Do akých fliaš s akým viečkom zavárate?

sednaja
17. júl 2014

Ahoj, zaujímalo by ma, do akých fliaš zvyknete zavárať - či so šrubovacím alebo zatlačacím viečkom? S ktorým máte lepšie skúsenosti. Čaká ma 100 fliaš čučoriedok, tak by som bola rada, keby mi chytilo čo najviac 😉. Ďakujem

mirtill
17. júl 2014

🙂 To ti teda závidím,to je úplne jedno aké flaše použiješ,hlavne nech sú čisté,ja mám na zatláčanie malý strojček,pomáha mi manžel on má silnejšie ruky,hlavné je aby si každú jednu skontrolovala,či sa netočí a či netečie,môžeš aj obrátiť,aby si to zistila.A potom je hlavné varenie,pri 80 stupňoch 15 minút....

sednaja
autor
17. júl 2014

@mirtill No, tie čučoriedky sú kupované, takže niet čo závidieť 😀 Doma sme väčšinou zavárali do zatláčacích, ale tu u svokrovcov sú väčšinou na závit a nemám chuť kopovať nové, ak nemám istotu, že by boli lepšie (škoda by bolo ďalších peňazí)

mirtill
17. júl 2014

@sednaja ja varím vo veľkom hrnci a minúty počítam ked´začne vrieť voda tak 10-15 minút,uhorky aj 20-25...

mirtill
17. júl 2014

@sednaja pri tých druhých tiež nie je problém,len treba do vtedy zatáčať,kým nezapadne správne a otočiť či netečie..

mirtill
17. júl 2014

@sednaja a ešte silno pritiahnúť

sednaja
autor
17. júl 2014

@mirtill Tiež zaváram pri bode varu, jednoduchšie ako drbať sa s teplomerom, len to netreba prehnať s časom, aby sa to nerozvarilo ........dám asi do zatláčacích - čo je a čo nebudú, tak šrubovacie........ale aj tak asi ešte budem musieť dokupovať

mirtill
17. júl 2014

ano to varenie veru treba strážiť,mne sa väčšinou nepodaria také,ktoré nie sú dobre uzavreté,alebo víčko chybné,staré...Tak nech sa vydarí,je to drina,máme čo robiť celé leto,niekedy mi to už lezie na nervy 🙂

miku1
18. júl 2014

@sednaja Mám radšej šrubovacie fľaše ako tie na zatláčanie, hlavne aj preto, že sa mi lepšie otvárajú potom, a môžem ich, teda tie vrchnáky použiť opäť. Aby vrchnák lepšie chytil, tak na cca 10 minút uložím fľaše hore dnom.

magdalenkami
18. júl 2014

tiez mam radsej sroubovacie pohare,zavaram v elektr.rure s ventilatorom na plechu-je to rychlo,zvladnem to aj sama bez manzela-ziadne teplomery a velke hrnce ako zavarali moji rodicia-vzdy to skoncilo hadkou,-robilo sa vela a cela rodina,viecka nechytali......

klincek
18. júl 2014

@sednaja ja uprednostnujem prave srobovacie flase, mam lepsiu skusenost. len musis dat pozor, aby viecko nebolo zvnutra ani troku chytene hrdzou a flasa pri zavite vystrbena. nech sa ti dobroty podaria🙂

sednaja
autor
18. júl 2014

@mirtill
@miku1
@magdalenkami
@klincek Ďakujem pekne, tak asi viac skúsenosti máte so šrubovacími vrchnákmi. Je pravda, že je s nimi lepšia manipulácia, ale o to mi nejde, hlavne nech dobre chytajú. Tak si teda nebudem robiť starosti s fľašami a použijem to, čo máme doma (aspoň nemusím kupovať). Ja na radu svojej mamky zaváram síce v hrnci, ale tiež bez teplomeru. Hore dnom nechávam až do vychladnutia. Rúru som ešte neskúšala, ani neviem ako postupovať, ale neznie to zle. Aj keď momentálne u svokrovcov máme takú zlú rúru, že by som sa bála na ňu spoliehať.
Ďakujem ešte raz za cenné rady, dnes ma to už čaká, tak šup do práce a veľa úspechov aj Vám. 🙂

ivet1371
18. júl 2014

@sednaja my zase radšej natlačacie.pohare nepretačame len džem.a vrchnaky davame do vrelej vody vtedy lakšie chytia.a hrniec na plotenku davame.ked začne vriet tak necham len par minut a odstavim na tej platničke sa to dovara ešte

sednaja
autor
19. júl 2014

@ivet1371 Ďakujem za nápady. Inak, čo ja doma pamätám, tiež sme vždy uprednostňovali zatláčacie fľaše. Ešte stále mi čučoriedky neboli doručené, tak mám čas, ale asi použijem fľaše aké nájdem doma, až potom poprípade dokúpim.