Moja prababka dostala ovocný strom od jedneho Pána, babka pracovala v kaštieli ako kuchárka, a ten pán objednal zopar stromov niekde zo zachraničia.(ten strom ma vyse 80r mozno viac)
Nikde som na nete o tomto ovovie nič nenašla, oni volali ako (kassa fa -strom kassa)
Je to velmi chutne a dá sa to zjesť jedine keď je to hnedé, otec chcel vypestovať nový strom ale sa nám nepodarilo.
Nemáte to nahodou niekto?
Podľa mňa to vypadá,ako červená hruška.Môžem sa mýliť...
@ildiko36 Mohlo by to byť ono?
@ildiko36 Volá sa to,že Hloh perenoklany velkoplody. Celkom sa to podobá......hm? A je to jedle vraj.
@andreablabla zatial žijeme😅a jedli sme to kazdý rok, i prababka to jedla a žila 90r..ďakujem za informaciu
podľa mňa to nie je hloh, má to iný 'chvostík' 🤷🏻♀️ mne to pripomína skôr slivky, ale tie majú trochu iný tvar - aký veľký je ten plod? je mäkký ako slivka, či tvrdý ako hruška? má kôstku?
S tym (novo)pestovanim to nepojde tak lahko. Povodny strom je urcite naroubovany na iny matersky koren . Ak budes chciet mat to iste tak budes tiez musiet naroubovat nieco ine vetvickou z tohoto. Inak ti vyrastie nieco uplne ine
Podľa tvojho opisu to je skôr Jujuba holá alias Čínska datla. Lebo je to strom. Hloch je väčší ker.
Daj ze ake to ma semienko- jadrovnik v strede? Jedna kostka v strede? Vela semiacok vsade v duzine? ( malvica kostkovica bobula)
@martinmmartin keď to rozkrojím vyzerá tak
Podla plantnet je to cinska datla
Cinska datla?