Ahojte , viem že toto je odveci téma na MK ale predsa skúsim či to niekto nevie 😃 vždy ma zaujmalo dozvedat sa o tradíciách v iných krajinách alebo napríklad aj čo sa náboženstiev týka , napríklad u kresťanov je jasne povedane že po smrti je nebo a peklo, proste veria tomu ale napríklad taký islam , vraj oni veria že ich po smrti čaká raj kde bude muža čakať 72 žien ale nikde som sa nedočitala aké nebo "čaká" na moslimské ženy ? Alebo je tam nebo vykreslené iba čo sa muža týka ?😃Keď som sa nad tým zamyslela tak že okej chlapi moslimovia majú vidinu že pôjdu do raja a tam ich bude čakať 72 žien ale akú vidinu potom majú ženy moslimky?😃
chlapi majú rôzne vidiny. Špeciálne starí chlípnici, v andropauze a je úplne jedno či kresťan, moslim...Raz mi jeden kolega povedal: Všetci chcú ísť do pekla, lebo tam sa tancuje s nahými ženami a popíja červené víno. Čože by som v nebi robil, tam sú staré panny a rehoľné sestry... 🤨
@ckocka kde konkretne sa pise v tom clanku, co caka v raji na moslimske zeny? Ja som nasla len na stranke 18 a 19 uchylne fantazmagorie muzov co sa tyka ich sexualnych objektov v raji. Ale nikde sa nepise, ci aj dobre moslimky dostanu 70.mladych panicov, alebo budu moct ladovat cokoladu a nepriberu....
Iba mucenikov, ktory obetovali svoj zivot allahovi (bohu), caka 72 pan v raji. Obycajnych muzov a zeny cakaju partneri v raji, aby zili nielen pozemsky, ale aj posmrtny zivot spolu. To je taka vseobecna predstava vacsiny moslimov na posmrtny zivot....
@mikadooo a krasne poukazuje na sposob myslenia - tie panny su im "dane za odmenu". Panna je nieco specialne a este bez slobodnej vole, muz si ju moze zobrat. A potom sa divme, ked sa mladi muzi tohto nabozenstva nejako nevedia zaclenit do nasho europskeho zmyslania.
@vevesh mučeník je ten čo spácha samovraždu ? Alebo musí spáchať samovraždu štýlom nejakého atentátu na nemoslimov?
Samovrazda je hriech. Zabit kohokolvek, aj neverca, je hriech. Za taketo hriechy sa ide do pekla. Mucenik je niekto, kto zomrie za obranovanie allaha, ucenie proroka a koran. V stredoveku to boli bojovnici, ktori chranili uzemie moslimov pred utokmi (a aj vykonavali vypravy na rozsirovanie nabozenstva, ak boli predtym vystvani naprotivnou stranou, kedze islo o obhajobu vlastneho nabozenstva). A v dnesnej dobe- ak ides podla koranu, samovrazedni atentatnici pachaju hriech, pretoze nemaju pravo zabijat nevinnych ludi (aj ked podla nich nevercov) a idu do pekla. Ale existuje smer vykladu, ktori si to otocil na to, ze je jedno koho zabije, hlavne nech zomrie za allaha, a dostane 72panien ako odmenu- to je vetva radikalov, ktori zabijaju aj "vlastnych".
@ckocka môžeš mi prosím screenshotnut tú časť kde tam je písané o raji pre ženy? Neviem to tam najst
@vevesh podľa mňa je to najviac choré náboženstvo , napríklad vraj keď u nich ženu niekto znásilní tak je zato vinná ona a nie ten čo to spravil ,podľa mňa sú to vymlete hlavy a som rada že som slovenka 😅
Tak to nie je pravda. Problemom je, ze v korane stoji pasaz, kde stoji, ze na jedneho svedka muza potrebujes 2 svedectvo 2 zien. A je rozdiel kultura a nabozenstvo- drviva vacsina moslimskych krajin maju zakonodarstvo odlucene od nabozenstva a mas normalne tresty za znasilnenie. Podla typu, chlap dostane aj trest smrti.
Autorka, to si sa len prisla hadat o tom, ktore nabozenstvo je najviac chore? 💩 vies o kazdom jednom, ale zrovna islam ti pripada najviac chory, hej?
Ja len tolko, ze kazdy extremizmus a fanatizmus je chory, bez ohladu na vierovyznanie. Katolicka cirkev ma nechutnych pruserov pod svojimi ruchami tiez viac ako dost. A tiez pekne krvavych, kopa znicenych zivotov a mrtvol…
A neboj sa, aj na slovensku je za znasilnenie “vinna” zena, to nie je o nabozenstve, ale o spolocnosti…
Ja som sa pred rokmi stretla s tvrdením, že podľa islamu žena a pes nemajú dušu, preto nejdú do raja (preto tie hurisky). Teda, nikdy som nad tým nejako nešpekulovala, len táto diskusia mi to pripomenula.
@sissy27 ako si presne vydedukovala že sa hádam? Alebo som sa prišla hádat? To že niekto napíše čo si myslí o danej veci je pre teba výzva na hádku ?
Ako muslimka ti posielam odpoveď 🙂
Mnoho neveriacich kritizuje verše, ktoré hovoria o pannách v raji, pretože nerozumejú významu týchto slov. Boh sľúbil veriacim odmenu plnú. Keďže sme boli stvorení ako duchovno-fyzické bytosti, aj odmena, ktorá spravodlivým prináleží je duchovno-fyzická (i preto bude v raji i jedlo a nápoje..).
Prečo sa spomínajú častejšie okaté panny - ŽENY? Pretože sa tým zdôrazňuje krása, ktorú budú mať obyvatelia raja. Muži i ženy tam budú krajší ako na Zemi. A keďže ženy sú poväčšine trochu krajšie od mužov už tu na Zemi, tam v raji budú krásne ako žiarivé perly. Prečo sa spomínajú MLADÉ panny? Pretože všetci, ktorí sa dostanú do raja, tam budú prebývať vo svojom dospelom mladom veku. Prečo sa spomínajú panny? Pretože každý kto sa do raja dostane, tam bude prebývať v stave panenstva - v zmysle čistoty. Muži i ženy. I keď sa o treste pekla i o odmenách raja hovorí iba v mužskom rode, neznamená to, že sú určené iba pre mužov. V raji budú očistené manželky pre mužov a očistení muži pre ženy (tj - oba pohlavia nebudú vylučovať zvyšky potravy, ženy nebudú menštruovať a muži nebudú vylučovať ejakulát).
52:21. Tí, ktorí uverili a ich potomstvo ich nasledovalo vo viere, k tým pripojíme ich potomstvo a neuberieme im z ich konaní nič. Každý má v zálohe len to, čo získal,
22. Zásobíme ich ovocím a mäsom z toho, po čom zatúžia,
23. Budú si v nich podávať pohár, z ktorého nie sú plané reči a ani hriech,
24. Budú medzi nimi kolovať chlapci, ako keby boli perly uchované, ((ako vidíš, nie sú tu spomínané len "panny ženy" - je to skôr metaforické)
@tenerifka V tom prípade si nečítala Korán, keď si tie informácie nenašla 🙂 tam sa to všetko píše.
Ved nic o nabozenstvach nevies ale presne vies, ktore z nich je najviac chore, su to pre teba chore hlavy a si rada, ze si slovenka 🤷♀️ to si navzajom dost odporuje.
A ocividne ani nevies, ze narodnost / statna prislusnost a vierovyznanie su dve uplne odlisne veci, ked si taka rada, ze si slovenka 🤦🏼♀️
Autorka ty si dosť mimo reálnych informácii 🙂
Za znásilnenie v islame hrozí mužovi až trest smrti:
Potrestaný je vždy iba páchateľ. V prípade znásilnenia nie sú nutní 4 svedkovia (ako pri zine), ale iba 1 (alebo lekárska správa/DNA test).
Sudca má v prípade znásilnenia na výber zo 4 trestov spomínaných v tomto verši a môže si vybrať ten, ktorý považuje za najvhodnejší na dosiahnutie cieľa, ktorým je šírenie mieru a bezpečnosti v spoločnosti a odvrátenie zločincov a agresorov:
Odmenou pre tých, ktorí vedú vojnu proti Alláhovi a Jeho poslovi a robia neplechu v krajine, je len to, že budú zabití alebo ukrižovaní, alebo že im budú odrezané ruky a nohy z opačných strán, alebo budú vyhnaní z krajiny. To je ich hanba v tomto svete a veľké muky ich čakajú na onom svete. (Korán, 5:33)
Ak chceš relevantné informácie o islame, skús si prečítať Korán a islamské vysvetlenia, nie bulvár.
Pri zániku britských kolónií vnikli 2 štáty India a Pakistan. Bolo to sprevádzané masovým vyvražďovanim medzi hinduistami a moslimami. V tom dokumente čo som videla išlo o obrovské množstvá ľudí čo sa nestihli premiestniť na to správne územie podľa svojho náboženstva. Strašné boli tie zábery, mne to pripomínalo pochody smrti Židov za 2.sv. vojny
Vyvražďovanie protestantov katolikmi a opačne v kresťanskej Európe tiež poznáme.
A takých príkladov je veľa.
@aniele To je blbosť... Ženy majú úplne rovnakú dušu ako muži - sú súdené rovnako pred Bohom - naše skutky sa nám rátajú úplne rovnako:
Vedz, že niet boha okrem Boha a pros o odpustenie svojho hriechu a pros o odpustenie pre veriacich mužov a veriace ženy. Boh vie, kam sa vrátite a kde bude vaše obydlie. (Korán, 47:19)
57:12 V deň, keď uvidíš veriacich mužov a veriace ženy, ako ich svetlo beží pred nimi i po pravici ich: „Radostná správa vám náleží dnes, záhrady, pod ktorými tečú rieky, v ktorých budete naveky, to je veru tá obrovská výhra“.
9:71 Veriaci muži a veriace ženy sú si dôverníkmi jeden druhému. Kážu chvályhodné veci a zakazujú odsúdeniahodné veci, konajú modlitbu, dávajú zakat a poslúchajú Boha a Jeho posla. Tých Boh zahrnie svojou milosťou. Veď Boh je mocný a múdrosťou oplýva.
Veriaci muži, veriace ženy.. proste to isté - tie isté odmeny aj tresty.
Môžeš dať zdroj z ktorého si vychádzala ty 🙂 ja ako muslimka vychádzam z Koránu. Tipujem, že tvoj zdroj nebude veľmi islamský.. A čo sa týka psov - tí sú v Koráne spomínaní ako spoločníci (proste zviera - zvieratá majú iný stupeň duše ako ľudia, nižší).
@sissy27 máš pravdu , prepáč mi
@lenkakravcova máš pravdu , nabudúce keď sa budem chcieť niečo dozvedieť sa to spýtam moslimky a nie internetu
Teda nie náboženstva ako také, ale fanatizmus, nenávisť voči tým druhým, čo nezdieľaju našu vieru, snaha presadiť a šíriť to "naše jediné správne" do celého sveta, či ten svet chce či nie. To ja vnímam ako obrovský problém.
@lenkakravcova a ako je to s tým zahalovanim ?keď si moslimka predpokladám že sa zahaluješ čo to nieje pravidlo? Mňa vzdy zaujmalo ako to tie zahalené znášajú v lete keď je vonku 35° , alebo že či moslimky možu ísť na kúpalisko alebo na pláž a dať si na seba plavky ? Može sa to alebo nie?
https://dspace5.zcu.cz/bitstream/11025/29123/1/...