Stahujem sa s detmi do noveho bytu...teda bolo to v plane, az kym som nezistila ze hned za bytovkou je tzv.romska bytovka.. doteraz som si to nevsimla, venovala som sa len konkretnemu bytu...tam je vsetko super ale toto ma dost zarazilo a mam z toho obavy.. Chcem sa spytat na vas nazor, nastahovali by ste sa do takeho bytu s takymi susedmi?
@jahodkaivuska nie
Ja by som do takého bytu určite nešla. Tak, ako píše@pininka1, trápenia na celý život.
Určite nie
Nenastahovala a susedia ti spravia dost, a este ked ides sama s detmi to vôbec. Nehovorim, ze vsetci su rovnaki poznam aj slusnych rómov, ale bala by som sa. Moj muz pozeral dom v blizkosti romov a som povedala, ze ani za svet, ale tam boli tie podmienky hrozne vsade bordel, atd..
Ved prave o deti sa najviac bojim.. ci by vobec mohli ist same von. Byt je na 1.poschodi a tak neviem ci by som vobec vetrala.. Uvazujem ze to vsetko zrusim. Dakujem vam za nazory.
ja by som to zrusila....
@jahodkaivuska tiež by som do toho nešla,ak máš možnosť vráť sa z kratsej cesty. Ešte že si na to prišla...
Ja by som tiez nesla a to mam velmi mierny nazor na toto etnikum, oproti inym ludom. Tu aj ked by neslo o spinu v okoli bytovky (lebo ozaj niektorym romom mozeme my, bieli, zavidiet prepych, v ktorom ziju), ale su to vasnive povahy, hadky, hluk, hudba, tance, oslavy. Toto by mne osobne dost vadilo. A hlavne ak ste na prvom poschodi 😏
zruš to
@jahodkaivuska určite nie... Neviem si predstaviť, že by som tam deti kľudne púšťala von hrať sa. A nehovorím o tom, že keby ho raz chcete predať, tak je to bez šance pokiaľ nepôjdete veľmi pod cenu
@jahodkaivuska ja som som z ke, cize mame lunik 9, ako to je uz extrem, ale hudbu a vseliake ich hlucnosti pocut do sirsieho okolia..ako treba sa popytat susedov, ale v buducnosti sa takeho bytu uz nezbavis
@jahodkaivuska nie zrus to
@jahodkaivuska nie nerob to. My bývame v paneláku, kde za ním je pri garážach postavená taka stavba, kde tiež bývajú Rómovia. Sme si to vôbec nevšimli, keď sme to kupovali. Akože od nich nepočuť nič, ale je ich plné ihrisko a podobne. Nad nami bývajú v podnájme tiež a už pár krát sme sa u nich bolo sťažovať na hluk, ale nič nepomáha. Oni sú slušní, ale majú svoje vyjadrovanie a dosť hlučné. Akože o pol deviatej vystavať a o desiatej práčka, to ešte nič nie je. My si teraz hovoríme, že čo sme komu urobili. Zo mňa sa stáva pomaly rasista, aj keď to nerada píšem. Určite do takéto bytu nie.
@jahodkaivuska
Ja som mala kamosku co byvala v bytovke s romami.Bola velmi nestastna pretoze jej dve male deti obtazovali romske deti.Odchytavali ich na chodbe,kradli veci a peniaze.Az si povedala DOST a opustila s detmi ten byt zo dna na den.
@jahodkaivuska Nie.
Jednoznačne nie.
Rasistka istotne nie som, mám kamošky aj rómky, no pri rómsku bytovku by som sa asi nenasťahovla. Tam ich je moc a ako podľa mňa by to bolo dosť veľké riziko hlavne teda pre vaše deti
určite NIE
fú neviem toto je na dlhšiu dilemu, myslím, že nemusia byť susedia zlí, možno sa dá s nimi vychádzať, ale možno s niektorými nie, no keď sú deti, asi by som tiež mala obavu, strach či ich pustiť samé sa hrať niekam :/
ja som vyrastala pri pentagone, ako dieta a pubertacka som s tym nemala problem, mala som priamo z pentagonu aj kamaratov, aj ked diali sa tam vseliake veci.. ked som kupovala prvy byt, tak v bytovke zila velka romska rodina uplne bez problemov.. ak by som bola na tvojom mieste, najskor by som si pozistovala od priamych susedov aka ta romska bytovka je - nemusi to.byt totiz take strasidelne (ale jasne ze aj moze) ako to vyzera.. (mozno aj pogooglila, alebo na facebooku pozrela ci sa na to niekto nestazuje alebo tak) a az potom by som sa rozhodla..
nemam rada predsudky a preto sa vzdy snazim spravit si nazor na zaklade informacii, nie len podla toho ako to vyzera na prvy pohlad..
(ten moj prvy byt - tiez to volali getho, ale nebolo to nic strasne a byvala som tam 4roky.. jedine ze mi zamlcali svaby, prvu noc som sa zobudila so svabom na ruke, dostala som hystericky zachvat 😂😂, potom som si pravidelne deratizovala byt a vsetko bolo ok.. ked som byt predavala, potencionalnej majitelke som aj uprimne povedala o svaboch a ako sa o to starat aby tam neboli, bola za to vdacna, byt kupila a byva tam doteraz)
@jahodkaivuska ani keby mi dávali byť zadarmo a ešte k tomu 1 mil. eur tak nije. Viem o co píšem mali sme bytovku pred mojimi oknami a našťastie vtej dobe som tu nebyvala ale susedia mi hovorili, že to bolo peklo doslovne. Našťastie bytovku zbúrali a postavyli bytovku kde bývajú slušní ľudia. Cigánov vysťahovali.
My žijeme asi na “najhoršej” ulici v Trnave. Ešte aj teraz, keď poviem, kde bývame, veľa ľuďom to vyrazí dych. Nám sa tu býva dobre. Teraz. Ale od susedov viem, že keď bol priamo vedľa činžiaku “ s tými najhoršími, tak si užili svoje. Krádeže, potkany... činžiaky zbúrali a zostali už len ďalšie bytovky o kúsok ďalej. Byva tam dosť ludi, občas sú hlučnejší (najmä v lete, hudba pustena aj o štvrtej ráno), občas hluk pod oknami. Ale to je aj na dedine, v meste, kde ich nie je tak veľa na jednom mieste. Bývame na prvom poschodí (resp. Prízemí, keďže je to nizka budova so 4 bytmi), problem s nimi nemáme (a dúfam, áno mat nebudeme). Najlepšie so pozisťovať od ľudí, čo tam bývajú, na ich dojmy z nich. A ešte dodám, po tom, čo zbúrali bytovky vedľa nás, bol pozemok dlho voľný. Teraz tam stoja RD (takze Hučakov maju hneď vedľa záhrady, )postavili tam ľudia, ktorí bývali na tejto ulici cely život
Zalezi ci su to romovia alebo cigani. Oni samy sa rozdeluju. Cigani su ti slusni a romovia asociali. Byvala som v bytovke kde v susedstve boli cigani v rod.dome. Bordel nerobili, dalo sa s nimi spolunazivat. Horsie to bolo so stamgastmi z vedlajsej krcmy a bielymi co s nimi zili v 1 dvore. To bol des. Randal, bordel a ked si dotrepali bojove psiska co im kazdu chvilu zdrhali...no zazitok stretnut to hebedo na schodoch pred bytovkou. Policajtov sme volali iba 1x. Ked mali dost burlivu oslavu a opite damy vyblakovali o 1rano na celu ulicu, znelo to akoby sa chceli bit. Po prichode MsP sa ukludnili. Malo to 1 vyhodu. Kym boli chlapi v robote,zeny boli na priedomi s detmi. Lepsi kamerovy system sme mat nemohli 😁
Urcite si zisti u ostatnych v okoli 😉 nie som filantrop ale s niektorymi skupinami sa da spolunazivat.
@jahodkaivuska nie..jedny sa nam nastahovali do baraku mlada rodina teda rodina povodne zena s muzom a dve deti nakoniec tam bolo 7 dospelych a asi 5 deciek.. a priserne, vyhadzovali bordel z okien pod schodiskom si urobili skladisko vsetkeho co na sli pri smetaku hodnotne, hluk..decka ich sa vozili vytahom hore dole az kym ho nezasekli a museli prist to spravit...popisovali vytah, steny..to sa nikdy u nas nedialo co dokazala jedna takato sebranka...nastastie po staznostiach nonstop ich odtial vypratali a je zas klud a cisto
Nesla by som. Nie skm rasistka,fandim slusnym romov a tvrdim,ze neprisposobivym treba pomoct,ale byvat vedla nich by som nechcela. Keby to bola jedn slusna rodina,ale plny panelak romov,to nie. Oni su dost hlucni,temperamentni,cele dni vystavaju vonku,decka hucia....
Nie 😬
Skús sa ísť opýtať viacerých susedov ako sa im tam býva, opýtať sa pred vchodom a pod. Lebo takéto byty bývajú potom nepredajné ak tam ozaj robia iní občania bordel. Aby si sa netrápia celý život.