Kedže niektoré fotky sa nedajú dať do albumu zakladám túto tému,pretože sa mi podarilo v obyvačke odfotit niečo takéto 🙂 .Tak ak máte fotečky,ktoré chcete ukazať a už vam ich možno aj vymazali dajte ich sem.Tu snád vadiť nebudu 😉 .
@titkovamiriam 8cm????????? ja by som umrela
@luciferkax však aj ja 🙂 🙂 len neviem co to je ,zatial najvacsieho co som videla bol rohač a inak male chrobaciky no tento bol uzasný 🙂
Ach jaasj..pekný kúsok..v noci by som sa ho isto zľakla.. 🙂
@titkovamiriam
@luciferkax 8 cm, aj ja by som umrela. ale najprv by som sa asi pokakala 😀 😀 😀 inak, mna raz "napadol" cca 10 cm lucny konik a to neprehanam. ja neviem, ci sa na poliach nazral nejakych posypov alebo co, ale prisla som raz domov vecer, uz bola tma (v panelaku), vojdem do kuchyne a nejaky sramot pocujem. tak som zavrela balkon, sramot stale... tak som snorila, ze co to? no a v tom mi na chrbat nieco buchlo, ako ked vam pinpongovu lopticku niekto hodi...odrazilo sa to a bum na podlahu. neverila som vlastnym ociam, zial, fotak som nemala poruke a mala som teda dost... rychlo som otvorila balkonove dvere a toho kona utierkou vyprevadila tam, odkial dosiel 😝 😅
@mandragora22 ak to bolo take velke to bola asi modlivka.Starsi synovia ked mali okolo 10r ich chytali a s kamaratmi pretekali koho dalej doskoci 😀
a asi tu vznikne tema o hmyze🙂-ak mate pekne fotecky dajte ,pokecame aj o vasich o hocicom🙂
@titkovamiriam hej, nieco dodam, vyzera byt pekna tema, len nas tu chytil ten tvoj chrobak 😀 modlivka to nebola, modlivka ma take velke sietovane oci, toto bol urcite lucny konik. a v to iste leto, ale par tyzdnov neskor, som videla na takej miniture blizko mesta husenicu, ale ty koky, opat abstraktnu, ta mala tiez vyse 10 cm, normalne sa mi hnusila. co ja viem, ci nieco tam posypovali po tych poliach alebo kieho, ale ked som povedala ludom, ze aky konik a aka husenica, tak som sem-tam zacula, ze aj ini mali podobnu skusenost... stalo sa to len v ten jeden rok, potom som uz nikdy viac takyto velky hmyz nevidela tu na okoli 😅 😅
brrrr, mam dost. tie velke lucne koniky neznasam. mam z nich nenormalny strach. teda skoro z kazdeho hmyzu. raz to pristalo v dome a z hornych schodov som na to hadzala encyklopediu.
@mandragora22 takéh lúčneho koníka som už videla, našťastie, vo voľnej prírode my ten hmyz a ž tak neprekáža.. a kým bol len chytený na chvílku vo vedre, tk to bol celkom pekný pohlad :D :D ale mať ho doma v kuchyni, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..
My mávame doma len extra vellké tučné pavúky, tie však zo zásady nefotím, pretože sa ich tak bojím, že sa nemôžem k nim tak blízko priblížiť
@luciferkax fuuuj, tie tucne pavuky... tiez som mala skusenost, mala som ich 2x doma na stenach, vzdy s vysavacom som sla na ne, ako s takym samopalom, hned ako som povysavala, som menila vrecko a utekala do smeti 😀 😀 😀 😀
@mandragora22 ja mám bezvreckový vysávač, ja by som sa bála, že ta mprežije avylezie naspäť.. my ich mávame doma viac :/ ked sa ide vonku ochladiť, vtisnú sa dnu. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
@luciferkax fuj 😝 😝
@titkovamiriam jeeej, ten je krasny, vidim to na nejakeho fuzaca, ale presnejsie si netrufam ,,,k nam minule doskocil taky pomensi lucny kon, len tak cm, ale ten tucnejsi druh,,, jaaaj, to bolo zabavy
ze dake 3cm ,,mi nenapisalo 😉
brrr z pavukov mam hrozu aj ked vlastne neviem preco ,doslova fobiu 😲
@titkovamiriam Vyzerá to presne ako fúzač pižmový - ale ten nie je taký veľký, si si istá, že mal až 8cm? 😕
http://sk.wikipedia.org/wiki/Fuzáč_pižmový
ďalšie foto:
http://www.naturfoto.cz/fuzac-pizmovy-fotografi...
http://www.ephoto.sk/uzivatel/uzivatel-76371554...
@titkovamiriam 8 cm .. to nejaky mutant napravdepodobnejsie je.. bleh .. by som ho ani nefotila, tak by som sa zlakla 😀 😀
@titkovamiriam 🙂..tiež odhadujem, že je to fúzač, resp. čeľaď "fúzačovité"..ale 8cm? To aj s fúzami rátaš či čisto telo?
Mňa raz doma v umývadle čakal tento fešák 🙂 zľakla som sa tiež a to som na rôzny hmyz teda zvyknutá 😀
@mandragora22 tiez nemam z vreckom vysavac, ale musela by som vodu vyliat, snad by sa utopil 😀 nie som ziaden strachopud.. ale ked som bola tehotna s Marekom, tak vrecer, za pritmia, ked nam v izbe svietila len telka, som po zemi videla nieco liezt.. a to bol maxi obdorvsky pavuk.. ja som myslela, ze porodim. tak som vybehla na gauc a mm som prezvanala dp vedlajsej izby az ho pride zabit 😅
@titkovamiriam hehe.. 😀 tak ja som to potrebovala takto exaktne...choroba z povolania 😀 šupla som milého pána pavúka do pohára a vyhodila som ho v lese 😀
S fúzmi môže byť, pekný chrobák a tuším chránený (ale nepamätám si už presne)
tu sú chrobáky z tejto čeľade, možno nájdeš toho svojho...
https://www.google.sk/search?q=Cerambycidae&hl=...
@titkovamiriam uz som sa zlakla.. lebo si predstavujem scenu kedy fotim na macro fotoaparat mam na par mm od toho chrobaciska a on sa zrazu na mna otoci a vycerí zuby vylezie mi na fotak a potom na moju ruku a vlezie mi pod tricko a zakusne sa mi do kože, a potom sa cez nu prehryzie az do mojkho tela atam si bude klast vajicka aby sa rozmnozil a bude vo mne zit, a ked sa z vajiciek vykluju " male" chrobaciky, zacnu si cez kozu predierat cestu von 😕
😀 😀 😀 😀 😀 😀 ako mala som strasne rada kukala akty X a asi ma to trochu poznacilo 😀 😀 😀 😀 😀
@minewka 5 cm pavucik, tiez slusny kusok. tie "moje" pavuky boli asi rovnake, ale mali nechutne hrube a chlpate nohy. vyzerali ako male tarantule 😝 😝 😝
@lucka1987 😀 😀 😀 umrem z teba 😀 😀 😀
@lucka1987 ty čo šňupeš? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@titkovamiriam
@mandragora22 baby faklt nesnupem nic, cestne pionierske, ale som sa napchala strasne hustou krupicovou kasou, lebo som jej uvarila viac ako Marek spapa, a tak mi je akosi tazko a potm mam taketo fantazie 😝
no inak fakt ja mam odpor k takymto zveratkam.. sak nech si ziju ale mimo mojho bytu laskavo 🙄
@titkovamiriam ta mys je pekna, ale jej chvost...ten nemusim. ja tie hladke slizke nechlpate veci na zvieratach nemam rada 😀 😀
@titkovamiriam 😅 toto je pekne az na ten chvostik / tie chvostiky sa mi nelubia.. /.. a chvalim obliecky... lebo take som mala v rodicovskom byvanicku 😀
my sme chovali skreckov. najdlhsie nam vydrzal Ferdinko az 2 roky ... ostatní posli vzdy po par tyzdnoch . 😕
a ak niekto viete ako sa ten chrobačik vola napíšte mal cca 8cm.