Môžem sa hlásiť na vysokú školu, keď čakám bábo?

lcaja
2. jan 2014

Ahojte chcem sa opýtať či sa môžem hlásiť na vyskokú školu keď čakám v júni bábätko... Môžem extretne alebo denne študovať ?! Mám 21 rokov a hneď po skončení strednej školy som pracovala na plny úväzok... teraz som už pol roka bez práce a už 4 mesiac tehotná chcela by som teda ak by sa dalo popri tehotenstve a rodičovskej dovolenke študovať dalo by sa to a mala by som nárok na nejaký príspevok na dieťa alebo ako to je ?!?

elin20
3. jan 2014

Mozes studovat, ked mas niekoho kto ti bude baby strazit, kym budes v skole. Ked budes studovat denne mas to zadarmo, ked externe bude si platit skolene. Od skoly mozes ziskat akurat tak prospechove stipendium, ked budes mat napr. same A. Na baby budes dostavat normale rodicovsky prispevok to je okolo
220 eur. Ak mas blizko skolu odporucam ti radsej denne studim, prajem ti aby si sa dobre rozhodla a vela stastia.

ewisam
3. jan 2014

Studovat mozes, zvaz si financie a starostlivost o dieta v case ked budes v skole....ostatne Ti poradia aj na studijnom oddeleni fakulty, ktoru si si vybrala. Ohladom upravy studijneho planu a pod... Vela stastia, drzim palce

luckarisko74
3. jan 2014

samozrejme ze mozes, ak si das len teraz prihlasku nastupis az septembri, takze babo bude uz na svete, najlepsie by bolo externe, to chodis vacsinou soboty do skoly a vtedy by sa mohol niekto o male postarat, ale samozrejme si to platis, ale su aj take formy ze akoze denne, ale chodis tiez len soboty, ja som tak chodila do trnavy 5 rokov, ja som otehotnela v 4 rocniku, a maly mal rok ked som promovala 🙂 dalo sa to zvladnut uplne pohode, podla mna aspon tu rodicovsku vyuzijes, za tri roky si aspon bakalara spravis., no ak si bola za posledne 2 roky zamestnana 270 dni, tk mas narok aj na matersku, ak si robila normalne na zmuvu, ale to sa musis ist opytat na socialku, ak nemas narok tak dostanes rodicak cca 220 euro

leanny
3. jan 2014

Odporúčam denné štúdium (ak bývaš v rovnakom meste ako je škola), budeš to mať zadarmo a na väčšine škôl môžeš požiadať o individuálny štúdijný plán, kde si sama určíš rozvrh.

hoblinka13
3. jan 2014

Jasne,ze mozes studovat,ale daj si denne studium.Za denne sa neplati a mozu ti po narodeni babatka schvalit individualny studijny plan.alebo ak budes mat dobry rozvrh,budes stihat aj normalne studium.vela stastia

dominika318
4. jan 2014

ja som pri dieťatku a tehotenstve vyskúšala aj denné aj individuálnu formu a teraz chodím externe a neviem si to vynachváliť. 🙂 a presne ako tu píšu, zváž si všetko a potom sa sama rozhodneš, samozrejme pri drobcovi sa škola dá zvládať. prajem veľa šťastia 🙂