Hľadám inšpiráciu, ako si ešte uľahčiť život s pomocou inteligentného domu. Ak máte nejaké vychytávky alebo špeciálne nastavenia, ktoré vám a deťom pomáhajú, sem s nimi 🙂 ďakujem
Mám nastavené svietenie na pohyb ked sa zotmie, v noci po 11.30 sa pri pohybe v detskej iba zapne farebné podsvietenie a vypne sa ked opat nie je pohyb a ked dieta otvorí dvere tak sa osvetlí aj cesticka do kúpeľne. Viem si kontrolovať či sú deti na TV, vypínam zásuvky od elektriky aj na dialku, mám kameru nad dverami vonku a vzdy mi chodí fotka na mail ked je niekto pred dverami, v noci alebo ked dieta spi si ho kontrolujem cez kameru v detskej (obycajna za 50€ ale dobre aj nocne videnie)..
ja mám zas také nastavenia, že ak sa deti v noci zobudia, zobudím sa aj ja. Zaručene by nešli do kúpeľne bez môjho vedomia, lebo ihneď ako šuchnú, som hore. Toto nastavenie mi funguje odkedy sa narodili a netreba ani meniť baterky. Viem aj, či sú na TV, lebo čas trávim s nimi, počas zaspávania im svieti svetlo mojej nočnej lampy pri čítaní. Keď spia, kontrolujem si ich pohľadom na ne...a je to ten najmilší pohľad. Iné vychytávky ja veru nemám 😉 🙂
🙂 aj ja mam doma inteligentny dom plny vychytavok.....
dokonca je taky mudry, ze obcas vypadne elektrina, nejde TV, svetlo, PC....nic......a ukaze vsetkym clenom domacnosti, ze to co robi dom domovom su prave oni.
alami, milé ale nieje to k teme 🙂 a ak chces podotknut ze si lepsia mama to nie je pekne 🙂 chodim do prace odkial si deti ci su na tv doma atd sledujem, a budit sa zakazdym ked ide dieta na wc alebo sa pohne je znak dobrej mamy? 🙂 atd atd
@katarinamarkova My máme inteligentne zapnuté svetlo na spojovacej chodbe a pootvorené dvere do spální. Vyjde to lacnejšie a rieši to všetky problémy s nočným videním. 😀
@letka906
Tie tvoje "vychytávky" hraničia s paranojou a špehovaním.
U nás spoľahlivo funguje obyčajné orientačné svetlo v kúpeľni+samozrejme v detskej izbe a cestou.
Inak, podľa teba nie je znakom dobrej mamy, že sa budí, keď dieťa ide v noci na WC a pod. Ako píšeš @alami - samozrejme bez jej označenia. 😀 Len potom akosi nechápem, na čo máš ty kameru s nočným videním. Ráno si spätne pozrieš záznam? Či ako? 😕 Lebo, asi sa teda nebudíš, aby si kontrolovala kameru online. 😅
@adri266
Buď robí reklamu, alebo sa potrebovala pochváliť. 😉
@adri266 aj mne sa tak zda...
@letka906 Ale keby ten dom bol taky inteligentny ako sa tvari, mal by o pol siedmej napustat vanu spravne teplou vodou, o siedmej zohriat veceru. Samozrejme, ze rano 5 minut pred zobudenim, by bola nahriata doska na WC... Uplne najspickovejsia funkcia by bola, keby sa ta doska zacala nahrievat zakazdym, ked ktokolvek z domacnosti pociti potrebu ist na potrebu. Predsa v inteligentnom dome si nesadnes na studeny hajzel... 😀 😀
Len taka pripomienka: Co sa stane ked sa vam ten inteligentny dom zblazni? Mate to osetrene? Lebo uzivatel intelidentneho systemu pre domy v Nemecku raz bavil siroke plenum ucastnikov seminara o systémoch procesného riadenia vykladom ako sa jeho inteligentny dom zblaznil a manzelka s detmi sa don nevedeli dostat. On ako domaci spravca systemu bol na sluzobke mimo statu, cez internet system nevedel priviest k rozumu a tak jeho manzelka a 3 deti stravili 2 tyzdne v hoteli v meste kde byvali, prvy den bez pazama a zubnej kefy... 😀 😀 😀 Dobre sa im predrazil ten trucujuci inteligentny dom. Hotel, nakup najzakladnejsieho oblecenia a hygienických potrieb, stravovanie v restauraciach, deti bez ucebnic... 😅 😅 Procesne a informacne systemy su vyborna vec, len maju svoje muchy. Viem o com pisem.
O tom, ze ci mas prenosy zo svojho sukromia cez internet dobre zabezpecene aby sa zabery z vasej obyvacky nedostali tam kde nemaju dufam, ze pisat nemusim.... 😉
@letka906 farebné podsvietenie iba v detskej a to z toho dovodu,aby nemuseli šmátrať po stene v noci jak spiderman ,,aj maju nižšie vypínače aby dotiahli
kameru pri vchodových dverách,aby som nemusela šprintovať cez celý dom a hádzať sa na okno 😀 mrknem na monitor a bud otvorím alebo pssst nikto nie je doma 😀
na pc nemaju internet 😀
telka je v obyvačke a v detskej je iba na dvd rozprávky a xbox
baby kameru a monitor dychu sme využili prvé mesiace,je to fajn vec
to dufam k paranoji ešte nepatrí ,časom zabezpečiť dom na diaľku ,to je fajn vec
a k tomu nahrievaniu,tiež neni na zahodenie ,hlavne vonku ,ked nemusite odhadzovať sneh lopatou,
ženy, keď sa Vás niekto spýta na kuchynský multifunkčný robot, tiež ho ukameňujete, že čo si nestrúha nožom a neribajzlíkuje ručne? ten kto má kuchysnský robot je podla vasej logiky zlá gazdina a zena co sa nim chce chválit... zelam vam viac lasky do zivota nech sa nemusite povysovat nad inymi a dokazovat si nieco, a bez skúseností reagovat na nieco co pytajucemu sa nijako nepomoze ale to je asi tým Slovenskom...
@barcelona94901
ďakujem za normalnu rekakciu 🙂
tie nižšie vypínače sú super ale to som už v postavenom som nechcela znižovať, a ozaj ma napadlo mate to vyriesene tak ze ste to burali alebo len ste dali nejaky modul pod vypinac a nalepili nižšie nový pre deti?. a hehehe tiež to robím s tou kamerou pri vchode ze pssst :D :D keď sa v noci zobudím je mi lahsie si skontrolovat cez kameru ci je vsetko ok ako tam ist a mozno tie deti zobudit tym ze tam šmírujem, tiež som využívala hlavne prvé mesiace 🙂 je to super vec
@letka906 ja som ta nekamenovala... Ja som sa najprv pobavila, potom som dala pribeh zo zivota a nakoniec sa z mna ozval informatik. K prespekulovanym systémom som dost skepticka. Lebo ked sa system zatne, je schopny polozit na kolena vysoku pec, auto a aj inteligentny dom...
Keby tak inteligentna procesorom riadena domacnost zvladala aj pozbierat spinave pradlo, oprat, vysusit, pozehlit a naskladat do skrin, tak zacala by som o nej vazne uvazovat. To by bola fakt boma funkcia. 😀
Len tak k tvojim poznamkam pridam moje:
Mam uz 3. robot v poradi, ked neratam tie dva co stihla pri nas detvákoch zodrat moja mama.
Nocne svietenie sme nikdy nepotrebovali, lebo nam zadarminko byt osvetluje poulicne, ze málokedy je potreba zapalovat v noci svetla cestou na WC alebo do chladnicky.
Kamerovy system nepotrebujem. Ku dveram sa nemam problem pobehnut, je to dobre aj pre nohy aj pre zadok. Nas Maxik presne vie, ci za dverami stoji spriatelena osoba alebo votrelec, takze v konecnom dosledku ani behat nemusim...
@letka906
Pre mňa sú mnohé tie tvoje "vychytávky" naozaj zbytočnosť. Napr. kamera na nočné videnie. Ehm, tiež sme pri prvom dieťati nachystali izbu pre malé. A po príchode domov šla detská postieľka logicky k nám do spálne. Takže kamera by mi bola úplne na.. nič. Mám oči, vidím. Mám uši, počujem. Ak sa dieťa odkope, zakryjem ho. Bežne chodím v noci skontrolovať deti a zakrývam ich, lebo sa odkopú. To cez kameru nezvládneš, nech by bola akákoľvek vymakaná. Vždy ich aj pohladím a pobozkám. To cez kameru tiež nedokážeš. 😉 Nikdy som ich pri tom nezobudila, ani nijako nerušila.
Orientačné svetlá máme tiež s pohybovým senzorom, v kúpeľni svieti stále. A bohate to stačí.
Keď niekto zvoní pri dverách, využijem panoramatické kukátko.
Vyrástla som v dome, mali sme psa (funguje oveľa lepšie ako zvonček) a z okien sme videli na bránu. Kamera potrebná nebola a nie je!
Znížené vypínače - sú skôr na škodu, moja skúsenosť. Máme ich v byte a deti mali dlho najväčšiu zábavu zo zapínania svetiel.
Vypínanie elektriny v zásuvkách - nemám. Stačia mi plastové bezpečnostné poistky - aby tam dieťa nepchalo prsty.
Dovolím si tvrdiť, že nemusím žiť v "inteligentnom" dome na to, aby som vedela zhodnotiť plusy a mínusy niektorých "vychytávok".
@heni79 práve preto odkopávanie používam spací vak,vážne skvelá vec a pre staršie deti a kľudne aj pre dospelého sa dá kupiť overál na spanie ,perfektné aj na chatu 😀
tie znížené svetlá mám ja ,u nás sa využili ,zas ich nemáme dole na zemi ,nie son ani ja jeden zo siedmych trpaslíkov 😀
tiež používam "záslepky" aj zásuvky su také,že keby tam vopchá prst ,nemalo by kopnuť,ALE čert nikdy nespí,,,nebudem to skušať 😀 istota je guľomet
na kameru nedám dopustiť,rovnako ani na psa ,hoci náš je mierumilovný,budí rešpekt ,máme odskušané nejeden krát 🙂
komu sa páči,nech si dá do domu aj robota,každého vec ,
ale boli takéto reakcie aj na automaticku práčku,no a dnes ju maju skoro všetky domácnosti,neperieme na potoku 😉
je veľa vecičiek,vychytávok ktoré nám šetria energiu,čas,priestor,financie ,,,,
@barcelona94901
Spacie vaky sme mali, nedám na ne dopustiť! 😀 😀 Len, obe moje deti, keď dospeli do istého veku, spací vak bol zrazu tabu. Navyše, dcére, keď bola odplienkovaná, potrebovala v noci voľnosť a rýchlu možnosť ísť na WC. Kým by sa vysúkala z vaku, mohla by som všetko prať.
Syn v ňom ešte občas spí, ale musím ho doň dávať už spiaceho.
Ja neberiem nikomu, že sú veci, ktoré môžu pomôcť. Len zo zakladateľky som mala naozaj pocit, že sa potrebuje popýšiť tým, čo má. Nie, že hľadá nejaké riešenia a inšpirácie.
P.S. Ak máš danú záslepku v zásuvke, nemá ťa ako kopnúť elektrina. Vykúka iba nulák. 😉
@heni79 máme zásuvky,ktoré by nemali kopať ,ale ja tam mám napriek tomu ešte záslepku 🙂
@letka906 šikovná 🙂