Čo si myslíte? Ísť so stádom alebo byť svojská?

19. apr 2020

Trošku téma na odľahčenie.
Čo si myslíte, je lepšie ísť s prúdom alebo proti prúdu? Ísť si za svojím stoj čo stoj aj napriek nepochopeniu okolia alebo ísť so stádom?
Všímam si, že inakosť je označovaná ako niečo divné, čudné, neprijateľné a ľudia sa radi do tých, čo sa vymykajú stereotypu, navážajú.
A je jedno, či ide o životný štýl, obliekanie či politické názory... Samozrejme pri dodržiavaní zákona a morálky.
🤔🤔🤔

lindusss2016
19. apr 2020

Len tym "inym" je castokrat jedno, co si o nich druhi myslia 😊 takze ak mas dostatocny nadhlad, kludne si chod svoje, ale musis sa naucit kritiku ignorovat, resp.nereagovat na nu , lebo hadat sa za svoju pravdu ta stastnou neurobi

autor
19. apr 2020

@lindusss2016 To som už zistila, keďže títo rýpači majú vždy zástup podobných rýpačov, ktorí ich podporujú 🙂 Tými "inými" nemyslím žiadnych exotov či ľudí, ktorí by robili veci proti morálke či zákonu, len majú svoju hlavu, názory a nezhodujú sa s väčšinou. A tá väčšina ich kvôli tomu odsudzuje a tí "iní" sa potom vážne cítia ako z inej planéty.

777januska777
19. apr 2020

Nemám rada ak niekto povie slovné spojenie "ísť so stádom", čo je to akože to stádo? Predsa každý človek má svoj názor a svoj postoj, to nie je o tom mám takýto názor pre okolie, ale myslím si niečo iné. V dnešnej dobe mám pocit, že každý potrebuje byť silou mocou iný. Ja mám často iné názory ako niektorí ľudia, ale často mám aj rovnaké názory ako niektorí ľudia. A to som teraz akože braná, tak že niekedy "idem so stádom a niekedy nejdem so stádom"? To že máš iný názor neznamená, že ostatní čo nemajú tvoj názor sú stádo. Možno si to stádo ty. Nie je jediný správny názor, je veľa názorov a ku každému názoru človek príde svojimi skúsenosťami.

basska_b
19. apr 2020

Toto tu bolo vždy, proste "stádo" odvrhne čokoľvek, čo vybočuje, je "spoločensky neprijateľné" alebo jednoducho zvláštne, vždy budú nálepkovat. Veď to vidím tu na koni každý deň... ži a nechaj žiť, tým by sa mal každý riadiť. Ja mam tiež svoj vkus, svoje názory, no rýchlo som zistila, že spriaznených duši mam minimum a s ľuďmi mamičkami, kolegami a známymi sa môžem rozprávať len na neutrálne témy... kontroverzne veci sa nenosia

autor
19. apr 2020

@basska_b Vnímam to rovnako, povieš niečo, nejaký názor, ktorý nezdieľa väčšina a už Ťa majú na muške, ohovárajú..

autor
19. apr 2020

@777januska777 To nie je urážka, stádom sa myslí väčšina.

777januska777
19. apr 2020

Aha, takže základ v živote je byť úplne iná a mať iný názor ako väčšina (teda stádo) áno to je super, to je vážne životná cesta. Ale chápem prečo porovnavaš seba a druhých, myslíš si že oni idú úplne mimo a ty máš pravdu. Nevadí to je normálne u každého, ale teda volá sa to pýcha a áno aj ja taká bývam, aj ja si často myslím akú mám v živote pravdu a aké sú moje názory úplne úžasné. A potom ma moja vlastná pýcha zrazí na zem. Ako tu jedna povedala, si a nechaj žiť a to platí aj pre teba.

autor
19. apr 2020

@777januska777 Vôbec si to nepochopila 🙂

krisbar
19. apr 2020

Najlepsie je si vytvorit vlastny prud...ani proti ani plavat s ostatnymi...aspon mne to funguje..ale bohvie co je najlepsie pre inych...hm.

autor
19. apr 2020

@krisbar Tak som to myslela, teda byť sám sebou aj keď sa to druhým nepáči a nechápu to. Nie byť za každú cenu iný, ako to už niekto v tejto téme spomínal. Len sám sebou

shilla23
19. apr 2020

Každý človek je original..žiaľ dosli sme do doby kedy je "opicit" sa po niekom ci uz vo vizualnej alebo hodnotovej atd stranke v mode.. nikdy sa nehanbi a neznevazuj kto si a kym si. Neskor prideme do doby ,kedy sa ludia, ktory sa neboja ukazat kym su a ze maju vlastne nazory a vlastne "hlavy" budu akceptovat práve preto ze niesu nikoho kopiou

lucyluv
19. apr 2020

Tak za mna, ist si svoje v medziach slusnosti, respektu a ucty 🙂

jachin
19. apr 2020

Ako bolo písané, chod a rob ako uznáš za vhodné, hoci sa názor nezhoduje s väčšinou. Ale v rámci slušnosti. Ja tiež chodím napr.oblecena inak ako väčšina žien co stretávam, občas na mňa niekto pozerá, ale absolútne nereagujem a je mi to jedno. Obliekam sa tak ako sa páči mne, treba chodiť so vztýčenou hlavou.

autor
19. apr 2020

@jachin Samozrejme, že v rámci slušnosti. Tiež sa rada pekne obliekam, za čo má ohovárajú kolegyne, tiež keď sa ma niekto spýta na názor, tak poviem svoj názor, ale nikomu ho nenútim a to sa na mňa valia urážky, ako naposledy za môj názor ohľadom korony.

gladys_07
19. apr 2020

Ist proti prudu vyzaduje velku sebadoveru. Clovek, ktory ju ma, nepotrebuje na odobrenie diskusiu na konovi.

autor
19. apr 2020

@gladys_07 Nepíšem, že ju mám alebo máš pocit, že som to niekde písala? Diskusia je dobrovoľná.

terezka1947
19. apr 2020

@777januska777 tiez zdielam.rovnaky nazor.
Lebo je inakost a inakost.
Ked clovek ma malo.sebavedomia,casto si ho.nahradza prave odlisenim za kazdu cenu. A ked je nepochopeny a cudak,tak ostatni.su zli,nie on.
Ale su ludia,kt.trebars maju talent a idu si za snom,aj napriek nepochopeniu okola a dokaze nieco zlozit,vyrobit,vymysliet....
Ale dnes je vela inskosti z hluposti.

autor
19. apr 2020

@terezka1947 Nie inakosť za každú cenu, ale mať svoje názory a stáť za nimi aj keď ostatní si myslia opak.

majulino
19. apr 2020

Ja som taka. Nezhodujem sa nazorom takmer s 90% ludmi, s rodinou, s kamaratmi, proste s nikym v mojom okoli. Nerobim si z toho nic. Je mi to jedno. Odmietam zit ako ovca. Nevravim, ze to tak bolo vzdy, boli aj take dni, ked som sa kvoli tomu trapila, plakala.

iva812
19. apr 2020

777januska777 to pochopila 100 % a aj v tom zmysle, že to tak vyborne pochopila, Ti aj odpovedala.

terezka1947
19. apr 2020

No...stat si za svojim ok..to beriem.
Pokial by som vsak bola vo svojej rodine,ci okoli uplne nepochopena,zvazila by som,ci su moje nazory uplne ok,ci nie je chyba vo.mne....a nie som ja ta divna.
Chapes....

autor
19. apr 2020

@majulino Tiež to tak mám 🙂

fokuska
19. apr 2020

Ludia a zvierata maju v sebe este biologicky zakodovane, ze musia ist so stadom. Pretoze jedince neprezili. Nedokazali individualne zabezpecit aj pribytok, aj potravu, aj bezpecnost aj vychovu mladat. Museli fungovat ako spolocenstvo.
Kto sa odlisoval bol vyluceny a neprezil.

Mne inakost nevadi. Ak ten clovek vie preco to robi a je pripraveny prevziat zodpovednost za vsetky dosledky.

Vadia mi ti, ktori maju napr. extremisticke politicke preferencie ale sami nevedia preco. Nevedia povedat: toto a toto sa mi paci, stotoznujem sa s tymito nazormi a myslienkami a preto s nimi sympatizujem. Nevedia viest normalnu rozumnu slusnu diskusiu podporenu logickymi a skutocnymi argumentami.
Argumentacia typu: nemusim nic vysvetlovat, to je moja vec, ved raz sa dozvies pravdu, pravda vyjde najavo a potom uvidis... toto praveze ukazaju ze vlastne nevedia preco, len idu so stadom inakosti.

A to sa netyka len politiky, ale napriklad aj veci ako ci je vhodne komzumpvat rastlinne "mlieka", ci sa ma stat postarat o repatriantov, ci su vsetci Romovia prizivnici, ci existuju chemtrails, ci je covid19 umelo vytvoreny a pod.

autor
19. apr 2020

@fokuska Áno, súhlasím s Tebou, pokiaľ chce byť človek iný len preto, aby bol iný, tak to nie, to vadí aj mne. Keď nestojí za svojimi názormi, prípadne ani nevie prečo má taký názor, nevie komunikovať alebo ako píšeš "je to moja vec a Teba do toho nič" to tiež neuznávam a príde mi to smiešne a trápne. Ale báť sa povedať svoj názor a meniť názory len preto, aby som nevybočoval a prispôsobiť sa okoliu aj keď si myslím niečo iné, to tiež neuznávam. Najlepšie, keď je človek sám sebou, slušný a dodržiava morálne zásady.

lindusss2016
19. apr 2020

Ja presne viem, koho si myslela tym "ini" 😊 ale presne o tom to je, necitit sa ako z inej planety, nenechat sa zneistit.

moni73
19. apr 2020

Sa mi sem hodi, ze hlupaci su tak sebavedomi a inteligentni ludia tak neisti... Cim viac viem, coraz viac si uvedomujem kolko toho neviem. Nezijem ani s prudom ani proti, snazim sa zit k svojej spokojnosti.

evittam
19. apr 2020

Ja nejak nechapem prečo sa vôbec dospelá svojprávna žena pyta na nieco podobné. Ja mam napríklad svoj zivot, názory a všetko. A komu sa nepaci jeho problém nie môj.

jajko22
19. apr 2020

Za správnou vecou si treba stáť, zalezi ci je podstatná, alebo indiferentná, neni podstatná. Je take prislovie, v podstatnych veciach jednota, v ostatnych sloboda a vo vsetkom láska.

le4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
19. apr 2020

Ak chceš byť iná a neísť so stádom,tak hlavne by si mala mať dostatok sebavedomia ,aby ťa názor stáda na tvoju inakosť vôbec nezaujímal .Lepšie je byť raz iná raz stádovitá,záleží od okolností.Ale vždy si toto treba vedieť obhájiť sama pred sebou a svojim svedomim.