Filozofická fakulta v Nitre. Študuje tam niekto externe?

bagi2323
26. okt 2011

Ahojte maminky!Zaujímam sa o štúdium na UKF v Nitre odbor - učiteľstvo NJ+občianska výchova-nemáte s týmito obormi niektorá skúsenesti-samozrejme EXTERNE pri 2 detičkách!!!Ďakujem!

limoncino
27. okt 2011

Ahoj, ja na FF študujem, síce iný odbor, ale tiež popri dvoch deťoch a externe
@bagi2323

bagi2323
autor
27. okt 2011

@limoncino Ahoj! A čo študuješ? V ktorom ročníku si? Ako prebiehali skúšky?...Mohla by si mi, prosím ťa, niečo o tom napísať?
ďakujem za ochotu

limoncino
31. okt 2011

@bagi2323 študujem len prvý semester, takže Ti toho veľa nepomôžem, študujem Tal. jazyk a kultúru čiže tiež cudzí jazyk. Prijímacie skúšky som nemala. 12.11. mám prvý skúšku, tak Ti potom dám vedieť... 😀

bagi2323
autor
3. nov 2011

@limoncino -tak ti držím päste nech to dobre dopadne! A máš niekoho, kto ti s detičkami pomôže?Si z Nitry alebo okolia?...A aké predmety máte ? ...Tak sa drž!!! 12.11. si určite spomeniem! 🙂

limoncino
4. nov 2011

@bagi2323 ďakujem..
S deťmi ostáva manžel, ak nemôže, idem k rodičom a odtiaľ odchádzam do školy, mám to rovnako ďaleko do školy ako z domu. A do Nitry dochádzam z Malaciek, čiže dosť zďaleka, autobusom. alebo príde sestra na víkend, ale aj ona študuje, čiže tiež nemá čas

Predmety: teraz v ZS som mala prípravný jazykový seminár, z toho mám v sobotu aj skúšku, potom Úvod do štúdia románskych jazykov, Latinčina pre romanistov, na tieto rpedmety máme jedného učiteľa - Taliana a ešte ma čaká predmet Reálie súčasného Talianska.
A cez LS tam mám len dva predmety, ale nespomeniem si aké, mám pocit, že talianska literatúra a neviem ešte čo.. 😅 😅 😅

bagi2323
autor
4. nov 2011

@limoncino 🙂 ...a čo to znamená ZS a LS?Tak do tých Malaciek je to fakt dosť...to len tá cesta unaví!
A detičky majú koľko rôčkov? Ja mám 3ročného a na ceste druhé-to sa má narodiť 26.2.2012-takže preto-ak-tak-štúdium s dvomi detičkami!
Ja /teda my/ bývam priamo v Nitre, no manžel pracuje vo Viedni a doma je len 2x do týždňa-svokrovci starší 30km od nás, naši 20km od nás-síce mladší, no ešte pracujú... ☹
...takže mám z toho trošku obavy...
-čo si potrebovala pri podaní prihlášky?-mala by som to začať vybavovať, lebo ked sa budem gúľať, už sa mi nebude chcieť,, 🙂
- podávala si si len prihlášku na 1 odbor alebo naviac?
- a čo študuje sestra?
-koľko si sa predtým učila Taliančinu? alebo si v Taliansku pracovala...?Asi som veľmi zvedavá...a ak je nejaká moja otázka nevhodná-tak jednoducho neodpovedz!!!
🙂
Nechcem sa rýpať v súkromý, len ma zaujíma čo dokáže človek popri štúdiu stíhať a asi koľko sa musíš pripravovať na skúšku...

limoncino
5. nov 2011

@bagi2323 😀
-ZS a LS zimný a letný semester
-staršie má deväť a mladšie štyri
-prihlášku som len vyplnila, pridala ofotené a overené maturitné vysvedčenie a poslala, nepotrebovala som ani potvrdenie od lekára
-podávala som si len na jeden odbor
- sestra študuje religionistiku na UK v Bratislave
- taliančinu som sa učila ako samouk, čiže to mám teraz ťažké, lebo máme prednášky v taliančine, ale necivím ako teliatko a normálne si píšem poznámky, horšie to bude asi na skúškach

Príprava na skúšku, pripravujem sa prakticky od prvej hodiny, lebo som musela prečítať tri knihy od tal. autora, samozrejme v taliančine a z toho si spraviť čit. denník, finišujem s treťou, potom hor sa písať. Potom si musím preletieť papiere, forma skúšky je ešte neznáma, záleží od toho, koško nás na skúšku príde, ak 32, tak písomná, ak toľko, koľko nás chodí na hodiny, čiže okolo 20, tak ústne po jednom pred učiteľkou, čo by som asi uprednostnila, predsa len mi môže trochu pomôcť, kým keď budem písať a nebudem edieť napr. prvé štyri otázky, či cvičšia, začnem stresovať a zablokujem sa tak, že nenapíšem ani to, čo som vedela, magor no.. 😀 😀 😀 🙄 🙄
Tak dúfam, že sa budúci rok stretneme...
A nevadí mi, že sa pýtaš, kto sa veľa pýta, veľa sa dozvie... 😀

bagi2323
autor
6. nov 2011

@limoncino 🙂 -tak klobúk dolu !Tak to si sa tú TJ musela ako samouk fakt super naučiť-...aj knihy v taliančine čítať...fakt supeeeer.Ja sa neviem donútiť-alebo nájsť si čas ani na tie slovenské 🙂
Ja sa už dáááávno chystám spraviť si jazyk.skúšku z NJ na jazykovke , no odkladať to, to mi ide najlepšie...🙂
-no tam bolo treba tiež prečítať 5 po NJ napís.kníh od nem.hovor.autorov-tak som si to začala asi takým spôsobom, že som 1prečítala po SJ a obsah by som nejako poNJ zmotala /podotýkam, že bola veľmi tenká!/-no a potom som začala blúdiť po wikipedii.at- a iných podob. stránkach-a tam boli obsahy tých kníh už v NJ - to by dosť pomohlo, aj keby som tie knihy hnwed mala vš. prečítané-ty si ešte niečo také nepozerala na tal. stránkach?
Ja som sa učila NJ v škole-no vieš ako to tam prebieha-no a potom som robila v Nemecku a Rakúsku ako čašníčka-čo neznamená, že si o sebe myslím, že tú NJ ovládam super-dohovorím sa-bežná hovorová reč mi nerobí problém, no na iné rozhovory potrebuješ lepšiu slov. zásobu, no a najradšej počúvam-tomu človek rozumie a ani nemusí nejako až tak strašne pri tom rozmýšľať-drahý mi pracuje vo Viedni a aj on po NJ rozumie, takže u nás často idú nemecké progr.- no tá NJ je inak čo sa týka gramatiky fakt drsná :(
Mňa v škole viac bavila angličtina-tá bola oveľa jednoduchšia 🙂
A to máte všetky prednášky čisto v TJ?
...a čo obnáša tá KULTÚRA?
...to ste riadne študujúca rodinka...a nepovedz, že pri tom všetkom ešte aj pracuješ...
A tie skúšky máte nejako od rána? U nás vo vedľajšom činžiaku býva tiež jeden TALIAN žijúci na SK /tu má ženu a syna-všetci žijú tu v NR/- vyučuje na nejakej výške ASI TU V nr -má aj šediny, dosť vysoký-aspoń ked som ho naposledy asi pred 2 rokmi videla...
...A AKé KNIžKY TO TEDA číTAš?

limoncino
6. nov 2011

@bagi2323 hej, prednášky sú čisto v taliančine 😝 😝
Tak to nebude náš profesor, ten náš je výškou asi ako De Vito, aj priezviská majú dosť podobné, na pár písmenok 😀 😀

Aj ja som rozmýšľala nad štúdiom nemčiny, učila som sa na škole, potom som ju rok aktívne využívala v práci, ale nakoniec som išla študovať taliančinu

Obsahy na internete sú dosť krátke a na to som príliš veľký strachopud, naša profesorka si na to bude dávať pozor..

Teraz dočítavam knihu od Alessandra Baricca - Senza sangue, prečítanú mám takú krátku detektívku - Giallo al grand Hotel du Lac, s tou mi pomohla kamarátka a už mám spravený obsah z knihy Donna d´onore, Ctihodná žena, aj to je sfilmované 😉 😉

Kultúra, neviem čo obnáša 😀 😀 😀

bagi2323
autor
10. nov 2011

@limoncino Ahoj!
Tak čo, ako pokračuješ v učení?
Učievaš sa po večeroch?-alebo...Ja večer nad knihami zaspávam-môže byť neviem aká dobrá-taká 5.strama to isťí...🙂))-najlepší uspávací prostriedok!

limoncino
10. nov 2011

@bagi2323 Ahoj..
Dnes len prepíšem obsahy do denníka, jeden dorobím, včera som konečne dočítala poslednú knihu a pozriem sa do papierov.. Ja som nočná sova, čiže mne sedenie nad učením či knihou do polnoci, jednej nevadí... 😀 😀

Tak na mňa v sobotu mysli, alebo ma príď povzbudiť pod okná fakulty 😀 😀

bagi2323
autor
10. nov 2011

@limoncino My ideme o 10.00 do divadla na spievankovo 🙂- jasné že budem myslieť!!!

bagi2323
autor
12. nov 2011

@limoncino myslíme!!! 🙂

limoncino
12. nov 2011

@bagi2323 vďaka, mám to za sebou...

Známka žiadna, bolo to priebežné hodnotenie, ale dostala som pochvalu za čit. denník 😀 😀

bagi2323
autor
12. nov 2011

@limoncino tak gratulácia!!!...poctivo vypracované a prečítané...to sa tak ľahko nevidí 🙂
Akou formou to bolo-ústna alebo písomná?

limoncino
12. nov 2011

@bagi2323 povedala, že ak nás príde toľko, koľko je zapísaných, čiže 32, tak bude písomka.. a ak toľko, koľko nás chodí na hodiny, čiže okolo 20 budú ústne. A niektorý z nás chodia až pár minút po ôsmej, tak nám chodia autobusy, tak videla asi 17 ľudí, tak povedala, budú ústne, my sme sa medzitým nazbierali, všetci sme sa zhodli, že chceme ústne, ona vošla vysmiata do triedy a tam plno a že, jee, a nechcete písomné? je vás tu veľa, tak sme jej povedali zborové nooo, tak sa zasmiala, a povedala ,že teda dobre, a či budeme súhlasiť, ak bude v triede len človek, ktorý odpovedá, tak sme s tým samozrejme všetci súhlasili. Na chodbe sme sa zgrupili do skupiniek, naša bola najveselšia, stále sme sa smiali, až nás druhá skupinka podozrievaal ,že sme si niečo dali na upokojenie 😀 😀 😀
O dvanástej som už bola v Bratislave 😎 😎

bagi2323
autor
12. nov 2011

@limoncino 🙂 no ta to super dopadlo... 🙂

limoncino
12. nov 2011

@bagi2323 najlepšie ako mohlo... 😀

katkaapetko
12. nov 2011

ahojte
ja studujem extrne prvy rok slovensky jazyk a etiku,zatial nie som mamicka ale rozmyslam,ze asi dokoncim ako mamicka 😉 inak mam vela spoluziacok na materskej alb momentalne tehotne a zatial zvladaju...uvidime po skuskach....
bagi2323 prijmacky sa zvacsa nerobia na taketo kombinacie tak len das prihlasku a uvidis ci ta zoberu a samo ze aj zaplatis za prihlasku...

bagi2323
autor
13. nov 2011

@katkaapetko Ahoj 🙂 !
...no mńa práveže všetci odrádzajú... ževraj je to náročné...-počula som, že SJ,NJ,AJ, a historia sú tam zabijácke... 😠 ☹
Aj ja som pôvodne chcela NJ+ etiku / i ked neviem, čo sa na tej etike môže učiť 5 rokov/- no zrušili to a zostala len historia alebo občianska-tak tá občianska-na historiu si ani náhodou netrúfam ☹
Zatiaľ mám aj ja len 1 dieťatko, no koncom febr. by nám mal pribudnúť další člen rodiny 🙂 !!!

limoncino
13. nov 2011

@katkaapetko tak to sa možno stretávame niekde na chodbe či skôr v rade na záchod a kávu 😀 😀 Chodíš na Štefánikovu a od rána??

limoncino
13. nov 2011

@bagi2323 a tí, čo Ťa odrádzajú, že je to náročné tam študujú??

bagi2323
autor
13. nov 2011

@limoncino ...no , !POZNáM" len 1 človeka čo tam chodil-teda do Trnavy na NJ+SJ-učiteľstvo a po roku to nechala, lebo to bolo ževraj náročnééé... ☹

katkaapetko
13. nov 2011

@limoncino myslim ze skor v tom rade 😀 hej kazdy druhy tyz.sme na stefanikovej sa nam to strieda...
@bagi2323 ja mam kamaratku co to nechala po pol roku a dalsiu kt.porodila a pocas prednasok aj kojila a dokoncila skolu,podla mna to je individualne...

bagi2323
autor
13. nov 2011

@katkaapetko 🙂 ...aspoň trochu povzbudenia...ďakujem 🙂

bagi2323
autor
15. dec 2011

@limoncino ahoj!tak ako bojuješ?-mám pocit, že tú školu žerieš!!!-super!Kedy sa vám končí zimný semester?ani s anenazdáš a prvý ročník máš za sebou...🙂

bagi2323
autor
18. jan 2012

@katkaapetko Katka a tá slovenčina nie je náročná?Počula som, že etika tam je v pohode, ale SJ....

bagi2323
autor
18. jan 2012

@limoncino Tak dnes som spravila 1.krok-poslala som tú prihlášku....-ešte ktovie či bude dosť záujemcov a otvoria to....nechám sa prekvapiť-ak to neotvoria, budem to brať, že to asi tak malo byť a budem hľadať nejakú inú cestu....🙂
-a ak sa tam dostanem,uvidím ako dopadne 1. rok a ako to popri rodine budem stíhať....
Ty uuž budeš mať rok skoro za sebou!!!!Iste super pocit!! 🙂

katkaapetko
19. jan 2012

@bagi2323 ahoj sj je urcite narocnejsia ale zase zalezi co konkretne,ci literatura ta bavi a ide ti pravopis a tak...
inak teraz mame skuskove a uz nevladzem mame 11skusok este tri a potom sup do letneho...
kam si si ty poslala?kamaratka sa tiez rozhodla studovat ma dcerku 3r ale chcela by uz aj druhe...tak tiez ma obavy...

bagi2323
autor
19. jan 2012

@katkaapetko ahoj! dala som si učiteľstvo NJ a lit.+výchova k občianstvu
...to si už potom dobrá ked len 3:..
...a kamoška je z NR alebo by musela dochádzať?...a na čo by chcela ísť ona?