Krádež cez internet

feduska281018
24. aug 2021

Ahojte.
Bola som okradnutá na internete , suma do 40€
Neviem pravé meno dotyčnej , ani adresu nič nemám, viete mi povedať či si to viem zistiť cez jej banku ? Daju mi informácie ?
Rozmýšľam či sa obratim na políciu , vedeli by mi s tým pomôcť ? Ďakujem

veronikaszabova
24. aug 2021

@feduska281018 v banke ti na 100% nedaju inicialy dotycnej - GDPR

nicoli02
24. aug 2021

treba si dat v banke požiadavku o vrátenie peňazí, síce si banka niečo nechá, no zlodejke peniaze na účte nedostaú.

veronikaszabova
24. aug 2021

@nicoli02 banka za poplatok vyzve majitelku uctu o vratenie penazi. Ta ma na to 30 dni. AVSAK ona ich vratit nemusi a banka jej ich len tak stiahnut z uctu nemoze.

kiwi3
24. aug 2021

@nicoli02 presne tak, zaplati poplatok a vysledok moze byt nulovy. to by si od teba mohol pytat hocikto stovky eur, ak by to takto fungovalo. to ta nenapadlo?
@feduska281018 treba sa obratit na policiu, malo by sa to riesit ako priestupok. tam nemaju ani problem zistit, komu ucet patri.

ivkazba
24. aug 2021

@feduska281018 skúsme začať tým, čo znamená okradnutá na internete?

kiwi3
24. aug 2021

@ivkazba zjavne poslala peniaze na nieco, co nedostala

nafka0483
24. aug 2021

@feduska281018 Napis viac oc to znamena, suhlasim s @ivkazba
Niekto ti ukradol pristupove udaje k IB, karte a pod. a vzal ti peniaze, alebo ide o nejaky nevydareny obchod, ze si poslala peniaze za nieco co si nedostala?

ivkazba
24. aug 2021

@kiwi3 možno, ale možno je to ako píše @nafka0483 že niekto zneužil jej údaje. Krádež na internete je široký pojem. Že od niekoho niečo kúpila a poslala peniaze a tovar nikde je len jeden z mála dôvodov.

ivkazba
24. aug 2021

@feduska281018 ak ide o to, že ťa okradla nejaká žena v rámci bazára, úprimne, na 95% toto polícia nebude riešiť, spíšu záznam a hotovo. Môžeš ísť do banky, požiadať o storno platby, zisti si vopred poplatok v tvojej banke za túto službu (niekde je 10€, niekde 30€). Tvoja banka požiada banku dotyčnej o vrátenie platby, banka dotyčnej následne požiada ju. Ak by tak neurobila, banka ti poskytne údaje a potom môžeš riešiť s políciou.

Skúsila by som ešte dotyčnej napísať, že si banku požiadala o vrátenie platby a keď tak neurobí, banka ti poskytne jej údaje a budeš to riešiť na polícii. Keďže v takom prípade už budeš mať od banky informáciu, že tie peniaze odmietla vrátiť, tak pôjde o úmyselné obohatenie sa. Inak ja mám jednu takúto skúsenosť, ale vedela som meno, tak som lúskala internet a zistila som cez FB alebo neviem čo už, kde pracuje a som jej napísala, že ak do 3 dní nebudem mať peniaze späť, tak píšem do jej zamestnania mail a budem ju žiadať o vrátenie peňazí týmto spôsobom. Na druhý deň som mala eurá na účte. Hanba v práci bola v tom prípade tá správna motivácia.

narayan
24. aug 2021

... s peniazmi sa môžeš rovno rozlúčiť. Banka ti info nedá. Pre políciu to bude len priestupok, čiže riešiť to určite nebudú. Ber to ako ponaučenie do budúcnosti.

lulua777
24. aug 2021

@feduska281018 polka z vas nevie co moze robit ,paci sa tu mate navod a nie ze sa na to vykaslete my teraz riesime jednu taku z FB marketu a tiez male sumy aleee uz nas je viac 😉A ist na policiu!!!Oni sa spoliehaju ze to ludia nechaju tak a to je chyba 😉

narayan
24. aug 2021

@lulua777 babka ti info neda ani kebyze sa na hlavu postavis... To viem na 100%

lulua777
24. aug 2021

@narayan paci sa tam mate pravnika co odpoveda 🤷‍♀️ myslim,ze snad sa tomu rozumie.

narayan
24. aug 2021

@lulua777 a banku poziadat mozes aby dotycneho vyzvala peniaze vratit, ale nieco to stoji (vacsinou sa to vobec nevyplati) a dotycny, kedze to spravil umyselne, peniaze na 99,9% urcite nevrati... takze NIC

lulua777
24. aug 2021

@narayan presne pre takyto pristup im to prechadza.A tu sa mylite 😏 Ja ak by ma niekto okradol riesit to budem minimalne preto aby som zabranila dalsiemu kradnutiu.Banka informacie o majitelovi uctu poskytne,ak nevrati peniaze.Len sa k tomu nesmu ludia postavit ako vy 😒 Vsetko sa da len treba nieco robit.

lulua777
24. aug 2021

@narayan mam za sebou kauzu STARVINGS a dokazala som pozbierat po slovensku dost ludi co okradli.Kazdy by to nechal tak ale nakoniec nas bolo cez 500ludi len zapadne SK 😏

narayan
24. aug 2021

@lulua777 mam vlastnu skusenost. Bolo to 25e. Nahlasene aj na policii, spisana zapisnica. Rovno mi pivedali, ze mam smolu. No kedze dany inzerat bol stale aktivny a obsahoval viacero veci, zacala, som lustrovat net, ci nas nahodou nieje viac. A cuduj sa svete, boli nas nakoniec desiatky. Tam jeden, hentam jeden, az sme sa zisli vsetci v jednej skupine, ktoru som ja zalozila. Popodavali sme vsetci trestne oznamenia, museli sme uviest hlavicku toho prveho, aby bolo jasne, ze patria vsetky pod jednu zlozku. A az ked suma presiahla 266e sa s nami zacali bavit, kedze uz slo o trestny cin(konecna suma bola okolo 3tis.a aj to len tych, ktori nad tym nemavli rukou a riesili to). Je to 2,5roka a vies co sa stalo? 2x som bola na vysluchu, raz u nas, druhy uz na krajskej kriminalke a to je VSETKO!!... Odvtedy je ticho.... Takze aj tak NIC!... zatial

narayan
24. aug 2021

@lulua777 este raz a naposledy BANKA TI UDAJE NEDA!!!!....

narayan
24. aug 2021

@lulua777 ale suhlasim, ze urcite to netreba nechat tak a skusit hladat dalsich... no ale vidis z mojej skusenosti, ze sme si zatial ani mi moc nepomohli....

lulua777
24. aug 2021

@narayan este raz a vazne" DA "😊 uz sme to riesili a dotycnu majitelku ictu aj nasli talze ako vidno da sa to 😊

lulua777
24. aug 2021

@narayan tak to je smutne pretoze policia to riesit mala ale asi iny kraj iny mrav 🙄

lulua777
24. aug 2021

@narayan treba na policiu urgovat nam sa podarilo najst aj dotycnu aj toho kto od nej kupil ucet,boli nas stovky a dostali sme to az na markizu 😕 Netreba nechavat takych nepotrestanych.Teraz mam zase skupinu,kde nas je malo ale pomaly sa pridavaju ludia.Radit ze nic sa neda urobit lebo VAM to nevyslo neni zrovna najlepsie riesenie🤷‍♀️

narayan
24. aug 2021

@lulua777 tak to ste museli mat velmi dobru znamost, lebo nasej skupine, co sa niektori pytali vo svojich bankach, sa hned odvolavali na bankove tajomstvo, ze jedine komu mozu vydat inicialy dotycneho, je policia a aj to na ich opodstatnenu ziadost... Kedy ste riesili tu vasu kauzu?? Lebo prisaham, ze nam udaje akakolvek banka odmietala dat... aj po zaplateni toho reklamacneho poplatku...

narayan
24. aug 2021

@lulua777 v nasom pripade uz policajti vedia totoznost, ale cele to zamrzlo, odvolavaju sa na covid.... tak uvidime, no nejak to uzavriet musia, vyrozumenie som ziadne este nedostala o ukonceni...

lulua777
24. aug 2021

@narayan nasa bola 2015.A to si hadma robia srandu vedia kto to je tak co to ma bit 🤨 necj dalej okradaju ludi nepochopim jal toto mozu len tak nechat.Kazdy den by som im tam volala a supla to do telky nech sa hambia

narayan
24. aug 2021

@lulua777 vivat Slovakistan 🤷.... bud sa to nejak "zahadne" zamietlo pod koberec, alebo sa to naozaj natahujeeee, lebo ved teraz to natahovat "mozu"....