Čakali ste na nové auto polroka? Žiadne niesu na sklade je to šialene. Ročné su drahšie ako nové.
Sestra ai objednali cca v maji a povedali,ze mozno 13 mesiacov, male, elektricke, len na jazdu po meste
Fúha rok😱....staré už nechcem. Mala som 2x, samé opravy a problémy tak že si kúpim nové. Momentálne som bez auta teda mam požičané na mesiac. Cítim sa ako chudera peniaze na auto mám ale kúpiť si ho nemôžem.
Kupovala som tento rok. Skladovku. Chcela som iný motor, ale nechcela som čakať vyše pol roka.
My cakame 10m. Terat v septembri konecne dostaneme
Objednala som v januári, konečne sa vyrába ☺️, tak ak nenastane nepredvídateľná situácia, malo by byť v septembri
My sme kupovali minuly rok a cakali sme 5 mesiacov a si robime s muzom srandu, ze sme mohli kupit 2 a naozaj by sme teraz na tom druhom zarobili 🙈
@natalala presne to iste u nas, len sme čakali od decembra do juna, sme mohli kupit rovno 2.... cena sa zvysila o cca 4 000 EUR
my sme kupovali tri roky dozadu na konci skolskeho roku a brali sme auto zo showroomu. muz chcel sice silnejsi motor a na ten by sme neviem kolko cakali. ked som bola naposledy v servise na rocnej prehliadke, stali im tam auta, takze asi je co predavat. a to sme z domu isli s tym, ze ideme ho len vyskusat na predvadzaciu jazdu a uz sme im tam stare auto nechali a domov isli na novom.
@simonah73 tri roky dozadu bola ale situacia uplne ina :( Vacsina aut v showroome na predaj nie je... keby mali prazdnu vylohu a nemaju zakaznikovi co ukazat, nepredali by totiz nic, ale auta sa aj tak objednavaju... mensie auto momentalne zohnat v rozumnom casovom horizonte je utopia, nestihaju vyrobu...
@anjelicek26 situacia uz vtedy zacinala byt zla. vtedy sa riesili cipy, ktorych zacinal byt nedostatok, kedze uz bol kovid a ked som tam prisla o par tyzdnov, mali tam uz len jedno auto a hovoril ze nie su auta.
@simonah73 chipy bol problem kvoli poziaru obrovskej fabriky v malajzii, co zasobovala 1/3 trhu... kazdopadne ano situacia je zla, pritom vyrobcovia aut robia zisky ako nikdy - pretoze stavaju len high end auta s velkou marzou...take porsche spravilo najvyssi zisk v svojej historii, vw tiez minuly rok...
Sa cítiš ako chudera ? To naozaj ?
https://www.hyundai.sk/auta-bez-cakania/skladov... nejaké sa tam nájdu
vies co nie je to celkom tak, ze nove auto a ziadne problemy, svokor ten len nove auta mal doposial si kupoval a teda neustale v servise, ze nieco, radio pokafrane, potom ten snimac inych aut nejako zle bol nastaveny, potom zase nieco. takze to nie je istotka. aj ked jedina vyhoda je to, ze proste to nemusis platit.
Ja som cakala na auto dlho.
Zalezi co chces, najdes aj skladovky, ale ak chces automat/hybrid/4x4/cokolvek premiovejsie na tie sa caka dlho.
Objednali sme vo februári a prišlo teraz v júli. Pol roka je ešte super. V zmluve máme, že auto môže prísť do konca roka.
My sme objednavali november 2021, auto prislo v maji 2022. Aj to som bola stastna ako blcha, ze sme cakali len tak kratko.
Chlap čakal polroka miesto 4 mesiacov ale keby nechcel zmeny podľa seba mohol ho mat skorej
my sme čakali 13 mesiacov
Pokiaľ chceš manual tak aut skladom je pomerne dosť aj lacnejších aj drahších. Co sa týka automatu tak to je problem hlavne nejaké kombi ale v podstate pokiaľ chceš nejakú fabiu tak tých je skladom vždy niekoľko. Prípadne len čakať a striehnu keď vyskočí nejaké auto v ponuke. My sme tak teraz kúpili automat hyundai. Večer dali do ponuky a ráno sme už volali ako prvý. Povedali ze im len doobeda volalo niekoľko ľudí. Pokiaľ si dáš do výroby tak tie drahšie modely idú do výroby skor nez lacnejšie a ak aj automat tak tam sa caka plus 3 mesiace. A samozrejme čím viac doplnkovej výbavy atd tým dlhšie čakáš. Napr nová kia niro sa vraj caka 3 mesiace. 😀
Chcela som len Fabiu alebo Rapid manual nič premiérové....takže si aj tak budem musieť kúpiť staré než bude nové No skúsim teda striehnúť a pozerať celé Slovensko.
Ďakujem Vám.
Fabii máš podľa oficiálnej stránky dosť skladoviek.
@melanta my tiež chceme manuálnu prevodovku a majú na sklade len automat
Cakala som 11 mesiacov a ano momentalne je cakacia doba okolo roka, menej len high end drahe modely, ktore vzdy uprednostnia vo vyrobe, lebo na nich lepsie zarobia... uz sa ta situacia lepsi, ale ta vojna na Ukrajine tomu nepomohla (je tam vela producentov suciastok na vyrobu aut) ... chce to este par mesiacov, kym sa to dostane do normalu...