Náramok proti urieknutiu pre bábätko

21. jún 2023

Zdravím, červený naramok proti urieknutiu musí byt aj posvätený ?

pribinak
21. jún 2023

Farár ti neposvati naramok, pretože veriaci človek nemôže veriť na niečo ako urieknutie

janetinka27
21. jún 2023

Ahoj, naramok na ochranu je proti prvemu Boziemu prikazaniu. Ak si veriaca, naramok je krok vedla

syslik81
21. jún 2023

myslim ze by mal byt darovany .. ale .. dava sa cervena ci uz na kocik ,vankus oblecenie(masla) , naramok etc aby sa clovek silno nezapozeral do oci ale ta cervena stiahne jeho zrak.. takze je jedno co das len aby to bolo cervene a v inej linii ako su oci

mikadooo
21. jún 2023

Nie, jednoducho ho len kúpiš 🤷.

zitaje
21. jún 2023

Číňania majú taký zvyk, že o malých deťoch hovoria škaredo, aby tým pomýlili zlých duchov a tie potom nechajú deti na pokoji. Tak skús možno aj to - pre istotu.
Hneď ako sa dá, treba dať dieťa pokrstiť. Dovtedy s ním nechoď ani na prechádzku, aby sa mu náhodou niečo nestalo.
Keď bábo veľa plače, asi je urieknuté, treba mu pretrieť oči pocikanou plienkou.
Tieto ochranné nezmysly mi ešte prišli na um, keby si chcela ísť na istotu a poskytnúť dieťaťu maximum 😉

pribinak
21. jún 2023

@zitaje 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

joesvk
21. jún 2023

Toto nie je viera.Toto sú povery. Nedávaj žiadne červené šnúrky. Ak si veriaca, daj radšej napríklad"krížik na čelo".

maja22
21. jún 2023

@pribinak trochu by som ta opravila - veriaci clovek moze verit na urieknutie v zmysle, ze mu niekto iny vyslovene praje zlo, napr. ho preklina, lebo tak ako prianim dobra zvolavame na seba a inych Bozie pozehnanie, tak preklinanim a zlorecenim zvolavame posobenie zlych sil a pokial clovek nezije v milosti posvacujucej, zlo si na neho moze robit narok... Ale mas pravdu v tom, ze naramky proti urieknutiu sa neposvacuju, lebo verit, ze nas pred zlom ochrani cerveny naramok je tazkym hriechom proti prvemu Boziemu prikazaniu - nebudes mat inych bohov, aby si sa im klanal...

lukbe
21. jún 2023

To ako fakt môže niekto položiť takúto otázku????

maja22
21. jún 2023

Autorka, verim, ze chces pre dietatko to najlepsie, ale pomiesala si dve rozne veci. Ak chces svoje dietatko chranit, tak ho daj pokrstit, modli sa za neho, davaj mu krizik na cielko a zehnaj mu. Zveruj ho do Bozej ochrany, anjelovi straznemu, ale urcite sa neutiekaj k poveram a carom...

pribinak
21. jún 2023

@maja22 nestotožňujem sa s tým, buď verim v Boha alebo verim v čary-mary

Radšej na kočík či vankúšik pripnem medailón napr s Pannou Máriou.

maja22
21. jún 2023

@pribinak viera v Boha zahrna aj vieru v posobenie zleho ducha. A to nie su cary-mary. Diabol pokusa a moze vyuzit aj inych, aby nam zlorecili a zvolavali na nas kliatbu... Deje sa to, zial, aj v rodinach. Napr. ked opity otec vrieska po detoch, ze su nemozni, ze z nich nikdy nic nebude, ze ich posiela do pekla a pod. Takyto otec ma tazky hriech voci svojim detom, lebo ich tymito slovami podsuva Zlemu a jedinou ochranou pred jeho posobenim je milost Bozia... Deti musia zit sviatostne a svojmu otcovi zehnat, aby zlomili moc jeho slov, ktore su o to strasnejsie, ze ma nad nimi autoritu otca, ktora je aj duchovna...

maja22
21. jún 2023

@pribinak medailon s Pannou Mariou alebo patronom dietata je super napad 🙂👍

pribinak
21. jún 2023

@maja22 ja sa fakt nestotožňujem s tým čo píšeš

zuzakava
21. jún 2023

@zitaje 😂

aniele
21. jún 2023

@zitaje A nezabudnúť (v rámci starých čínskych tradícií) zabaliť dieťa hneď po narodení do starého oblečenia po dedovi a lamentovať, že, ó, bohovia, nenarodil sa syn, ale len naničhodné dievča, ó, bohovia! Aspoň tak to kedysi popisovala Pearl Buck, nositeľka Nobelovej ceny, dcéra misionárov, pôsobiacich v Číne, vo svojej knižke Vietor od Západu 😉.

mimi3008
21. jún 2023

Veru, miesas tu hrusky s jablkami...bud si veriaca a veris v Boha, alebo veris tymto carodejnictvam...

pribinak
21. jún 2023

@maja22 Mein Gott, toto fakt nejdem citat

guliver19
21. jún 2023

@maja22 smer psychiater😄

zitaje
21. jún 2023

@aniele Pearl S. Buck mám veľmi rada, poznáš knihu Dobrá zem? Ak nie, vrelo odporúčam. Je to taký obšírnejší, úplnejší obraz starej Číny, ako Vietor od západu.

svetlonos
21. jún 2023

Ajoj,
ja ti poradim uplne inak ;)
Ludia maju mnohokrat starosti, zlu naladu/rozpolozenie a citia vnutorny nepokoj. Deti aj babatka su velmi vnimave a toto vyzarovanie citia.
Po stretnuti s takymto človekom su nepokojne a mozu az plakat, lebo to nevedia spracovat.
Skus sa preto vyhybat sama stresovym situaciam a ludom, ktori su nepokojni, nahnevani atd.
Ak ti to pomoze, daj si kludne posvetit medailon s retiazkou a nos ho ty 🙂 A pokojne popros anjela straznehobo ochranu babatka.
Zvysok radsrj pisat ano nebudem.

aniele
22. jún 2023

@zitaje Kedysi dávno som čítala skoro všetko od nej. Doma mám Dračie semeno a, veru, minule som po nej znovu siahla. Bolo tam presne to, čo som potrebovala.

autor
22. jún 2023

Ďakujem aj za niektoré ironické komentáre ktoré ste si samozrejme nemohli odpustiť znudene mamicky 😙
Ostatným ďakujem za rady, nie som žiadna sibnuta matka, a nie nie som ani veriaca 😁 z rodiny ale sú a hučia do man aby sme kúpili naramok a tvrdia že musí byt posvätený, tak som in chcela vyhovieť nech nemusím nič počúvať však jeden červený naramok na ruke mojho babatka ma nezabije, len či je okolo toho veda a musím sa obťažovať ísť niekam ho posvätiť alebo stačí obyčajne kupit, dať a hotovo 😃

maja22
22. jún 2023

Tak ti veriaci v tvojej rodine v tom maju pekny gulas. Aj ja takych poznam. Ked uz nieco posvatit, tak medailon Panny Marie a ten moze pokojne dcerka nosit. Cervena snurka je symbolom magie a nosit ju ako ochranu sa povazuje za tazky hriech. Pekne to svojej rodine vysvetli, nech si o tom nieco nastuduju.

mandzula
22. jún 2023

@autor ked naramok nie je tvojim rozhodnutim, ale chces ho riesit len pre natlak rodiny, tak mas jedinecnu prilezitost rodine jasne ukazat, kde su hranice - ziaden naramok nebude, je to moje dieta, moje rozhodnutie. Ak ustupis, co pride ako dalsie?

zitaje
22. jún 2023

Tak keď ti na tom posvätení nezáleží, je to predsa jedno či ten náramok posvätený bude alebo nie... ale tiež by som sa radšej zariadila podľa seba a nedávala niečo, čomu neverím a čo je pre mňa mimo misu, načo? Veď povedz odine, že ty na to neveríš a vybavené.

stanulienkat
22. jún 2023

Som myslela, že už je 21. storočie.....

janetinka27
22. jún 2023

@lukbe tieto otazky su tu casto polozene zamerne