Ahojte,mozno to sem nepatri,ale mam taku dilemu.Stary rodicia mi este pred par rokmi kupili nove hrnce nejaku 17dielnu sadu zn.Solingen(tipujem,ze nejaka prezentacka).Tak je mi jasne,ze kvalita to nebude nic moc,i ked za ne dali dost penazi (chudaci,samozrejme v dobrej viere,ze kupuju kvalitu).Lenze ja som niekde na googli nasla o nich diskusiu,ze nejakej pani na sporaku strelili a odletelo jej cele dno.No co vam poviem,ja sa ich bojim aj vybalit a pouzivat.Ale zas mi je luto starkeho,lebo uz sa ma pytal ci som ich pouzila.Ta pani pisala,ze ma zn.Solingen Bachmayer ja tam mam len Solingen tak neviem ci je to to iste.Mate ich niekto doma a piuzivate ich v pohode?
@megy235 Ak su to skutocne Solingeny tak by mali byt uplne spickove. Noze Solingen su mercedesy medzi nozmi. Nie som si ale ista, ze by v dedine Solingen v Nemecku bol niekto kto by vyrabal hrnce. Znacka Solingen zdruzuje par noziarskych firiem, ktore sidlia v Solingene a maju pravo pouzivat tuto ochrannu znacku.
Podla mna je to klasicky sunt predavany smejdami. Je mi luto starkych, ze aj ich nejaky vykuk obabral. Ja by som takych ludi vesala za (vies co) do prievanu.
@megy235 Pozrela som sa na oficialnu stranku znacky Solingen. O hrncoch ani n. Takze som tusila spravne. http://germanysolingen.com/
neuveríte čo sa stalo mojej rodine : sestra s ocinom bývajú v rodinnom dome, pred pár dňami zastavilo auto pred domom a pán ktorý z auta vystúpil začal vykladať krabice a nejaké paplóny.....Ocino sa ho pýta že čo to znamená....a on vraj pani tá a tá / moja mamina, ktorá rok nie je medzi nami/ si objednala tieto hrnce za 300 eur a toto a toto a to máte od nás ako darček zadarmo .....ocino ostal v šoku a hovorí pánovi : ale to bude nejaký omyl lebo je akurát rok čo moja žena nežije......ocino má 76 rokov a ten hajzlík vôbec nebral do úvahy čo mu hovoril....vraj si to objednala a hotovo a už sa to nedá zrušiť a bla bla, treba zaplatiť a hotovo............a môj ocino chudák zaplatil 300 eur.......a viete čo ten chlap mu nedal ani žiaden doklad....ani kontakt no proste nič........viem ocino spravil strašnú chybu, že si nič nevypýtal, a som ho poriadne zvozila......ale on na to len povedal, že čo mal robiť, že bol v takom šoku, že na neho naliehal, vraj si to mama objednala a hotovo.......tak bol oco zo všetkého taký vykolajený, že ani poriadne nerozmýšľal. Chápete to? Bola som hrozne rozčúlená......aj keby si tie hrnce hned aj objednala ....tak po roku príde objednávka? no neviem divné je to celé. Mamina zvykla chodievať na rôzne prezentácie a myslím si že proste mali kontakt na ňu a tak vyskúšali a bohužiaľ pochodili.....fakt neviem čo si mám myslieť, chcela by som ocinovi pomôcť nejako to vyriešiť,aspoň keby som nejakým spôsobom získala doklad o zaplatení alebo záručný list ale nemám absolútne nič, neviem kde sa mám obrátiť. Nechápem ako nejaký týpek môže využiť že starý človek už nie je taký ostražitý a navliecť ho do takého nákupu a pritom mu nedať žiadny doklad no proste nič. Tak ma to mrzí....
Stacilo by mi len vediet ci ich niekto bezne a v pohode pouziva na varenie.Necakam od nich ziadne zazraky len sa bojim,aby nerachli 😀