Zdravim Vas dievčata, kazí sa mi moja sklokeramicka doska a musime kupit niečo nové. Dilema je ci ist do indukcie alebo sklokeramiky?! Odradza ma ze budem musiet niektore moje oblubene hrnce vyhodit lebo nebudu fungovat. A mozno je to len strach z nepoznaneho,z indukcie. Viete mi napisat vsetky pre a proti? Ďakujem Vám 💙💙💙
@nikitkalu doma mám indukciu, na chate sklokeramiku. (najbližší pobyt na chate a vymiešame za indukciu😉)
Indukcia podstatne rýchlejšie zohreje (uvarí) čokoľvek. Nenáročná údržba, áno tie hrnce je možno investícia naviac ale určite sa oplatí. Indukciu mám s časovačom, čo je tiež výhoda.
😉
@nikitkalu nedám dopustiť na indukciu. Síce ta to trosku viac vyjde na zariadení (kovová panvici je drahšia ako ta 9 eurová hliníková z Kauflandu...) ale super... problémom sú rozmery hrncov, nevieš na malej platní dat veľký hrniec ... ale inak úplne super, a nie je to tak horúce ako sklokeramika, keďže sa zohrieva len sekundárne... takze ak ti niečo vykypi, tak sa to nepripali... len odpari...
indukcia, nezohrieva ti rucky na hrncoch, len dno hrnca a jedlo, platna vychladne rychlejsie ako sklokeramika, samozrejme rychlost varenia
1. Rýchlosť varenia
2. Jednoduchosť čistenia
3. Nezhoria (omylom) utierky ako pri plyne 🙂
4. Jednoduché ovládanie
Minusy:
- na zaváranie som musela kúpiť elektrický hrniec
Indukcie by som sa už nevzdala v prospech plynu či sklokeramiky
@hipuska
@ellaafi
@miskooo1987
@eliska13
@danieli
@nelca84
@lentilkaxxx
Ďakujem Vam za vaše rady a tipy. Su jednohlasne za indukciu. Je rozhodnute. Dakujem.
@nikitkalu mam presne ten isty problem a vybrala som si tuto https://www.electrolux.sk/kitchen/cooking/hobs/...
je to kombinacia sklokeramiky a indukcie. kazda je na jednej strane a mam vyrieseny problem 😉 a nemusim drahu supravu zepterov vyhadzovat a ani to riesit nejakymi kovovymi podlozkami priamo na indukciu.
Ja nevidim velky rozdiel... ale kedze ideme s dobou mame indukciu. Mne sa paci, ze na rodziel od sklokeramickej je rychlo studena, ohrieva sa iba tam kde treba. Mam taku kde su dve velke plochy, viem dat maly hrniec aj obrovsky bez problemov.S hrncami som problem nemala.. vsetky mam tak cca 10+ rokov a na indukcii fungovali, jedna panvica asi nefungovala... darovala som. Inak nic ine. Aj smaltovane hrnce napr mi v pohode funguju, aj zavaraci hrniec plechovy funguje.
a teda odhliadnuc od toho, ze keby som nenasla tuto kombinovanu isla by som znovu do sklokeramiky. mame znameho servisaka a povedal, ze sa tie indukcie velmi prehrievaju a hlavne vtedy ked je pod nimi aj rura, co teda moj pripad nie je ale ze podla neho je indukcia len vykrik doby a teda ked zoberiem tuto kombinaciu, ze by to mohlo byt ok. zatial nam nikdy zle neporadil.
Za mňa indukcia. Len, na indukcii je niekedy problém, ak dáš väčší obvod hrnca ako je platnička, vypne sa-tepelna poistka. Tak napríklad, ak zavaras vo veľkom hrnci, bude problém. Hrnce vyhadzovať nemusíš, existujú redukcie - aj keď sa potom stráca zmysel indukcie. To len na pár , ak obľúbených hrncov. Ale.inak, indukcia je super. Určite choď do nej