Dá sa nejako riešiť, keď osoba stále vyhadzuje veci z hrobu?

3. nov 2024

Ahojte, viem že je to taká situácia kde asi neexistuje riešenie ale skúsim. Muž nemá so svojou krstnou bohvieaký vzťah, vždy to bolo skôr také stretávanie zo slušnosti. Ona sa vždy do všetkého stará a všetko by najradšej riadila. Odkedy zomrela svokra tak hneď táto mužová krstná vyhlásila že ona sa bude starať o jej hrob a my sa nemáme ničoho chytať, že ona všetko urobí, s čím sme nesuhlasili ani my ani svokor. Bolo tam veľa hádok kvôli pomníku lebo ona chce spraviť podľa seba. Odvtedy ale čokoľvek donesieme my na cintorín ona vyhodí a dá tam vlastné, včera sa nám to konečne potvrdilo, stretli sme sa pri hrobe, my sme odišli počkali sme v aute kým odídu a hneď sme šli naspäť pri hrob a všetko bolo preč. Neprizná sa ale chce to podľa seba, všetky kahance, svietniky, ikebany, anjelikov všetko vyhadzuje stále. Dnes sme ju konfrontovali a len sa smiala že či robí niečo nezákonné? Alebo či máme dôkazy...je toto situácia v ktorej sa naozaj nedá bojovať? Alebo niekoho niečo napadá? Ďakujem

cina1
3. nov 2024

vykaslite sa na to...nema to zmysel, raz sa aj ona pominie...na mrtveho si spominajte, nie je podstatne, ci a ake ikebany a kahance prinesiete...fakt to za to nestoji

autor
3. nov 2024

@cina1 tak ja viem že to není podstatne ale nepáči sa mi že ja zápalim sviečku a niekto ju hneď vyhodí...a celkovo ktokoľvek tam niečo donesie ona to vyhodí a je tam len to čo ona dá..

jvasenka
3. nov 2024

nalepiť

cina1
3. nov 2024

ja rozumiem, ze ta to stve, ale naco sa s tym nervovat...

ukgirls
3. nov 2024

ma cintorin spravcu? nahlasit kradeze ... ak sa to bude opakovat nahlasit policii .. aj ked je to len smiesna suma budu ju snad aspon konftontovat ..pripade si ju vycihnut nahrad na mobil nech mas dokaz a s tym ist za nou,ze ak sa to bude opakovat bude to riesit policia

biba_18
3. nov 2024

a hanba na celú dedinu - či to potrebuje…

chrobak7
3. nov 2024

Keď vám tak veľmi záleží na tom, aby ste sa o hrob manželovej matky starali vy, tak ju dajte premiestniť niekde inde, na iný cintorín, o ktorom krstná nebude vedieť.

V opačnom prípade to neriešte. Chodte na jej hrob bez sviečky, kvetov, ... len tak. A sviečku zapáľte pri spoločnom kríži. Alebo doma. Aspoň ušetríte peniaze. Na to, aby ste si zaspomínali na ňu, nepotrebujete dávať na hrob čokoľvek.

felycity
3. nov 2024

a kto je majiteľ hrobu?

gleep1
3. nov 2024

@ukgirls na to aby bola takáto nahrávka zákonná potrebovala by jej súhlas. Nemôžeš si nahrávať človeka a použiť to proti jemu pokiaľ ti on nedá súhlas- ochrana súkromia. Iba ak by mal cintorín kamery ohľadom ktorých je upozornenie že tam sú a na tých to bolo nahrané, to sa požiť moze

rozculena
3. nov 2024

@felycity žeby svokor?

felycity
3. nov 2024

@rozculena ja som si to myslela, len logicky som tým chcela naznačiť, že pokiaľ krstná nebola poveraná starostlivosťou o hrobm nie je majiteľka, nech sa teda obrátia o omoc na srávxcu cintorína, políciu príp právnika. premestnenie hrobu neviem či by malo význam keďže všetko už speje k elektronickému vyhľadávaniu podľa mena... Pre mňa by bolo neakcetovateľné , aby sa o hrom mojich rodičov niekto takto staral bez súhlasu.

ukgirls
3. nov 2024

@gleep1 lenze to ona nevie... ja som nenapisala,aby to ukazala policii ale jej .. pohrozit jej s tym .. a ak sa zakryje tvar da s ato dat aj na net s tym,ze tam a tam sa okradaju hroby .. ci ju uz niekto spozna alebo nie hold ....

aandrea9
3. nov 2024

A svokor nemá ústa? Ved je to hrob jeho manželky. Nenoste nič, zapáľ doma sviečku a bud v klude. Úprimne...ja som tiež vyhadzovala veci z hrobu. Konkrétne ak nám vzdialená rodina capla na hrob mojej mamy a jej rodičov chryzantémy s koreňmi zabalené v alobale namiesto kvetináča 😬

marsmykkok
3. nov 2024

ak tam má svoje kahance tak ako keby zapálite sviečku v jej kahanci vyhodí to? Ak nie, tak robte tak a iné veci tam nenoste. Asi to chce mať proste zladené podľa seba. Choré ako, ale ťažko s takou osobou bojovať.

marca12
3. nov 2024

Ja byt tvojim svokrom,tak jej tak vycistim zaludom,ze az. To je chore,co robí. Aby som vlastnej mame nemohla zapalit sviecku na hrobe alebo jej doniest kvet,lebo mi ho niekto ihned vyhodi? Moja mama ma podobne maniere. Nikto nesmie doniest na hroby veci,ktore neschvali. Cize pred dusickami oznami rodine, v akej farbe ladi vyzdobu a podla toho sa riadime. Na pomniku vsetko preorganizuje a posomre,kto aku hrozu doniesol,kam ten kahanec polozil,ale nikdy si nedovolila nieco vyhodit. Len to premiestnuje podla jej oka.

basska_b
3. nov 2024

Toto je číra zlomyselnost a s prepacenim az ludska hlupost. Nema to riesenie, jak vravis. Neviem, kolko rokov ma pani, ale - neprajem jej to samozrejme, bozechran - ked by jej zacali nejake zdravotne problemy, uz asi bude mat ine priority ako vyhadzovat kvety a sviecky z hrobu pribuznej. Co seje, to bude raz žať, ona si asi mysli, ze robi nieco strasne zasluzne, ale ako je mi smutno z toho, ja by som si vazila aj ten najlacnejsi plastovy kvietok, co niekto doniesol niekomu na hrob, no ale to som ja. Svokor asi ma ine priority, ako sa dotahovat s nejakou tetkou... a mozno ma pravdu. Nestoji to za tie negativne myslienky... no nie?

personality
3. nov 2024

Ja by som tam začala písať na tie veci odkazy. Nejaké bosoractva a čiernu mágiu, ze sa niečo stane tomu, kto to da z hrobu preč 😂

basska_b
3. nov 2024

@personality Mojmu dedkovi vykradli zahradnu budu a napisal tam obrovskymi cervenymi pismenami: "Kto aj z mala chcel by ukradnut, treba mu ruku odtrhnut!" 😃

personality
3. nov 2024

Kks aký musí mať niekto úbohý život, keď ešte toto dokáže, to je ďaleko ďaleko za hejtermi na nete. Úplne dno.

personality
3. nov 2024

@basska_b 😀

basska_b
3. nov 2024

@personality To je taky hejter, ktory nema net 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

alickapusinka
3. nov 2024

nahalasiť kradež a prichytia ju pri čine.Hanba.A bude musieť políci vysvetľovať.

tykat
3. nov 2024

posyp chilli korenim, nabuduce si rozmysli kam bude strkat paprce

amonet
3. nov 2024

detinske viem tiez by som jej to komplet zbalila a vyhodila😅

neviem_123
3. nov 2024

Natrieť olejom alebo niečím fajnym čím sa dobre zamaze 🤭

slavomira236
3. nov 2024

Ak neplati za hrob rocny poplatok tak tam nema co organizovat vyzdobu Toto robit na cintorine..chora zena.

suzitok
3. nov 2024

my máme tiež také tetky v rodine, čo sa vyžívajú v hroboch..my sme ich nechali, je to ich jediná "radosť" ,hoci tie hroby vyzerajú katastrofálne, neriešime...minule som vyhodila dva kahance a spráchnivelý veniec, čo tam bol už 12 rokov a okamžite to zistili a bol problém, kde sú, či ich niekto neukradol...

kristinka92
3. nov 2024

A svokor- manzel nebohej nemá usta? Veď to bola jeho žena! Nech ju on uzemní. že čo si to dovoľuje. Hrob nemá byt “fashion záležitosť”, ale je pekne že keď tam príde rodina a známy že zapália sviečku a spomenú si. To je čo za drzosť to ist hneď vyhodiť?

gladys_07
3. nov 2024

Mne este napadlo…ste z jednej dediny? Krstna je veriaca? Pan farar maju nad takymito totkami velku moc. Keby ste ho poprosili zeby jej dohovoril nech nerobi hriech na mieste posledneho odpocinku…?

karolinakr
3. nov 2024

dobre, tak si to zhrňme..tu sa jedná o manželovu mamu a tam ešte žijuceho muža, jeho otca? a chodi tam sestra mamina, ktora vyhadzuje všetko, čo jej nepasuje?..no snažim sa to predstaviť si..všetci radia ustúpiť..v prvom rade by ma zaujímal dôvod, a v druhom rade ona si uzurpovala celý hrob pre seba a vy ako najbližší pribuzní nemáte do toho nijaké slovo, no jednym slovom absurdné..pokiaľ sa tam nechcete pobiť, neviem, ako by sa to malo riešiť, ale neustúpila by som ani o chlp..ona musí pristúpiť na kompromis minimálne ake sviečky, vence, kvety a po dohode to aranžovať, ale v žiadnom pripade si zabrať cely hrob pre seba..nechce sa ta nasťahovať rovno?