Ahojte , potrebovala by som radu či niekto z vás už niečo podobné zažil ... Toto čo vám idem opísať sa mi fakt za celý život nestalo a nechápem tomu , niekedy sa mi nesníva nič , niekedy áno ale neriešim to väčšinou na sny zabudnem asi ako každý človek . Ide o to že minulú noc som mala nenormálne živy sen v ktorom v podstate nebolo nič až tak strašne ale bola som v ňom na nejakom mieste ktoré som už videla ale neviem kde..ja som si počas dňa normálne uvedomovala môj strach , ako som sa v ňom veľmi bala ale neviem čoho . To by nebolo až tak divne veď šlo len o sen , no úplne ma zaráža že hneď po zobudeni som premýšľala o tom či sa to stalo alebo to bol sen a aj keď som si hneď uvedomila že to bol sen som sa ráno cítila strašne nepríjemne , neviem to opísať proste zle nejaký strach ...No a to divne čo na tom je , je to že ja som sa toho nezbavila celý deň , reálne uvažujem ako je možné aby som mala celý deň nepríjemne pocity kvôli snu, presne také ako som mala v ňom , a teraz večer sa tie pocity zhoršili keď som si uvedomila že sa bojím isť spať aby som zas v sne nebola na tom mieste ... Nechápem to nikdy som nič podobné nemala ale je to strašne nepríjemne a divne ...
@nicicka len ma desi to že mám tu úzkosť z nejakého miesta v sne , čiže z niečoho čo sa ani skutočne nestalo , keby je ta úzkosť z niečoho čo sa fakt stalo tak to chápem ..
Ten sen si moc neopisala akoze co sa stalo, coho si sa tak zlakla. Neprezivas v zivote velky stres, obavy z niecoho / o nieco/ niekoho? Nejes tazke jedla pred spanim? Nepozeras strasidelne filmy, horory?
Daj sa do kludu, bol to len sen, daj si magnezium, pomodli sa a chod spat 🙏😉
Daj sa do kľudu. Mávam také sny často. Aj sex. Charakteru 😀
Hlava si to vie niekedy pekne pomixovať 😄
@larinka552 no veď to že ja ani neviem čoho som sa v tom sne bala jedine čo tam bolo je miesto ,nejaké bazény vypustené ako nejaké opustené kúpalisko a ja som tam pobehovala a riadne som sa bála 😅 no je pravda že horor si kuknem rada ale nevidela som žiadny už dosť dlho , diky za odpovede hádam bude táto noc lepšia 🙂
Bol to len sen. Ja som tiež raz mala brutálne živý sen, v ktorom som bola zastrelená tankom. Zobudila som sa celá spotená a vyľakaná, až ma prehnalo. Doteraz si ten sen pamätám a to už prešlo niekoľko rokov.
Mne sa bezne sniva ze ma vyhodili z vysky z nejakej skusky alebo rovno zo skoly. Raz rano som sa zobudila a povedala si ze preboha, ved ja musim znova poslat prihlasku. A googlila som kedy su prijimacky. Potom mi to doslo. 😂
Mne sa stalo už určite zo dvakrát, že som plakala v sne aj naživo… zobudila som sa úplne splakaná
Mne sa raz pradavno snivalo, ze som bola totalne buchnuta do spoluziaka, ktoreho som v reale ignorovala. A zobudila som sa s motylami v bruchu a stale cela zalaskovana a nedleteli este nejaky cas. To bol dost zasah aj do realneho zivota potom, hah.
@bobinko06 pocuj jas mám niečo podobne s maturitou z anglického jazyka. Každý mesiac 😀😀😀
Sny sú myšlienky podvedomia. Mozog si počas dňa ukladá informácie do hypotalamu alebo hypokampu? do dočasnej pamäte a potom v noci ich presúva do neokortexu do trvalej pamäte. Mne sa stáva že sa mi snívajú blbosti keď pozerám nejaký blbý film večer. Ale sny sú aj prejavy podvedomia. A práve úzkosti sú prejavy podvedomia. Mne sa počas úzkosti snivali niektoré udalosti ešte z mladosti. Napríklad pád na bicykli, všelijaké strachy, na ktoré som už roky zabudol sa mi snivali a to len preto lebo celé podvedomie bolo vystrašené. Piere Lašéz český psychiater hovorí, že mu niekedy sny pacienta viac povedia ako on sám. Mám aj pekne sny. Najkrajšie sú tie erotické občas ich ešte mávam nikdy tam ale nedôjde k tomu najlepšiemu. A potom mám rad sny pri ktorých sa mi fixuje motorika. Napríklad po dlhej dobe hrajem na klavír tak aj v sne hrajem prstami napríklad na dosku stola. Alebo bicyklujem cez deň na starom bicykli, ktorý sa preradzuje na ráme a ja v sne idem tristo kmh na motorke na ktorej som nikdy nesedel ale preradzujem a šliapem na nej ako na bicykli. Alebo lietam. Minule som si vzal v sne pod pazuchu taký štít aký mali rytieri ale bola to len železná doska obdĺžnikového tvaru a ten ma niesol do výšok a lietal som nad budovami hore dole potom som zišiel na chodník medzi ľudí pokecal som s kamarátom a šup hore. Krásny sen. Stačilo podskočiť od zeme a už som lietal. Veľmi živý sen. Ku koncu som si uvedomil, že je to asi len sen a že to ovladam len myšlienkami a čo ak budem pochybovať? V tom momente som spadol z výšky asi 100 metrov na ten chodník. Našťastie sa mi nič nestalo šiel som len do drepu vstal som a zobudil som sa. V detstve som mal hrozne sny o strigách a s jednou sa mi to snivalo viac krát ten istý sen a ta istá situácia. Strašný horor. Ešte teraz mi je z toho sna zle a nejdem ani písať detaily. Nikoho by to ani nezaujímalo.
Po erotických snoch mám tiež minimálne pol dňa blaženú náladu. Ty ak sa bojíš sna už dopredu, bojíš sa aj počas dňa tak máš asi úzkosti nie veľké. Stačí trošku pocvičiť myšlienky a zmeniť ich na žiadne alebo na pekné v čase keď to vieš urobiť. Večer pred spaním, ráno, počas dňa. Zlé myšlienky ihneď stopnúť a nerozvíjať.
Mne sa to raz stalo a bolo to hrozné. Váž mu e zostalo. Našťastie to bol iba sen.
Normálna úzkosť...valcujú ťa pocity. Niekedy to tak býva