Čo máme vziať, keď ideme na návštevu a budeme u nich spať?

17. aug 2022

Ahojte, idem s deťmi prvýkrát na návštevu kde ostaneme aj na noc. Ide o moju tetu ktorá má malého syna a bývajú od nas dosť ďaleko. Plánujeme dáke výlety , kúpanie atď. Moja otázka ale znie čo sa patrí pri takejto návšteve doniesť . Mám doniesť dáke mäso, cestoviny, proste niečo na varenie. Viem, že bude mat určite nakúpené aj navarené ale či sa patrí zo slušnosti aj niečo takéto doniesť alebo stačí len ovocie a dáke drobnosti čo deti pojedia. Tety som sa pýtala ale tá má hneď odbila že isto nech nič nenosím. Ale viete prísť s prázdnou rukou keď tam budeme dve noci mi príde divné. A zas neviem či to nie je veľa dve noci ísť takto na návštevu . Či to nie je otravné . Či by stačila aj jedna noc keďže na ten tretí deň by sme odišli ráno.

evkamotka
17. aug 2022

Nenosila by som tete maso a cestoviny. Dobre vino/palenku/liker-co pije, kavu, lepsiu bonbonieru. Dietatu knizku a zdravu maskrtu (vitaminove zele), sacok ovocia. Pozvala vas ako navstevu. Mozte sa este zobrat na zmrzlinu/veceru/vylet a uhradte to na mieste vy (vstupne/jedlo)

ckocka
17. aug 2022

Zaplať nejaké vstupné alebo občerstvenie na výlete aj za nich a je to.

anjelicek26
17. aug 2022

Nie nie je to otravne, ale normalne...ked je u nas navsteva, tak jasne varim a nakupim aj pre nich, nic nosit nemusia... oni urcite dojdu o par tyzdnov navstivivt aj vas, tak sa to zrovna...vobec to v hlave neries.

sense
17. aug 2022

Nenosila by som ani mäso ani cestoviny, píšeš ze plánujete výlety, tak ja by som zaplatila vstupné, obed alebo ich pozvala na večeru.

nanka3
17. aug 2022

doniesla by som bonbonieru, kavu, nieco pre deti (podla veku), a ak pojdete na nejaky vylet s nimi,?zaplatila by som vstupne aj im, pripadne nejaky obed alebo veceru zaplatila

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bolarazjedna
17. aug 2022

Ja vždy keď idem ku kamarátke na par noci, alebo aj keď oni prídu k nám, tak nesieme darček, niečo, čo toho druhého poteší, väčšinou káva, čokoláda, domáci džem, bazovy sirup, likér, pálenka... Pre deti by som kúpila nejakú hračku, puzzle, omalovanku, bábiku, bublifuk, čo uznáš za vhodne. Určite by som nenosila mäso, cestoviny, aj by mi bolo divne, keby niekto príde ku nám, a donesie, aby som z toho navarila.

Môžeš ich pozvať na návštevu tiež, vtedy budeš mať náklady na stravu ty.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
17. aug 2022

Dones nejaku fľašu vína, alebo keď vieš, čo radi pijú, nejakú bonbonieru, a chlapcovi trebárs dáku drobnosť, knihu, hračku ako pozornosť.
A potom napríklad ich pozvite na pizzu, či obed v jeden deň a zaplatíte vy.
Teraz mi napadlo, že raz hovorila kamoška, že šla navštíviť sestru, čo žije v zahraničí, a doniesla jej bryndzu, klobásu a parenice a balík Horaliek. Ta bola šťastná ako blcha, lebo toto tam vôbec nedostať, čiže bryndzové halušky jedáva len 2x d roka, ako prídu na Slovensko😆😆
Ale tak inak by som asi potraviny nenosila na návštevu.

ivangeline
17. aug 2022

Vraj navsteva je fajn na 3 dni,takze budete akurat. ;)

barb06
17. aug 2022

vždy sa patrí niečo priniesť, ale skôr nejakú fľašu vína, alebo niečo iné, čo vieme že budeme piť, nejaké drobnosti (sladkosti, slané ...) určite nie zásoby do špajze 🙂 prípadne ako spomínala jaskolka aj korbáčiky, ak budete mať cestou sú fajn, to poteší vždy, aspoň u nás; my väčšinou keď k niekomu ideme, aj keď tam neprespávame, pred odchodom z domu voláme, či náhodou niečo nepotrebujú dokúpiť, že sa môžeme cestou zastaviť, štandardne sa stáva, že niečo treba 🙂 a popri tom nakúpime aj to vínko alebo čo práve pijeme 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majki_ki
17. aug 2022

Napríklad ak ty máš a ona nepestuje zelenina ovocie vlastne, prípadne džemy, sirupy, kompóty, to by potešilo mňa 🙂

diavant
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macikovaiveta
17. aug 2022

Veľmi správne uvažujete, dve noci je aj dosť 🤷‍♀️,ale stačí sucha saláma , dezert kvalitný tvrdý syr a džúsy a sladkosti pre deti .

mamaselu
17. aug 2022

Ahoj, no perfis rady tu su, tak musim pridat aj ja, hlavne nenos bonbonieru ktoru teta nezje, ale da ju detom alebo odlozi aby mohla hladat komu ju podaruje dalej, nenos kavu, ktory druh nepije. Taktiez nenos autom, ako pises byva daleko, v tychto teplach potraviny, aj keby v boxe.
A teraz co sa mne osvedcilo, pojdes s nou na nakupy, ona kupi co realne potrebuje a ty jej to zaplatis. A hotovo, alebo ako pisali niektore baby, nemusia to byt potraviny, moze to byt nieco ine, pripadne napec kolac, nieco originalne. Viac ozaj nepotesis a nepomozes ako tymto. Pripadne kvety, tym sa potesi, kup pobliz nej. Pa

kamatopo
18. aug 2022

Ja vždy upečiem koláč,alebo dačo slané

gerimka
24. aug 2022

Na prázdno by som určite nešla.Urcite nekupovať mäso, cestoviny...iba ak máte niečoho prebytok, napr. ze chovate sliepky, alebo je chlap poľovník. Pre deti určite niečo, aj pre svoje, niečo ako kava, vinko urcite potesi. Urcite zaplatiť výlet, alebo obed. 😉