereotypu a zabudnut na chvilu na starosti,ktore mame
@bonaquaba
krasne si to napisala,som rada ze nie som na tom tak sama.i ked ja na muza s teplou vecerou necakam🙂
ale dnes idem cvicit.a co sa tyka toho frajera,mne by stacil iba taky co by mi tlacil tie kaleraby 😀 😀 😀 😀 nic ine viem ze po case by bol taky isty kamosky ktore maju frajerov mi to hovoria
ked mi je njhorsie a maly mi povie mama je to o najkrajsie co mi kto moze povedat
baby vy ste mi tak pomohli🙂hned mi je lepsie 🙂 aj ked mladsia nebudem
@fatima30 za mnou sa teda ešte stále otáčajú aj mladšie ročníky, ale jasné, že to už nie je také, ako pred pár rokmi. No poteší ma, keď mi nejaký muž povie, že napriek tomu, že som mamička, stále dobre vyzerám.
Keby si tak počula rozhovory mojich žiakov. Majú ledva 18 rokov, ale rebríček najkrajších učiteliek a majsteriek prepracovaný tip-top. Ja som v kolektíve druhá najmladšia a vraj som na 1. mieste 😀 , na 2. mieste je 33-ročná kolegyňa a na 3. umiestnili 43 ročnú pani profe (ako nás teda oni nazývajú). Medzi tretiakmi mám jedného známeho, tak ten mi všetko vždy poreferuje. Aj minule sa ma pýtal, koľko rokov má jedna kolegyňa, lebo že na takú starú dámu veľmi dobre vyzerá a že v mladosti musela byť riadna je-ačka 😀 Takže tak, čo sa krásy a starnutia týka. Dokonca už mladí chalani si uvedomujú, že nie všetko, čo je staršie, je na zahodenie 😀
nuž dieťa nenahradí to čo žene chýba..objatie, pohladkanie, milovanie a lásku....jedina pomoc je trošku zamestnať pána manžela a občas mu to malé nechať a isť sa niekam odreagovať...len na to treba nejakú dobrú spoločnosť...frajer ti nenahradí nič... nie je nad dobre kamošky... ale držím ti palce aby si z toho našla nejaké východisko lebo je pravda že stratené roky ti už nikto nevratí a jedného pekného dňa sa zobudíš a budeš mať 50...