Kamera do auta

ssimusska
10. okt 2024

Ahojte, dlhšie som rozmýšľala nad kamerou do auta ( aj prednou aj zadnou). Vedeli by ste mi nejaké odporučiť? Cenovo je to v podstate jedno, hlavne nech je kvalitná ( aby sa záznam z nej dal použiť ďalej). Ďakujem 😄

stellarstar
10. okt 2024

@ssimusska nebude sa dať, mojej sesternici ukradli auto, majú záznam a polícia neriešila že gdpr.

kacena4
10. okt 2024

nevyznam sa v tom, nasa kamera sa zapne pri nastartovani, ak chces zaznam aj bez asi treba hladat s touto funkciou

ssimusska
autor
10. okt 2024

@stellarstar tak práve políciu som nemyslela 😄

stellarstar
10. okt 2024
ssimusska
autor
10. okt 2024

@stellarstar ďakujem, toto som už čítala. Ja som kameru už mala, no odišla tak som chcela nejakú kvalitnejšiu. 🙂

veverickav
10. okt 2024

Ked sa kamera realne neda nikde nepouzit...naco je?

ik70
10. okt 2024

@ssimusska My máme od tejto firmy https://www.truecam.com/sk/ a konkrétne truecam A5 a nahraný obraz je úžasný aj v nočné nahrávky sú pekné, menu je jednoduché, rozne nastavienia. Boli sme s nou velmi spokojný ale po cca 3 rokoch sa zničila vstavaná batéria a vdaka tomu prestala kamera fungovať. tak sme potom kúpili zase takú istú novú kameru. Ale do kedy zase vydrží to neviem. Teraz pozerám na ich stránku a zistujem že asi tento problém s baterkou vyriešili a namiesto baterky tam dali superkondenzátor.

majuska0
10. okt 2024

@stellarstar svagor mal dopravnu nehodu, ak by nemal kamerovy zaznam, bol by vinnikom nehody on. Ak povedal policajtom, ze ma kameru, vypytali si kartu pozreli zaznam a za vinnika urcili druhu stranu.

stellarstar
10. okt 2024

@ssimusska tak to treba tak napísať v hlavnom príspevku

stellarstar
10. okt 2024

@majuska0 zaujímavé, to oni ako podla čoho konajú?

ssimusska
autor
10. okt 2024

@stellarstar hej teraz čítam že to vyznelo ako keby som kameru nemala, malo tam byť že som dlhšie rozmýšľala nad ďalšou 😂. 7 hodín ráno nieje ešte môj čas

egonsk
10. okt 2024

@ik70 nepotesim ta, ale supecapacitor ma tiez obmedzenu zivotnost a v zime rovnako straca kapacitu, ked klesne teplota ku mrazu... Myslim, ze vyrobca zvolil toto riesnie koli lahsej distribucii, lebo akumulatori maju velmi obmedzenu letecku dopravu a teda zariadenia, ktore ich maju vstavane a oficialne priznane zvacsa cestuju pozemne a lodami, co neplati, ak maju supercapacitory samozrejme.

ik70
10. okt 2024

@egonsk Dík za info. Fakt nechápem prečo to radšej neurobia s vymenitelnou bateriou Ni-Mh alebo s priamim napájaním ktoré dokáže utiahnut kameru. Síce kamera má pripojenie k 12V autozásuvke ale to je len na nabíjanie vstavanej baterky v kamere ale ak je kamera vybitá tak to neutiahne len tú kameru. Asi aby bolo stále čo vyrábať a to už nikomu z EU nevadí kvoli ekológii.

egonsk
10. okt 2024

@ik70 napajanie z 12v zasuvky silno prevysuje spotrebu tej kamery, tam je to zrejme zamerne vyriesene ako opisujes (u tej co mas). Niektore kamery maju moznost dokonca napriamo trvaleho pripojenia ku 12v, kedze autozapalovacova zasuvka vypnutim motora, resp. vytiahnutim kluca/karty sa zvycajne deaktivuje.
Sikovnejsi elektromechanik/elektronik by vedel bypasnut limitovanie 12v pripojenia len na nabijanie a spravil by trvale napajanie 😉 ... skus najst takeho kutila v okoli.

matej2227
11. okt 2024

@ssimusska Mio mivue 955w 4K. Mám ju a je po p....