pekny den prajem prosim viete mi poradit alebo kto moze napisat ak to nie je sukromne. CO ste dali alebo dostali od rodicov ci uz nevesty alebo zenicha. Ci finacne kolko ? alebo nejake vecne veci ?
Dakujem velmi pekne za kazdu odpoved
@nevludna dakujem a peniaze ak to nie je osobne kolko komu by to nevadilo moze napisat.
@richard88888 aj my sme dostali peniazky. od mojich rodicov 200€ a od svokrovcov tiez 200€. oni sa tak dohodli, nakolko nam platili este aj svadobnu hostinu.
Rodicia nam zaplatili svadbu a ako svadobny dar nam kupili svadobnu cestu do Egypta..Zavisi od zvyklosti v rodine, niekde platia celu svadbu rodicia, niekde kupia napr. kolace alebo zaplatia hostinu, niekde sa neangazuju vobec, takze ono je to tazko takto porovnavat podla mna..
@richard88888 od nasich 6tis a svokrovcov uz netusim, sa mi zda, ze 1500eur. Od nasich to sme dostali ako aj dar k byvaniu
Svokrovci nam zaplatili hostinu, starka kolace a moji rozvedeni rodicia dali tolko na kolko mali.. to boli dary od nich 🙂
Rodičia nám platili svadbu, rodičia aj svokrovci každý 2000€, ostatné sme doplácali my s manželom. Na redový oni neprispievali a do obálky sme od každých dostali 200€. My sme si za tie peniažky zariadili byt takže svadobná cesta sa nekonala 😀
@richard88888 rodicia mi nedali nic a svokrovci platili naklady na "svojich" hosti
A mňa by zaujímalo, čo je koho do toho, čo sme dostali alebo nedostali na svadbe. V každej rodine sú iné pomery, iné vzťahy a iné priority.
My sme všetky náklady dali na tretiny a každá mama uhradila jednu tretinu, zvyšok my. Tak sa ony dve dohodli, ale až po svadbe, dovtedy sme si mysleli, že je to iba na nás 🙂
Presne, veď každá rodina je v inej finanč. situácií a toto je vzhľadom k tomu veľmi divná otázka.
@tslobik neberte zle to som chcel len vediet informativny priemer cca co ako ved jasne ze kazda je ina
Niekedy Nevestina rodina platila celu svadbu .
Teraz už to je tak - kto koľko môže toľko prispeje .
@richard88888 naši nám dali 10000€, uz aj ako prispevok na byvanie,plus zaplatili hostinu a všetko okolo svadby a svokrovci nám dali 2000€, a tiež zaplatili hostinu zas za svojich hostí
tie financie su velmi individualne, nemozes od niekoho s dochodkom cakat rovnaky dar ako od niekoho kto zaraba 50+k rocne....
my sme si kompletne svadbu platili sami, od svokrovcov sme dostali ako dar peniaze, od mojej mamy ktora je na invalidnom dochodku sme nedostali nic.
Od mojich 1000e a moderne sklo (pohare s karafou), od svokrovcov tudim 500e a rodinnu bibliu
My sme dostali od manzelovych rodicov 3000 a od nasich 2000, nemali take finance moznosti ale aj to bolo dost, plus este muzovych rodicov sme dostali pracku a susicku, pretoze sme sa stahovali do noveho domu a to sme nebrali
@richard88888 ja to vnímam tak, že dnes sa mladí berú výrazne neskôr ako dakedy. Majú šancu si zarobiť sami. A vlastne si už aj zarábajú sami. Rodičia im nie sú nič dlžni, tobôž nie platiť svadbu. Ja považujem za normálne, že mladí si v dnešnej dobe platia svadbu sami. Respektíve nemôžu očakávať od rodičov, že vycalujú 10 litrov na svadbu v kaštieli. A čo som bola na pár svadbách v okolí, tak mladí si na ňu vždy šetrili. Ak niečo dostanú od rodičov tak len podľa toho aké majú možnosti. Tá otázka je naozaj čudná.
Mozno sa pyta ako rodic a kto nechce neodpovie, nechapem co vas to tu poburuje
@nevludna neviem, ale nepríde mi zrovna ako rodič 😀
Peniaze z obidvoch strán, každý dal koľko mal, uznal za vhodné, ale my sme si priali financie, keďže sme už mali všetko čo sme potrebovali.
Od mojej mami 5000 (vdova), svokrovcov 2000.
Rodičia na polovicu so svokrovcami zaplatili svadbu, keďže sme mali aj presne rovnaký počet hostí. A naši nám dali veľký kufrík s príborom pre 12 ľudí. Je to dar,ktorý si pripomíname stále na Vianoce a podobne sviatky. Peniaze sa minú na všeličo, ale takéto dary ostávajú v rodine generácie.
Myslim, ze to je dost individualne. Niekto ma viac, niekto nie, my sme dostali vikendove pobyty. Jeden od nasich, jeden od svokrovcov a teda urobilo nam to velku radost, aspon sme si oddychli 🙂
@richard88888 zdravim, preco si nespravis anonymny prieskum? (dotaznik, ktory sa vyplni anonymne) je to naozaj rozne a zalezi od vztahov a pomerov v rodine.... my sme od chudobnych pribuznych.... moji rodicia mam zaplatili vankuse a paplony a svokrovci nam dali kufrik s pozlatenym priborom a obe rodiny pomohli s organizaciou nasej skromnej a jednoduchej svatby.
Tiež si myslím, že nejaký kvalitný doplnok do domácnosti časom oceníte. Korunky sa rozkotúľajú raz dva, ale pekný hmotný dar zostane a aj spomienky.
@richard88888 my sme od mojich rodicov dostali peniaze, a od svokrovcov tiez peniazky+zaplatili zakusky a dodali sliepky na polievku😄