Caute! Ma niekto skusenosti z chirurgickou ocelou (retiazky,naramky)? Nezacerna to? Vraj by to nemalo prist do vstyku z vodou? Vela sa potim,nevadi to tej chirurgickej oceli? Poradte prosim! Dakujem! 🙂
dakujem 🙂 ....chcem si kupit naramok na ruku a ked som sa pytal v obchode,ci to nezacerna a tak,tak mi predavacka hned vravela,ze by to nemalo prist k priamemu vstyku z vodou....tiez sa mi to nezda...ja sa dost potim a kedysi,ked som mal striebornu retiazku,tak mi zcernela a tiez aj krk zcernel...preto sa najprv radsej poinformujem 🙂 maj sa kraaaasne 😉
bocan, ch. ocel je velmi vdacny material. Nosim aj naramok, je po rokoch stale rovnako pekny, leskly ako ked som si ho kupila. Nie je pravda, ze na vodu musis davat pozor. Kludne si ho kup, pot mu neublizi.
twinflame,si ZLATA...dakujem velmi pekne 😉
ahojte aj ja mam prsten z chirurgickej ocele a chcem sa opýtať aj to neako čistíte lebo viem že zlato sa može ale neviem ako s ocelou 🙂
noo,mne vraveli,ze sa da cistit.... 😉
ahojte,
ja mám prsteň asi rok a stále je super.Nečerná,farba je stále tá istá,takže ho ani nečistím.Dole si ho nedávam,tak je x krát denne v styku s vodou ba aj čistiacimi prostriedkami a úplne v pohode.
takze,si mozem v pohode naramok z chir.ocele kupit?
😉 😉
ja mam piercing z chirurg.ocele a pri kupani sa predsa nevybera 😀 😀 takze super material 😉
dakujem 😲
chirurgiocká ocel je dobrá, tam nebudeš mít nějakou oxidaci
anebo bílý zlato ... to je o chlup lepší 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no finančně ta chirurgická - má dobrá parametry
nobody 😉
ja mam skoro vsetko z chirurgickej ocele,velmi sa mi to teraz paci,umyvam s tym a v pohode,prave ze ocel,by nemala vobec ocerniet,striebro casom ano.
ja môžem nosiť len chirurgickú oceľ.. nosím všetko (náramky, náušnice, prstene, retiazky) už cca 5 rokov a nič nie je zčernané. Akurát je to poškriabané asi ako striebro.. (hlavne prstene, ktoré nosím stále, sú dosť poškrkané)
tak aspon trenujete na protezy 😕 som sa minule docitala, toto:
Práve preto sa táto oceľ nazýva CHIRURGICKÁ. Vo vedeckých publikáciách sa odhaduje, že o tridsať rokov bude mať každý piaty človek na zemi nejakú telesnú náhradu a my vám už teraz ponúkame možnosť zvyknúť si na tento materiál. Chirurgická oceľ sa okrem iného používa na výrobu kostných skrutiek, spôn, protéz a dentálnych nástrojov.
to kto uz vymysla taketo marketingove slogany? 😀 😀 😀
dakujem velmi pekne za odpovede 😉 😉
😕
Ja môžem nosiť len zlato a chirurgickú oceľ. Mám alergiu na nikel. Z chirurgickej ocele nosim retiasky, prívesky(už 4 roky) a som spokojná. Dokonca som s retiaskami bola aj v mori a vôbec nič sa nestalo. Bocan-ja Ti to len odporúčam.
jooooooooj,si velmi ZLATA....dakujem za rady 😀 😀 😀
😉 😉 😉 😉 😉 😉
Na chirurgickú oceľ môžeš použiť cif. Ja to viem, predávam to. Každý šperk dostane trochu šmrnc. Ak preleštíš auto-to tiež má šmrnc. Ale pomôže aj sóda bikarbóna(aj na striebro). 🙂
dakujem velmi pekne...si ZLATA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
🙂 Ahoj,ja predávám chirurgickú oceľ a ag a môžem potvrdiť,že to určite nezčerná,aj kontak s vodou vpohode,môj manžel len to nosí,aj náramok,prstene,my predávame na čistenie,také handričky napustené roztokom-0,70€,takže chir.oceľ len odporúčam a teraz sa nám j viac predáva ako striebro 😉
rejocka: dakujem za odpoved 😉 😉 😉 😉
ja mám všetko z chirurgickej ocele a je to super, nezničí sa to, nezčerná, stále to je ako nové a mám to už niekoľko rokov...a nikdy to nedávam dole... 🙂
@dadulka19 ja mám tiež prsteň z chirurgickej oceľe už asi rok a dávam si ho dole iba málo kedy... a zatiaľ mu nič neprekážalo a je v styku s kadečím aj s vodou,aj s masťami a rôznymi inými vecami..ale teraz idem na kúpalisko a je tam slaná voda a neviem či mu to nebude vadiť... 🙂 🙂 🙂
ahojte 😀 chcela som sa spytat ci mate niekto skusenosti zo zlatej chirurgickej ocele 🙂
bocan chirurgicka ocel sa pouziva ako material napr. - nastrelovacie nausnice, draty na spevnenie zlomenin atd. takze to ze nesmie prist do styku s tekutinou sa mi nezda.. moja dcera ma nastrelene nausnice z chirurg. ocele uz 8 mes. kupe sa s nimi a vsetko ale nezacernali a vyzeraju ako nove ale kazde telo je ine a reaguje inak takze to neznamena ze to bude aj u teba tak 😉