Ahoj, zaujímalo by ma, do akých fliaš zvyknete zavárať - či so šrubovacím alebo zatlačacím viečkom? S ktorým máte lepšie skúsenosti. Čaká ma 100 fliaš čučoriedok, tak by som bola rada, keby mi chytilo čo najviac 😉. Ďakujem
ano to varenie veru treba strážiť,mne sa väčšinou nepodaria také,ktoré nie sú dobre uzavreté,alebo víčko chybné,staré...Tak nech sa vydarí,je to drina,máme čo robiť celé leto,niekedy mi to už lezie na nervy 🙂
tiez mam radsej sroubovacie pohare,zavaram v elektr.rure s ventilatorom na plechu-je to rychlo,zvladnem to aj sama bez manzela-ziadne teplomery a velke hrnce ako zavarali moji rodicia-vzdy to skoncilo hadkou,-robilo sa vela a cela rodina,viecka nechytali......
@mirtill
@miku1
@magdalenkami
@klincek Ďakujem pekne, tak asi viac skúsenosti máte so šrubovacími vrchnákmi. Je pravda, že je s nimi lepšia manipulácia, ale o to mi nejde, hlavne nech dobre chytajú. Tak si teda nebudem robiť starosti s fľašami a použijem to, čo máme doma (aspoň nemusím kupovať). Ja na radu svojej mamky zaváram síce v hrnci, ale tiež bez teplomeru. Hore dnom nechávam až do vychladnutia. Rúru som ešte neskúšala, ani neviem ako postupovať, ale neznie to zle. Aj keď momentálne u svokrovcov máme takú zlú rúru, že by som sa bála na ňu spoliehať.
Ďakujem ešte raz za cenné rady, dnes ma to už čaká, tak šup do práce a veľa úspechov aj Vám. 🙂
🙂 To ti teda závidím,to je úplne jedno aké flaše použiješ,hlavne nech sú čisté,ja mám na zatláčanie malý strojček,pomáha mi manžel on má silnejšie ruky,hlavné je aby si každú jednu skontrolovala,či sa netočí a či netečie,môžeš aj obrátiť,aby si to zistila.A potom je hlavné varenie,pri 80 stupňoch 15 minút....