Ahojte, nikdy som to nejako velmi neriesila, nosila som batohy a tasky pohodene cez kocik, pripadne platenu martinus tasku. Do prace a ked niekam idem bez deti by sa mi pomaly uz aj zisla nejaka kabelka. Ake znacky su v BA ok a co je trapas (viac-menej korporatno-administrativny odborny job)? Akoze kludne si kupim aj nejaku neznackovu radsej nez nieco co ma nejake nezelane suvislosti. Napr. Guess budi aky dojem? Dakujem za tipy.
@kittykat22 taku jednu nesmrtelnu kozenkovu som mala aj ja, co ta prezila 😀 aj decka ju tahali po betone a ona stale v pohode, akurat teraz sa jej uz definitivne pokazil zips. h&m mi nenapadlo pozret, dik za tip. objednala som jednu taku za 40e ciernu cisty dizajn a aboutyou ale utrhlo sa hned putko, nastastie vratili v pohode peniaze tak teraz kukam co dalej .. ci zatial nieco take podobne a casom nieco poriadne, alebo rovno si kupim nejaku poriadnejsiu. akurat teda nemam prehlad co sa tu vlastne nosi v ba .. nie ze by som nutne chcela co sa tu nosi, ale skor aby som nekupila nieco, co je tu lokalne tercom reci
@meluela no ja nie som z Ba,ale...preco len jednu? Ide jesen,isla by som po kabelkach vo farbach,bordova,horcicova,mozno hneda,ciernej sa nanosis v zime este veeela 🙂 Tak pekne sa daju na jesen kombinovat tieto kabelky aj k jesennym cizmickam a kabatikom. Cierna je nuda ale zas pravda je, ze to zladis ku vsetkemu skoro 🙂 Znacku si vyber nejaku ty,ja mam rada Desigual,oni maju dizajn cisty bordel, az sa mi to paci 😀
@meluela tak ak chces dobru znacku za ktoru nemusis darovat oblicku, a byt vnimana dobre v spolocnosti zien, tak ti mozem doporucit Coccinelle. Francuzska znacka, nadcasovy dizajn, ziadny gyc. Mam od nich strasiu verziu tasky B14, a som velmi spokojna.
@meluela já mam rada velké shopperky co vyuzijes aj pri detoch aj do práce, ak teda netúžis mať elegantnú či biznis kabelku aktovku
a hľadala by som koženú.Zalezi akej farby más obuv na jeseň, zimu či hnedé, čierne, ale zimnú kabelku mám čiernu a tmavozelenu...ak máš čas chod pozrieť do Max leather je v Palace shopping Zlaté piesky má aj menšie crossbody, väčšie a fajn ceny ma pobočky tuším aj v Poluse Vivo.Su jednoduché bez nápisov, strapcov...ja ten štýl Guess ozdoby trblietky nemusím.Ale podľa mňa sa nosí úplne všetko občas majú 2 druhý kožených aj v Carpise v Eurovea.A, keď chceš zainvestovať tak Cube.
@kittykat22 nad tym som rozmyslala, bola som aj kuknut v obchode. Tie su tusim tak 300e+. Prevedenie pekne co sa tyka kvality, akurat ak by som sla do tejto cenovej hladiny tak to uz potom mozem zvazovat aj dalsie znacky zasa ... v podstate bud kupim nieco lowcost do 50e za co sa nemusim uplne hanbit, alebo do 150e (napr. ten guess) ci uz potom nieco ako ten coccinelle, coach, pripadne nejaku vintage z tych "oblickovych"
co ja som si vsimla, tak tu najviac letia MK, ale teda peknu som este nevidela, nosia to le kvoli viditelnemu logu
osobne davam prednost kabelkam, kde nie je ziadne logo, a su jednoduche a skor velke, daju sa kupit sem tam aj v Orsay, Zara, H&M a pod.
Za mňa treba mať v kabeliek viac, ideálne 2-3 veľké do práce, kvalitné, neutrálnych farieb ( čierna, béžová, červená) a potom mať nejaké 2-3 listovky na kávu s kamošmi, tam pripúšťam uzdu fantázii a zasa neinvestujem.
Pri Guessku rataj s tým že platíš za logo, nie kvalitu. A keď je celá kabelka posiata logom a retiazkami tak mi to príde zlatokopkovske. Ale zasa mám od nich 2 elegantné kúsky a tie využívam.
Mne sa dosť páčia i Gaudi kabelky ( jednu mám 3 rok), najnovšie Gabor koženú. A celkom pekný výber niekedy vie byť aj v Aldo.
Skus pozrieť obag sú veľké, menšie, rôzne farby aj rôzne vnútra, dlhe alebo krstke rúčky človek si spraví kabelku presne podľa seba... Ako ja nenosím kabelky ale tieto sú super🙂
Ja by som skôr zainvestovala do kvalitnych kabeliek typu Michael Kors a tam si vyber hrubšiu kozu alebo prevedenie Saffiano(to je špeciálna úprava koze, ktorá vyzerá ako plast). Farby biela, hnedá, cierna, krémová a formát, aby sa Ti zmestila do nej A4. Podľa mna v Ba nejak ľudia neriesia, čo nosis. Jedna kolegyňa mala pravú Gucci kabelku, ktorá celkom pútala pozornost, tak s nou jedinou som tému kabelky riešila, inak ani neviem, kto mal akej značky kabelku, pritom ja som pred detmi bola dosť kabelkova a teraz mi tie kusky za stovky eur ležia v krabiciach v pivnici😂😂😂
Ja mam rada MK kabelky v roznych farbach ruzovu fialovu zltu mensie crossbody aj mame som kupila akurat mi vravela ze si ju v Ba znechutene preskenovala jedna spevacka (S.S)asi ze uz aj taka “pani” mà MK😬treba ich kupit na Black Friday alebo cyber Monday v 50% zlave z officialnej stranky. A zmestis sa do toho tvojho rozpoctu. Guess kabelky su ok ale zdaju sa mi predrazene na to z coho su.. Cize platiš hlavne za logo a inak su skor na party na vecer von ako do office ( aj ked je to v podstate jedno) najlepsie ked si zladiš farbu kabelky s topankami. TH kabelka mi pride fajn do roboty ked chces taku nudnejšiu nenapadnu k vselicomu sa hodiacu. ( aj taku treba) urcite si ich kup viac - dlhsie vydrzia a Ked uz Ta trapi co si iny pomyslia o tej znacke tak pre niekoho mozes byt trapna ze budes vecne stou jednou sa “pretrčat” .. kasli na to co si kto pomysli a kup si co sa tebe paci.
Kupujem kabelky cez spartoo.sk, do prace mam rozne verzie znacky hexagona. Kvalitna a znama znacka, ale nie velmi opozerana.
@meluela ja lubim shopperky s crossbody,budem mať 4te dieťa,takže toho navláčim🙂do práce takisto.Lubim jednoduché "hladké" veci.Znacky vyhlásené sú pre mňa väčšinou už prežitok a gýčové?Hlavne aby bola kvalitná,nemenila tvar,atď.V obchode určite kukni Mojito, Reserved,Medicine,Lindex.Ak preferujes kožu,v BN je výroba kusova na želanie,ale pani má ceny od 300€ vyššie.Nebudem robiť reklamu,je na nete.Este kukni answear.sk a zoot.sk.Odtial objednávam najviac,kabeliek mám z každej farby na kombinovanie.A môžeš si po objednaní "omakat" na vydajni,ak nevyhovuje,neplatis.
Ja som riesila toto iste po MD a kabelku, pre mna uplne dokonalu a idealnu - sportovo-elegantnu som nasla u Baťa - objednala som z ich e-shopu. Skus popozerat.
za mna HM, deichmann, Zara, MOHITO, sem-tam carpisa, orsay... podla potreby... mam dokopy 3 univerzalne a tie vlacim dokola, kym sa nerozpadnu a teda nastastie ich nemusim menit kazdeho pol roka, vacsinou tak raz za 3 roky kupujem novu... viac ako 30€ za kabelku mi pridu zbytocne vyhodene peniaze, na znacky si absolutne nepotrpim, skor mi to pride trapne jak bolo isteho casu v kurze LV a teraz je to zrazu MK a vsetky to nosia... v BA sa podla mojho nazoru nosi to, co na zvysku slovenska a co je trapas je velmi subjektivna vec - za mna su trapasy napr. LV tie farebne prevedenia, detto guess alebo tieto slavne znacky, ktore vyzeraju ako total kolotocarina. v BA ludia tolko neriesia, co kto ma a nosi, prakticky to, co najdes v obchodoch, to sa nosi - vkus je individualny.
Coccinelle alebo Furla, pripadne ak chces lacnejsie tak pozri slovensku znacku Lubive 🙂 Guess a MK su otrepane, ma ich kazda druha, a hlavne Guess vyzeraju casto dost gycovo...
Ka mam bsetky kabelky z kvalitnej koze,som na znacky a mam ich uz aj dlho.napriklad prada,furla,karl lagergeld,podľa mna si kup kvalitnu kozennu kabelku a nie kozenkovu,co sa zacne za mesiac suchat
@nairia lenze to co nosia na sk baby LV iste nie je original a pol slovenska nosi MK tiez fake.slovensko je fejkova krajina a je to otras
Ja mam cca 10 ks MK ale tie nosím tak do shoppingu, do práce nie. Najviac spokojná som s Hugo Boss, perfektná hrubá koža a skvelá kvalita. Do práce nosím hlavne tie. Guess sú niektoré pekné (tak 15 rokov dozadu som ich mala viac) ale za mňa kvalita nič moc. Mám kamošku ktorá si celkom pekné kabelky kupuje v Mohite ak potrebuješ nižší rozpočet. A hlavne by som neriešila že Bratislava. Nikoho nezaujíma či máš kabelku za 20 či 500 eur. Vyberaj podľa svojho vkusu a finančných možností.
@lenuliatko84 ved ja vieeem, preto hovorim, ze je to trapas, lebo si niektore myslia, ze ked maju akoze znackovu, tak su nieco viac. vela ludi nevie odlisit original od napodobeniny, ani ja nie, priznam sa. v podstate mi je to jedno, pozeram sa na celkovy vonkajsok, ci sa hodi alebo nie. jeden moj byvaly hovoril taku mudrost a drzim sa toho, fakt to plati - "vies podla coho zistis, ci ma baba original znackovu kabelku? - podla topanok!" sedi jak rit na serbel.
a celkovo som na tieto znacky alergicka, lebo ked by som aj mala chut si kupit original, tak si nekupim, lebo uz to maju vsetky (ci fake ci original) a pride mi to take stadovite.
Kabelkou ciernou bez potlace a vyrazneho loga nic nepokazis. Na zimu asi cierna, trosku vacsia aby si tam mohla dat rukavice, rusko a antibakterialny gel na ruky. Podla mna pekne nenapadne kabelky robi H&M a niesu drahe. Ja mam od nich nesmrtelnu kabelku ktoru som nosila pred narodenim maleho, potom na kociku a potom ju chcela mama - a nosi ju dodnes 😀