Máte skúsenosti s PVC podlahami s filcovým podkladom?

ted03
30. sep 2019

Ahojte, máte niekto niekoľkoročné skúsenosti s podlahou z PVC s filcovým podkladom? Neotláča sa nábytok? Nie je na tom chladno? Lepili ste ju alebo len voľne položili? Neodúva sa? Neničí sa prevádzkou jej farba a vzor (imitácia parkiet)? Nevieme sa rozhodnúť pri rekonštrukcii, lebo najlacnejšie nám príde PVC, ale možno sú fajn aj vinyly a drevené. Prosím podeľte sa o skúsenosti.

marinecka95
30. sep 2019

@ted03 my sme teraz pokladali kompozitnú podlahu. Je to pecka 👍

marsmykkok
30. sep 2019

@ted03 neničí sa, nebledne ani vzor ani tak-takže v tom aj po rokoch ako nová, patrí určite k tým teplejším podlahám, takže chladno na nej nie je, len treba dať pozor na farby na vlasy a podobné veci, lebo to ked sa zažerie neodstrániš to už z nej.

denisa098
30. sep 2019

@ted03 my máme odporúčam kúpiť vyššiu triedu, tie lacné sa otáčať budú. Drahé nie. Je to dobré keď je dieťa malé,kôli tomu že nie sú studené, no už by som ich asi nechcela, radšej drevo.

miriam439
30. sep 2019

@marsmykkok
@denisa098
Prosím vás, to máte na mysli tie PVC gumy, čo je zvrchu gumené a zospodu ten filc? Čo sa kedysi kupovalo, že sa to dalo zrolovať ako koberec a položiť na podlahu do hociktorej izby, priložilo sa nábytkom a bolo hotovo?
Kedysi sme také doma mali a bolo to super, všetka špina sa umyla a bolo to fajn.
Normálne som už uvažovala nad tým, že aspoň na čas by som to dala do kuchyne, lebo ma už fakt nebaví kobercový systém pri malom dieťati.
A viete poradiť aj nejakú konkrétnu "značku" alebo podľa čoho sa to kupuje, aby sme zas netrafili naozaj nejakú zlú kvalitu, čo sa nám o mesiac zvlní pod nohami a budeme sa podkynať. Ďakujem za rady.

marsmykkok
30. sep 2019

@miriam439 áno také, čo sa týka kvality fajn sú podľa mňa obchod koberce trend alebo ich eshop koberce.sk .

denisa098
30. sep 2019

@miriam439 áno, treba mať ale rovnú podlahu a podlepiť ich, máme matné vrubkované, takže to prvým dojmom vyzerá ako parkety. Kupovali sme v Jutex za 12,50 meter, tieto drahšie s podložkou máme 6 rok a sú ako nové, no a potom sú cca 6 euro meter a sú tak na dva tri roky. Tie lacné aj vybledli po cca pol roku. Kupuj hlavne podľa hrúbky. No a hladké sa brutálne šmykajú.

marsmykkok
30. sep 2019

ešte odporúčam skôr svetlé a stredné odtiene, nie tmavé, lebo platí to čo pri všetkých podlahách, že na tmavom ked svieti slnko vidno čmuhy.

andrea_82
1. okt 2019

Ak myslíš klasickú veľkoplošnú gumu, tak ani tam už nie je pravda, že je najlacnejšia. Ja som kúpila m2 gumy za 6,50 € (tá hrubšia, aby trochu vydržala) a klasickú plávačku mali za 6,- €.

kristiii
1. okt 2019

@ted03 ak je kvalitná, dosť hrubá, tak je to super, ja občas banujem, že som ju nekúpila do celého bytu, len do kuchyne a do chodby, inde mám plávajúcu, ale pozor, kvalitná ťa zrejme nebude stáť menej, skôr naopak, tie sa pohybujú tak od 10€ za meter. Rozhodne je praktickejšia na údržbu, teplejšia, nestratí farbu, pokladanie je tiež jednoduchšie, v podstate ma nenapadá jediná zlá vlastnosť