Koľko stojí adopcia šteniatka?

sejbipi
9. jan 2023

Z útulku/Oz-tka?
Dostala som ponuku na adopciu za 150€. Veľa? Málo? Neviem.
Takúto vec riešim prvýkrát. Ďakujem

anjelaa
9. jan 2023

bežná suma na pokrytie nákladov. My sme pred rokom platili 120eur za šteniatko z útulku.

detskytovar
9. jan 2023

V útulku v Senici je adopčný poplatok za psíka 50€ (ošetrené proti parazitom + čipovanie + vakcinovanie + kastrácia).

detskytovar
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marsmykkok
9. jan 2023

Ak ti to je veľa, neadoptuj psa, stačí banálny problém a 200 eur u veterinára padne. Na jar treba niečo proti kliešťom, to 20 eur plus, lieky na odčervenie tiež niečo stoja.

pribinak
9. jan 2023

Podľa mna je 150 eur adopčny poplatok veľa. Kastracia ani odčervenie a ani očkovanie proti besnote toľko nestoja

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
9. jan 2023

@estrella5 reč je asi o steniatku, tak kastrovane ešte nie je. Čiže tu môžeme počítať tak odčervenie a besnotu. Spolu tak 20-25 eur

marsmykkok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
9. jan 2023

@estrella5 mam 2 ročného psa, žijem v Ba a za prvé očkovania aj s odčervenim sme nedali viac ako 30 eur. Normálny sídliskový veterinár.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bimbambom
9. jan 2023

@marsmykkok veru , keď ochorie , len zelené peniažteky bude vyťahovať z peňaženky .
No a samozrejme kvalitnā strava je tiež dôleźitá....

pribinak
9. jan 2023

@estrella5 nás veterinár napr povie aby sme si odcervovaciu tabletku kúpili v lekárni, stojí tuším 2 Eura, kamoska kuouje u veterinára pomaly za 5 eur

lindusss2016
9. jan 2023

@estrella5 ale oz maju ine ceny, to urcite nemozes takto ratat. U nas v meste sterilizacia macky od 100€ a o 10 km to spravili za 35€. Trosku rozdiel, nemyslis?
My sme psika adoptovali z utulku pred 7 rokmi za 40€. Verim, ze odvtedy isli sumy hore, ale 150€ to asi nebude. Zalezi od utulku, skus sa poobhliadnut po inom.

natalia1619
9. jan 2023

My sme lred 5 rokmi platili 90€ ale za psa uz kastrovaneho. Nemyslim ze je to vela, keby aj to nebolo vsetko co dali do toho steniatka tak z tych penazi sa pokryju naklady aj na ine psy v utulku kedze stat nedava nic. A treba si dobre rozmysliet ci mas na to mat psa. Kym je zdravy je to v ppodstate lacne ale ked mu treba vet tak to je palka a hlavne teraz ked vsetko ide takto priserne hore. Moj mal teraz zapaleny zub(hnisavy vacok) a platila som 180€

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
9. jan 2023

@lindusss2016 presne, mnohe vet. ambulancie majú priam priepastný rozdiel v cenách. Kamoska má veľkého moskovského psa, chodí s ním k veterinarovi kdesi na Záhorie, lebo niektorí by nevedeli čo majú pýtať

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika128
9. jan 2023

@sejbipi šteňa som pred 9 rokmi adoptovala v Žiline za 25€. 150 ak je pes kastrovany a očkovaný.... dajme tomu, že OK v dnešnej dobe, nemáš starosti po kastracií atď.

lucia147852
9. jan 2023

Zvyčajne sú to veterinárne náklady, niekde aj aspoň časť strava a starostlivosť. Záleží, aj v akom stave steniatko nasli. My sme platili za mačku 30€ adopcny, ale teda proti nákladom, ktoré s ňou mali to bolo mizivé percento. 150€ za psa podľa mňa není až tak veľa. Náklady na jeho život idú do extrémnych výšok.

abbey1
9. jan 2023

Ponúknuť 20,30 eur by som sa hanbila. Si vezmite, koľko stojí kvalitné krmivo, prvá návšteva veterinára, niekoľkokrát odcervenie, vakcína, nebodaj banálne ochorenie. Ľudia si stále neuvedomujú, čo stojí peňazí a hlavne času a úsilia zachrániť a odchovať tie drobce, či už osa či mača.

pribinak
9. jan 2023

@abbey1 prvá návšteva veterinára 25 eur. Odcervovacia tabletka 2 Eura.
Za mna je 150 eur proste veľa a to som nadšený psickar.

Potom sa nemôžu čudovať že ľudia nechcú havkacov z utulku. No hold je to veľa, najmä ak o 30 km nájdem útulok kde ponúkajú psíkovi či macky za podatatne nižší poplatok

Ja nemám problém prispieť navyše, ale zas 150 eur je fakt veľa

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
9. jan 2023

@estrella5 petpass je nadštandard

pribinak
9. jan 2023

Pozerám útulok u nás v Ba, adopcia psa 100 eur

estrella5
9. jan 2023

@pribinak za mňa je to už štandard, ale ok, opravujem na vystavenie petpassu alebo očkovacieho preukazu 🙂

pribinak
9. jan 2023

@estrella5 očkovací preukaz stojí že 0,80 Eura a keďže asi ambulancia nekupuje 1-2 kusy, ale balík, tak počítam že ich kus stojí tak 0,50 Eura

ropucha6
9. jan 2023

Ak by som chcela adoptovat psa, tak pozerat na cenu by mi nenapadlo, hadam pozeras aj na OZ a samotneho psa. Ale ak ti je 150E dat vela, tak si psa radsej ani neber. Potom to tak dopadne, ak pes potrebuje nejaku OP, pripadne iny problem a zrazu je pes na tarchu.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz