Ahojte, môžete mi prosím vás niekto povedať, či je toto kožný prejav spôsobený SVRABOM? Som takto vyhádzaná iba v noci a veľmi to svrbí, cez deň to mizne. Som na materskej a nikam nechodím, muž a môj syn to nemajú. Môže to byť aj žihľavka? Je možné, že žihľavka cez deň zmizne a objaví sa len v noci?
Veľmi pekne ďakujem 🙂
mne to pripadá ako psoriaza na zaciatku
toto je noha mojej dcéry, keď sme behali ako blbci po doktoroch a nikoho nenapadol svrab, každý to liečil ako alergiu .
to je žihľavka- urtika
@nunu24 nie, toto je už dlhšie , asi mesiac až mesiac a pol čo to prepuklo , lebo všetci nás liečili na alergiu , no , lenže potom sa to objavilo u mňa a aj u syna, nemizlo to cez deň , bolo to stále rovnaké , len to tak nesvrbelo ale v noci to bolo hrozné .
To už som sa naštvala a išla do súkromného centra a tam hneď že Svrab, skoro ma porazilo . Takže sme 7 mastí , lebo sa musíš preliečiť celá rodina , dva týždne som prala a žehlila ako najatá , tepovala a horúcim parným čističom všetko dezinfikovala. Zbaviť sa toho je fuška.
@nunu24 neskusali ste dat vycistit madrac?
@simona92101 teraz to akurát riešime, áno
@bobulka109 aj kožná mi povedala, že je to skôr žihľavka, no vraj vzhľadom na miesta, kde sa mi to vyhadzuje, to bude ten svrab. Nebola si istá. Takže myslíte, že to môže byť žihľavka aj keď mi to cez deň vymizne a mám to iba v noci?
@nunu24 svrab cez den nezmizne, stale su pritomne kozne zmeny- aj vo dne aj v nici, len v noci tie morfy viac svrbia, ale nejde o samotnu noc ale o teplo po prikryti apod.,podla fotky je to typicka zihlavka, treba vylucit pricinu, preco sa to stale vyhadzuje v noci( nspr. ci tomu nepredvhadza iste jedlo, kupel, rozrusenie, aj napr. fyzicka aktivita, nejaky liek apodak sa priciny vylucia, hovorime aj o idiopatickej alebo tzv. spontannej urtike, ale to uz sa bavime o chronickych priblemoch, ktore trvsju viac ako 6 tyzdnov
@maminuska ster sa berie z “chodbicky”na kozi, na fotkach ziadne take prejavy nie su
@bobulka109 a keď ma to v noci viac svrbí a aj sa to vyskytuje na takých miestach, kde to robieva najčastejšie svrab tak môže ísť aj tak o žihľavku? A ďalšia vec, mám 10-mesačného syna, ktorého mám dennodenne na rukách, takže keby to bol naozaj svrab, neboli by tieto kožné prejavy aj na ňom? Ďakujem moc 🙂
@bobulka109 my sme žiadne viditeľné chodbičky nemali , brala ej ster medzi prstami na rukách kde nebol ani náznak svrabu a ked mi to ukazovala pod mikroskopom skoro som odpadla.
@nunu24 ja som ten svrab aj reálne tiež mala, normálne som predtým sexovala s mužom , takže koža na kožu a svrab nemal .
@nunu24 my sme doma 7 členovia rodiny a mali sme to traja , nositeľom bola dcéra ktorá to priniesla z detského centra pravdepodobne, vzhľadom k tomu že ju umývam a manipulujem s jej prádlom tak som to dostala aj ja, syn zas s ňou je v jednej izbe. Ostatné deti nie ( zvyšné tri ) a ani manžel to nemali .
@maminuska ano medziprstove priestory, okolo pupka, okolo prsnych bradaviek, vnutorna strana zapasti, predlakti- to su vsetko predilekcne lokality pre svrab, nehovorte mi ale ze tam nebol nijaky vysev- papula apod.,vyrazne svrbenie, ked dr brala material, musela tam byt taka vyvysena papulka, na vasich fotkach je svrab evidentny, ako z knizky, na to ani ster nebolo treba, chodbicky som dala zamerne do uvodzoviek, to sa tak oznacuje, na fotkach autorky prispevku je typicka morfa zihlavky, viem o com hovorim, lebo som zdravotnik- kozny, ano existuje aj tzv “svrab mytych”- ti ktori dodrziavaju hygienicke zasady, klinicke prejavy u nich nie su zretelne, ak sa v rodine vyskytne svrab a clenovia boli v blizkom kontakte, tsk sa odporuca preliecit vsetkych, uz aj z preventivneho hladiska, lebo inkubacna doba tam je az 6 tyzdnov, vtedy prejavy neboli , ale po 2 mesiacoch sa mozu objavit u druheho clena rodinu a tu torturu treba podstupit zasa, prejavy svrabu nikdy cez den nezmiznu a vecer sa na kozi znova neobjavia, to by bola potom nova kapitola v dermatologickych knihach
@nunu24 svrab by cez den nezmizol, zihlavka moze, na tych fotkach ja ziadne prejavy svrabu nevidim
@bobulka109 ĎAKUJEM strašne mi odľahlo, že to nie je svrab 🙄🙂
@bobulka109 nebol žiadny výsev medzi prstami na rukách , jednoducho nebol , otec je lekár a ten od začiatku vravel že je to svrab( obvoďák + internista ) . Lenže jedna kožná nie , je to alergia , druhá kožná nie je to alergia ... takto ma odbili v nemocnici , potom som bola u neštátnej , vraj alergia až nakoniec u plne hradenej kožnej . Až tá urobila stery dcére a rovno medzi prstami na rukách , a zákožka.
Toto čo má na nohách je alergická reakcia na zákožku . A áno mali sme svrab takzv .mytých, tak to má uvedené aj v karte.
Liečili sme sa všetci masťou + pranie na vysokých teplotách , žehlenie , prádlo vo vreciach ... celá tortura
@nunu24 Ja si myslim, ze to je zihlavka ak ti to zmizne, aj ona ma take prejavy. Keby to je alergia alebo co si ine tak to nezmizne
@nunu24 Toto mam aj ja s infetoscap krému. Beriem lieky na alegiu
@nunu24 nemyslím si, že svrab cez deň zmizne (sú to parazity zavŕtané v koži). Toto mi skôr príde ako kontaktná alergia na prášok, aviváž a podobne, a keď sa vzdiališ od alergénu tak to zmizne.