Ahojte, chcela by som poznať vás názor pripadne, či ste sa s tým nestretli. S manželom sme spolu 4roky manželia. V poslednú dobu, asi pol roka začal zabúdať.. len to nie je zle zabúdanie typu kde dal kľúče.. príklad.. rozprávame sa o niečom on navrhne nejaké riešenie, ale nakoniec sa dohodneme na inej verzii. O dve hodiny keď ma dôjsť k ten situácii tak automaticky ide k tomu svojmu riešeniu.. po upozornení že veď sme sa dohodli inak, nasleduje “aha” ale vôbec si nevie spomenúť ako aj keď to z neho taham ako z chlpatej deky až keď mu ja poviem ako teda to ma byt tak zas nasleduje ”aha áno”
Je takých situácii milión teda takmer každý deň.. alebo rozprávali sme sa cez víkend o CBD dva dni pp sebe. V pondelok poobede som mu zo spomenula ešte v nejakej súvislosti a večer o siedmej už nevedel čo to je CBD. Takéto situácie sú takmer každý deň (nie každý deň niečo riešime alebo rozoberané). Neviem či mu chyba nejaký vitamín alebo ho poslať k lekárovi na nejaké vyšetrenie alebo psychológ.. sustredenosťou to nie je veľakrát vidím že na mna pozera aktívne sa zapája do rozhovoru.
Mám 40 a tiež už pomaly badám, že zabúdam, ale to sú veci po pár týždňoch a denne toho riešim veľa, tak aj toto určite prispieva... ale to, čo si opýsala ty, je úplne iný level a rozhodne odporúčam riešiť s lekárom a to čo najskôr. Môže mať v extrémnom prípade nádor na mozgu.
@kvecinka321 určite mu neublíži ak pojde s tým na začiatok k obvodnej. Neviem kolko má rokov ale dnes je normálne aj to ze u mladších ročníkov sa v skoršom veku začnú rozvíjať rôzne choroby ako napr. Parkinson. Mame v rodine prípad kedy bratrancovi diagnostikovali pomerne skoro, pred 50kou ale čo vravel tak príznaky mal oveľa skôr len ich ignoroval alebo teda nevedel, ze by sa mohlo jednať o take niečo..
@kvecinka321 toto urcite riesit a nenechat tak, nech ide k lekarovi. Radsej ,,zbytocne,, ako neskoro.
Koľko má manžel rokov? Radšej rýchlo k lekárovi, niekedy sa takto prejavuje aj začínajúci Alzheimer
@kvecinka321 takto to mal aj môj otec.rieste to čím skôr
Ty ho máš poslať k lekárovi?
@kvecinka321 samozrejme ak cítiš že to je extrémne tak lekár.
Ale minule som videla krásny dokument presne o tom prečo muži prepocuju, vypustia, filtrujú kopec veci čo im ženy povedia.
Je to preto lebo mužský mozog pracuje inak a spracováva triedi informácie inak ako ženský. A tak keď žena počuje krásne suvetia a rozumie súvislostiam v diahodlhych rozhovoroch, muž pri tej istej konverzácii počuje čosi ako:zajtra bla bla bla bla deti bla bla bla bla voľno bla bla bla ty bla bla.
T.j. zajtra voľno deti ty.
Žena vravela: zajtra potrebujem to ono hento s tou a vtedy čierne šaty alebo červené....vyzdvihnes deti ,tej dáš modré tenisky druhej zelené s kvetinkami, ja si beriem poobede voľno možno na hodinku dve alebo uvidíme podľa situácie, o deti sa poobede staráš ty.
Poobede: ,, kde si? Prečo si nešla pre deti? Učiteľka mi volala zo škôlky,,
Možno extrém ale takto nejako to v ich hlavách funguje.
@jenny224 ma 29 rokov..
@mladena uvedomuje si že keď mu to poviem že mu dosť vecí uchádza a chce to riešiť len nevie ani sám ako či psychológ alebo lekár takže ja ho posielať nebudem je svojprávny vie sa rozhodnúť sám len už to obmedzuje náš vzťah
@jankapepe vďaka... hej presne tak muž rozmýšľa také to jeho prepočúvanie beriem vždy s rezervou ale toto je iné.. neviem manžela napadlo že či nemôže mat ADHD čo by celkom sedelo aj s inými vecami v detstve mal problémy a vysvetľovalo by to jeho nutkanie stále niečo robiť.. pripisovala som to jeho pracovitosti a workoholizmu.. svokor ma to iste s tou pamäťou len teda u neho je to horšie a svokor má navyše problém s prácou čo je další príznak ADHD.. neviem nechcem byt ja niekto kto ho diagnostikuje každopádne nie je to len take nepočúvanie..
@kvecinka321 aha, tak aspoň toto sa asi dá našťastie vylúčiť, to je mladý
Ja si myslím, že je potrebné urobiť CT mozgu a od toho odvíjať ostatné vyšetrenia. Nechcem strašiť, ale aj v tomto veku môže mať nádor na mozgu, samozrejme nemusí. Ale toto vyšetrenie by podľa mňa malo byť základom. Samozrejme zábudlivosť môže byť spôsobená napríklad aj stresom, únavou, roztržitosťou a inými faktormi.
@kvecinka321 Len lekár vie zistiť či je to niečo patologické. Neurológ, psychológ, psychiater.