Zdravim chcem sa opytat mate niekto skusenost s e-shopom bonky.cz? Uz vyse 2 mesiacov cakam na tovar a nechodi? Popripade da sa tam niekde zavolat? Nw mail mi neodpovedaju
Predavaju veci z aliexpresu tak to chvilku trva, kym im to z Ciny pride 🤷
@alinka183 pozri si recenzie na nete na bonky.cz.... rovnaka firma, co predava veci z Ali
Aj kolegyňa čaká už dva mesiace a nič, hlavne, že zaplatila vopred.
@alinka183 ahoj, aj si niečo vybavila? Ja tiež čakám vyše mesiaca, na e-mail neodpovedali.... Ďakujem
Kabat ktory som objednala nezodpovedá fotke na obrazku.
Lacny skaredy to sa neda nazvat kabatom.
Ziadny kontakt nemaju.
Neodpovedaju na e-mail.
Vratenie penazi je v nedohladne.
Odporucam vyhybat sa stranke!
Lacny nekvalitny tovar s Číny.
@svetkonanete98
Kam si to prosim Ta posielal?
Neni na nich adresa.
Podarilo sa Ti vybavit reklamaciu?
Tiež čakám na tovar objednaný 3.11.2020 a este stale neprisiel.Na mail mi odpovedali že doručenie je 5-40 dní. tak som zvedavá. kedže teraz je prave 40 dní od objednávky.
Takže doručenie je 5-40 pracovných dní, nie kalendárnych, to znamená že vám objednávka v takomto prípade môže prísť aj o 3 mesiace. Smola,moja objednávka možno do vianoc ani nepríde.
@alinka183 Zdravim,mne dosiel tovar po mesiaci .
Vobec nezodpovedal obrazku ani kvalite.
Reklamacny formul kde treba nahrat foto reklamov .tovaru nejde nahrat.Napisali ze musim znova vyplnit rekl.formular s fotom.
Nejde to.Ja som im znova poslala ziatal ziadna odpoved.
My nemusime udavat vratenie tovaru.
Mozme odstupit od zmluvy bez udania dovodu.
Su nam povinny vratit peniaze.
Som zvedava co mi nato odpisu a ci mi vratia za kabat ktory vypada jak lacny zupan.
Co nekupim ani v cinskom obchode tu u nas.
Ci vratia peniaze.
Dosiel Vam uz tovar?
Boli ste spokojna?
Len natahuju cas.
Ked mi pisali ze
@maco1515 Dobrý deň.Chcem sa spýtať,či sa Vám nejakým spôsobom podarilo vyreklamovat tovar a či Vám poslali späť peniaze.
@zuzanaokasova Ahoj,poslali mi konecne na schvaleny reklamačny formular odpoved po ze dodovatel neschvalil reklamaciu.
Ze ich strany sa pokusali.
To su podvodnici! Nezavisi od dodavatela.
Mame pravo na odstupenie zmluvy bez udania dovodu.
Vratenie penazi.
Neviem co stym dalej.
Bonky -podvod .
Zdravím. Mám u nich súpravu za 60€. Už teraz viem, že príde šmejd. Viem sa nejak dostať k svojim peniazom?
@alenka264 To Vám neviem povedať.Ja idem aspoň skúsiť.Tovar sa nedá zaslať späť.Je potrebné vyplniť reklamačný formulár,ktorý majú na stránke,nafotiť reklamovaný tovar a potom si vraj vybrať niečo iné v hodnote tovaru,alebo "údajne" vrátia peniaze.O čom pochybujem.
Pridavam sa k vam, tiez sme si objednali boty 30.1.2021. Prisiel mail ze tovar pride o 5-40 dni. Objednavku som stornovala. Chcem Vas tu poprosit t.c. na tu firmu Bonky. Nikde t.c.neuvadzaju. Dakujem
@vcielkamaja99 Telefónne číslo nemá asi nikto z nás, lebo nikde nie je ani uvedené. Aj ja som ho hľadala, no neúspešne.
@alenka264 No pekne sme naleteli. Teda ja prvykrat boty stali 50 e. Uz si budem overovat internetove stranky vopred.
@alenka264 musíte požiadať o zaslanie peňazí späť na účet. Nebudú vám odpovedať alebo vám odpovedia že sa objednávku nedá stornovať lebo taká a taka spoločnosť to nepodporuje, ale musíte sa im trocha jemne povyhrážať nahlásením a tak podobne, inak to nepôjde. Mne prišlo o 2€ menej ale aspoň niečo.
@johanka369 vyhrážaním. Objednávala som šaty za 25,80€ 22.9.2020. Chceli úplne nepotrebné informácie ako dátum narodenia a neviem ako u ostatných ale u mňa chceli vedieť o zamestnaní. Písali, že tovar príde do 40 dní. Neprišiel od 22.9. do konca januára. E-mailami to naťahovali(podotýkam, stále s podpisom a vždy bolo iné meno za ktorým išlo ...za tím Bonky, čo mi už bolo jasné že sú to podvodníci), že sa nedá toto a toto, že to nepovoľuje firma a somariny okolo toho. Peniaze mali poslať do 30 dní, neprišli. Reklamačný formulár uvádzal dôvod o reklamácii vrátením peňazí z dôvodu nedoručenia do 40 dní(to ma neštvalo, štvali ma 4 mesiace čakania na šaty, ktoré mi už nebolo treba), ktorý samozrejme 2 týždne údajne spracovávali a 2 týždne sa neozývali. Na e-mail mi neodpovedali. A tak som si povedala kto do teba kameňom, ty doňho balvanom. Včera večer(8.2.) som im napísala trocha výhražne, či mi pošlú peniaze alebo ich môžem rovno nahlásiť. Dnes ráno prišla suma 23,82€ na môj účet, čo je síce o 2€ menej, ale aspoň prišla väčšina peňazí, stále však bez akéhokoľvek e-mailu a odpovede. Každopádne to dopadlo viac-menej dobre a s posielaním peňazí vopred na účet som skončila. Kým tovar nemám v rukách, peniaze nedám.
Obrovský podvodný eshop. Objednala som ešte v novembri sveter za 35€ a hneď ako prišiel mail s potvrdením o 40 dňovom dodaní som im odpoveďou na potvrdzujúci email napísala žiadosť o stornovanie obj. Odpoveď bola, že tovar odišiel, nejde to, musím počkať a potom vypísať reklamáciu.
Znovu som odpísala, že ma to nezaujíma a tovar z Číny som si mohla objednať aj sama a lacnejšie. Vraj majú postup. Čakala som a po obdržaní tovaru som hneď vypísala reklamáciu. Odpoveď- posielame na prešetrenie. Šetrili 2 týždne a dnes prišla odpoveď, klasika, dodávateľ odmietol reklamáciu a hľadajú iných, lebo majú problém s odmietaním. Napísala som im, že zavádzajú zákaznika, klamú, že tovar vraciam im a s dodávateľom si to majú poriešiť ako chcú, nie je to moja starosť a pod. a pridala, že majú povinnosť upozorniť spotrebiteľa a možnosti odstúpenia od zmluvy do 14 dní a ak tak neurobia, spotrebiteľ ma právo odstúpiť od zmluvy od nákupu, alebo obdržania tovaru do 12 mes. a 14 dní. Poprosila som ich o formulár na odstúpenie zmluvy. Čakám, čo napíšu.
Ahojte babenky, alenka, johanka, erzikay , Dakujem Vam za radu. Idem poziadat o vratenie platby a pouzijem rady od Vas. Dufam, ze mi vratia peniaze na účet. Potom Vam napisem
@diana_medvedik Ďakujem Vám za radu, povyhrážam sa im trosku tiež. Len nechápem, ako je možné, že môžu viesť eShop, s tými obchodnými podmienkami aké tam majú a zavádzať ľudí. Mne jedna baba na FB písala, že ich udala na SOI ale vidím, že si veselo predávajú ďalej🤷🏻♀️ Ešte koľko ľudí musia okradnúť, aby sa to riešilo?
@vcielkamaja99 držím Vám palce 🤗
@erzikay toto je strašne.... ale človek ani nemusí nič reklamovať.... mne keď sa tovar nepáči, ja ho môžem vrátiť bez udania dôvodu a oni mi musia vratit peniaze. Tak to majú v obchodných podmienkach.... no ja ešte čakám na súpravu, ak mi príde shit, nafotim to a posielam to na SOI. Ja nemusím mat žiadny vážny dôvod na vrátenie tovaru... bez udania dôvodu z mojej strany sú POVINNÍ mi peniaze vrátiť.
Odpísali 🤣
Vážený zákazníku,
děkujeme Vám za objednávku, kterou jste uskutečnila prostřednictvím internetové nákupní galerie, přes kterou prodávají zboží zahraniční subjekty, které jsou uvedené v našich obchodních podmínkách v rubrice “Seznam prodávajících”.
Tímto bych Vás chtěla upozornit, že naše společnost se ke všemu staví vstřícně vůči naším zákazníkům pro které zprostředkujeme nákup zboží u našich dodavatelů a to několika následujícími způsoby. V rubrice “Formulář pro uplatnění reklamace”, který naleznete na našich webových stránkách, nabízíme tyto důvody reklamace a vrácení peněz v plné výši a ve všech těchto uvedených případech vracíme zákazníkům zahraničních dodavatelů se kterými spolupracujeme peníze v plné výši z naši strany a na naše náklady. V odkaze naleznete všechny možné důvody, jakmile vyzkoušíte všechny možné kombinace, avšak pro jistotu je ještě sepíšeme zde:
Peníze vracíme ihned v případě, že Produkt neodpovídá popisu (Potisk neodpovídá popisu, Barva neodpovídá pokusu, Velikost neodpovídá popisu, Materiál neodpovídá popisu, Produkt neodpovídá popisu). Produkt je jiný, než zákazník očekával. Nenaplnil jeho očekávání a je skutečně jiný, nežli bylo zákazníkovo původní přesvědčení, které měl z popisu produktu či fotek produktu. Problém s kvalitou (Produkt má špatnou | neodpovídající kvalitu) - znečištěný produkt, zapáchající produkt, tenký materiál, problém se šitím, problém se zipem, tlačítkem, zavíráním, nefunkční produkt, špatná kvalita a další důvody, které jasně prokazují špatnou kvalitu zboží Přijatá poškozená zásilka (Produkt dorazil poničený, zásilka přišla s poškozeným balením) Nedorazilo požadované zboží (Chybí produkt, zásilka prázdná) Zásilka nebyla doručena nebo nebyla doručená včas. Běžná doručovací doba našeho internetového obchodu je 10-40 pracovních dní. Nejdelší možná dodací lhůta, která je pouze u velmi malého procenta případů a produktů (dále pokud jsou svátky či logistické problémy dodavatele), který stále preferuje ekonomičtější dopravu díky čemuž internetová nákupní galerie umožňuje i benefit velmi nízkých cen a velmi širokého sortimentu) je 40 pracovních dní. V případě, že tato lhůta bude ze strany zahraničních subjektů “Prodejců” překročena tak se zavazujeme z naši strany zákazníkovi internetové nákupní galerie neprodleně a bez odkladu vrátit peníze na jeho účet ze kterého za objednávku zaplatil. 6) Problém se sledovacím číslem zásilky - nelze dohledat 7) Balík byl dodán na špatnou adresu. 8) Balík nebyl doručen ve lhůtě 40 pracovních (60 běžných kalendářních dnů). 9) Balík byl vrácen dodavateli zpět Českou Poštou či jiným dopravcem, který zásilku expedoval. 10) Produkt nebyl úspěšně doručen. Dále vracíme peníze v rámci reklamace i ve spousty dalších neuvedených případech. Vždy se snažíme zákazníkům vyjít vstříc a poskytnout jim maximální péči v rámci programu garance spokojenosti, který je uveden na našem webu.
K Vašemu odstoupení od smlouvy sdělujeme, že podle občanského zákoníku, je napsáno následující: Odstupuje-li spotřebitel od kupní smlouvy, podnikatel není povinen vrátit přijaté peněžní prostředky dříve než mu spotřebitel zboží předá nebo prokáže že zboží podnikateli odeslal. Vzhledem k tomu, že Vaše zásilka byla proplacena zahraničnímu subjektu (tedy Vašemu dodavateli) od kterého jste si zboží objednala a souhlasila jste s obchodními podmínky, které jsou uvedené na internetové nákupní galerii, tak v tuto chvíli Vám nemůžeme nabídnout jiné střídmé řešení celé záležitosti tak, než aby jste vyčkala do doby než Vám zboží, které bylo z Vaši strany objednané dorazí. Dodavatel má již svoje peníze a zboží expedoval, toto obvykle dělá nejdéle do 24h od objednání. Pokud by Vám zboží nedorazilo s předstihem či nejpozději v termínu uvedeném výše tak Vám nabízíme okamžité vrácení peněz v plné výši na Váš bankovní účet ze kterého jste platila.Vážíme si Vás jako zákazníka a věřím, že určitě nejdeme společnou cestu jak celou záležitost vyřešit střídmě, avšak ve všech uvedených příkladech postupujeme podle zákona a v souladu s občanským i obchodním zákoníkem.
K Vašemu odstoupení od smlouvy taktéž dále sdělujeme, že odstoupit od kupní smlouvy je samozřejmě možné, ale až potom co Vám bude zboží doručeno. Avšak v tomto případě odstoupení od kupní smlouvy není možné řešit s námi, jelikož jsme pouze provozovatel nákupní galerie, prostřednictvím které se prodává zboží zahraničních subjektů a vystupujeme v tomto velmi podobně jako například velké společnosti (Ebay, Wish, Aliexpress) a další společnosti typu “Marketplace”. Na dodavatele Vám samozřejmě na základě Vaší žádosti zde či po e-mailu uvedeme kontaktní údaje, aby jste s ním mohla vyřešit odstoupení od kupní smlouvy, které máte samozřejmě podle Občanského zákoníku nárok, nicméně v tomto případě je nutné toto právo vymáhat u zahraničního subjektu “Dodavatele”. Jsme tedy provozovatelem nákupní galerie, nejsme prodávající a ve věci odstoupení od smlouvy zákazníka nezastupujeme, prodávajícím jsme pověřeni pouze k vyřizování reklamací a všech bodů a možností (Kdy vracíme zákazníkům peníze) uvedených výše. Těchto základních bodů v jakých případech ihned vracíme peníze je celkem 10 a samozřejmě spousty dalších, které by jak je výše vypsané vyplývaly z možnosti zboží reklamovat podle práv spotřebitele. Toto děláme samozřejmě jako službu pro zákazníky, vzhledem k tomu, že za toto by měl taktéž zahraniční subjekt ručit sám, což my ale nechceme, rádi budeme ručit za naše zákazníky v rámci těchto reklamací. V případě, že by jste bylo z Vaši strany nutné produkt po jeho obdržení reklamovat, obraťte se tedy prosím na reklamační formulář uvedený na webu a bude Vám zcela jistě vyhověno k Vaší plné spokojenosti.
Moja odpoveď asi nič nevyrieši, ale skúsim.
Reklamačný protokol som vyplnila po obdržaní tovaru. To by ste mali vedieť a postupovať podľa vyžšie uvedených informácií a nie sa tu dohadovať a neakceptovať vrátenie tovaru.
Neodpovedá kvalite ani popisu na obrázku. ( viď príloha)
Zaplatila som ho na účet
SK93 8330 0000 0028 0181 7132
Z ktorého očakávam vrátenú platbu.
Zaujímal by ma dodávatelia. Pravdepodobne by boli prekvapený za akú sumu predávate ich tovar.
Možno by bolo fajn niekde nahlásiť ako zneužívate ich produkty, sumy za predaj, sprostredkovanie a neboli by prekvapený, že sa im vracia a reklamuje tovar.
Nahlásenie na SOI so spomínaným číslom účtu, by bola tiež cesta.
Takže ešte raz. Kam mám vrátiť ten 5€ lacný sveter vami sprostredkovaný za 35€?
@alinka183 bonki je jeden z mnohych obchodov, ktore predavaju veci z aliexpresu ale niekolko krat drahsie. Preto maju aj dodaciu dobu uvedenu vacsinou od 10 do 40 dni /samozrejme tych 10 dni je tam uvedenych len akoze/, vacsinou je to okolo mesiaca. Malo kedy komunikuju so zakaznikmi, pretoze tí vacsinou chcu objednavku kvoli dlhej cakacej dobe stornovat.
@janka30 vôbec nie. Prestali úplne reagovať. Aj som uvažovala, že ich niekde nahlásim, ale nakoniec som to vzdala. Písala som na aliexpres, že predávajú tovar predražene, že kazia meno predajcom a pod., no nevedeli o kom hovorím. Oni urobia objednávku na danú osobu, takže Ali nemá tušenie o Bonky. Teraz si vždy pozriem dodanie v nejakom eshope, ktorý nepoznám a ak je tam napr. aj 10 dní, neobjednávam. 😉
@alinka183 Skúste to, že pošlite list alebo ešte raz píšte mail.
Vo maili alebo liste zadajte všetky údaje, čo máte potvrdené objednávky.
A potom buď ozvu alebo stornujú, alebo odpovedajú.
A píšte do list alebo email, že na vás email ozvu. 🙂
Lebo ja, keď som mal s iným eshopem tak takto som vybavil.