Ahojte, dnes som sa pri nakupovani paradne rozculila. Pred vstupom do obchodu si vydezinfikujeme ruky alebo mame rukavice na tvarach mame rusko. Vporiadku chapem to je to v dnesnej dobe potrebne. Ale preco potom niektore blbe mamky vozia svoje deti v nakupnych vozikoch nemyslim na tej vozikovej sedacke ale vo vnutri kde sa odklada tovar. Deti so spinavymi topankami si tam veselo sedkaju a ked som na to upozornila SBS - kara tak sa zasmial a povedal ved kazdy tovar ma svoj obal no chapete to? Takze apelujem na nezodpovedne matky spravajte sa normalne a NEDAVAJTE SEDIET DETI DO VOZIKA kde si ukladame potraviny. BUDTE ZODPOVEDNE A BERTE OHLAD AJ NA DRUHYCH nielen na seba
Mne toto tiez vadi aj mimo korony este dokazem pochopit ked ma matka 2 male deti a je s nimi sama ale ked som videla takto vozit este 6-8rocne deti... no mala som dost
Nakup nedezinfikujeme ale to vozenie deti vnutri v kosiku je 🤦♀️
Tak pre niekoho je to normálne, ja tiež nechápem úplne prečo by tam malo byť obuté dieťa keď sa tam dávajú potraviny, okay, veci majú obal ale čo taká zelenina, ja keď beriem napríklad jednu cibuľu tak ju nedávam do sáčiku zbytočne, položím ju do košíka len tak a podobne, hej ošúpa sa ale proste už len z princípu, tam kde sa dáva jedlo nepatria špinavé topánky
Plne súhlasím s názorom autorky, mne sa to tiež maximálne nepáči. Tiež mám malé dieťa a dávam ho sedieť do vozíka do priestoru na to určeného, alebo keď chce, kráča popri mne. Ale v živote by ma nenapadlo, dať ho priamo do vozíka. Tam patria potraviny. A toho sa držím.
@vamajka pred koronou mi to nejako nevadilo, ale teraz aj ano. Myslim si, ze tie deti co tam sedia su dost ohrozene ze nieco chytia. Nemaju rukavicky, oblíznu vselico...... no na mieste mamiciek by som ich radsej netahala do obchodu a ak uz ich nemaju kde nechat, tak len za rucku a šup šup zobrat co treba a ide sa..... 👍😉
@dracikdrahosko aj tie nosice na to urcene su dost rizikove..... moj tak dostal v tescu infekcnu hnačku..... vtedy mi dr vravela NIKDY nedavat sediet do vozika ani na miesto na to urceneho
@vamajka tiež mi to vždy vadilo veď nejde len o nákazu, ale celkovo aj predtým môže slapnut do psieho hovienka, soplov a budem za hundrosa, ale mne vadia aj deti, ktoré hneď ako prídu do obchodu dostanú žuť rožok, kukuričné chrumky
Každý tovar nemá svoj obal časopis, a tiež často neberiem sáčok na reďkovky, banany a len tak polozim
@mirkava
Môže byť samozrejme, našťastie nám sa to ešte nestalo. Po príchode z obchodu alebo z vonka hneď umyjeme rúčky. Keď bol syn menší, musel jednoducho do vozíka, lebo je hyperaktívny a keby bol mimo vozíka, tak to by bola katastrofa. Ale teraz je už väčší, má 4 rôčky a je už rozumnejší. A teraz už pekne ide popri mne a nakupujeme🙂
Najlepšie je dievčatá poviem vám, kočík. Vtedy nemusíme mať my mamičky žiadne obavy, čo si domov prinesieme🙂 Škoda alebo šťastie?! že dieťa v kočíku nie je naveky🙂
@vamajka mne napríklad strašne vadia taký ludia ako si ty, ktorým vadí všetko, a ked nie je žiadny iný problém tak si ho vyrobia. A ešte o tom založia diskusiu na MK. Vadí mi že si mamičky ktoré dajú dieťa do košíka nazvala že su blbé, vadí mi že ich nazývaš nezodpovedné, pritom z ich pohladu to môže byť najzodpovednejšie pre to dieťa. Ja netvrdím že je to správne, nie je to ani hygienické, ja sama nedávam deti do košíka, ale zase nebudem si namýšlať že tie košíky su to najhygienickejšie čo som kedy videla. Denne ich obchytá milion ludi,a dávaju do nich aj horšie veci ako deti s topánkami, ale v živote by som si kvôli takej blbosti nepokazila den. Z čoho máte všetci strach ? z nejakých bacilov? s ktorými prichádzame denno denne do kontaktu, či už v električke, doma, v obchode? A ešte ideš aj stažnosť podať, ako keby ty obchodníci už nemali žiadnu inu starosť v tejto dobe. Mam pocit že sa ludia už načisto zblaznili, pripadám si už ako na psychiatrii,..........ruška, rukavice..............vymyté mozgy. Prajem krásny a zdravý život v sterilite
V podstate ten sbskar mal pravdu ze vsetko ma svoj obal.a teda este som nikoho nevidela davat hole rozky bez sacka do vozika.
Na druhej stranke vozik nie je pre vozenie deti ale nakupu, takze tam nemaju co hladat aj keby nemali zablatene topanky
zijem v zahranici a som key worker-teda pracujem .. mala ide rano do skoly kt je pre nas otvorena i ked sa tam neucia ale je tam ... od 9 do 3... ja letim do prace.. hned po praci utekam po malu .. do obchodu to mam 30minut peso .. cize je cca pol 4 pred obchodom si vystojim radu minimalne hodinu ... malu davam do kosika lebo uz je unavena hladna a bolia ju nohy .. ano som nezodpovedna matka co dava takmer 6 rocne dieta do kosika .. rychlo nakupim a dalsia pol hodina domov ... na ruky ju nevezmem kedze uz nevladzem .. z prace som i ja dorobena .. taxik drahy a bus jadi v obmedzenom rezime takze cakat nan by som uz nedala... a ver mi ze ak by si mi v tej chvili daco povedala tak celu tu zlost unavu a narobenost si s radostkou na tebe vybijem .... nesud ked nevies preco .. koronu chytis ani nevies ako .. nielen z toho kosika ..
Jezisku na krizku🙈
a keď prídu takéto mamičky domov. vyzujú sa doma pred rohožkou, aby špinavými topánkami nestupili na rohožku, nedajbože do bytu 😝
@vamajka dobrý večer, ja s vami úplne súhlasím ☝️ moja skúsenosť je ale taka bola som raz v malom obchode a nemali tam vozíky kde si mohlo dieťa sadnúť a po druhé dcéra este nechodila teda este ani nestala. Tiež som ju dala sadnúť dnu lebo vsak ako som mala nakúpiť. Bud som ju mala nechať samu doma co bolo nereálne a do toho malého obchodu sa trepať s kočíkom nereálne. Predavačka na mna vybehla ze tam nema co robiť, slušne som ju upozornila ze alo ma situáciu riešiť podla nej. Ostala ticho ze nejak inak ale fieta tam nema sedieť poviem vam dosť som sa s nou tam hádala. Lenze chcwla by som ju vidieť akoby to vyriešila.
@syslik81 veľmi podobne fungujem aj ja, nie teraz počas korony ale za normálnych okolností, tiež sme zničené aj ja aj dcéra po práci a škôlke a tiež som tá "blbá matka " čo strká svoje dieťa do vozíka . ma skoro 5 do tej sedačky sa už nezmesti, tlačí ju to a ked si tam aj pár krát sadne po pár minútach ju s tade horko ťažko vyberám, nákupit s ňou sama by bolo na dlho keby nebola vo vozíku , a nie nemám ju kde nechať aby som išla sama!
@barby141
@syslik81 aj ja som blba, tiez som tam vozila deti pred koronou, kedze mam dve male a sedacka v kosiku je len jedna. Chcela by som vidiet, ako by nakupili tie mudre matky s dvoma malymi detmi... je mi proti srsti tam deti davat a ak mam so sebou nakuonu tasku, tak ju davam do kosika pod zadok.
@janinah co robíš doma? Všetko vybalujes a umyvas? To fakt? Aj tie rohlicky? Múky? Atď... Môj malý bol včera v obchodoch bez ruská.
@vamajka sklamem ta, môžeš sa sťažovať, keď máš čas koľko chceš, myslím, že momentálne riešia obchody iné starosti. Ale inak fajn, že ťa toto tak znervoznuje a nemáš iné problémy. Ze ten sterilný stroj kontaminuju detské topánky. Ze si tam ty nemôžeš nachádzať priamo pečivo, ako to chápem, aj mňa by znervoznila hygiena, kebyže chcem dávať rožky priamo do vozíka. Inak ty nikdy nepolozis tašku s nákupom na zem, máš absolútne sterilný kufor v aute, pri odomykani bytu, rovnako nepolozis nákup na dlážku? Tak ja síce dieťa nedávam takto do vozíka, ale kebyže sa vypýta, tak dám,keby bolo treba,
@syslik81 úplne ta chápem...
Ale inak co tak zaviesť povinnosť vyzut si topánky, keď uz😂😂😂😂pripadne návleky ako v škôlke. Pomoooc, že toto dokáže človeku pokaziť deň.... Ú nás aj dve deti dávajú, to by si bola asi z toho zrelá na psychiatriu...
Ked som to tu raz pred rokmi riesila.tak ma riadne zvozili.ze ako maju dieta strazit.ked vyberaju tovar...mas uplnu pravdu.ja si do kosika dam velku tašku.tovar do nej.nie do kosika..a vsetko doma vybalujem a umyvam...lebo z hlupakov neurobis inteligentov za jednu noc a jednym prispevkom uz vobec nie...