Chutí vám káva?

4. mar 2022

Ahojte
Viem, že riešim bizarnosti , no podľa mňa každý má dosť svojích problémov a preto sa obraciam sem s touto ležernejšiou témou.
Chutí vám káva? Resp.kedy ste jej prišli na chuť a akú kávu máte najradšej?
Ja by som si tak rada s kamarátkami alebo kolegyňami dala kávu pri zákusku alebo po obede, no neznesiem jej chuť.

irusa
4. mar 2022

ako chutí, no nepijem ju

vsauce_
4. mar 2022

Ja som za tím čaj - vždy a všade 😀 Ale teda ak idem niekam do kaviarne, občas si dám cappuccino alebo latté s nejakou príchuťou. Inak espresso a tieto veci sú na mňa moc a tiež mi to nechutí.

panda21
4. mar 2022

Mne smrdí a pijem ju vo výnimočných prípadoch, kedy sa vážne musím zatnut a nejak ju exnut 😅

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. mar 2022

Rozmýšľam nad írskou kávou, ešte som ju nepila 🤔 Ale zase tú na pracovisku nemôžem😂
Espresso alebo zalievanú zvládnem len keď pridám kilo cukru a liter mlieka , čo tiež nie je najlepšie

patka06
4. mar 2022

Doma mi najviac chutí klasická zalievaná, neznášam tie "granuláty a prášky"
V kaviarni si dám viedenskú, alžírsku, latte a v lete ľadovú

kvetinka75
4. mar 2022

ako ktorá, zalievaná vonia ale nechutí mi. Ja mám rada kapučína, rôzne latte. Kedysi som pila slabú čiernu, bez cukru a mlieka. Teraz nemôžem vypiť čiernu kávu bez mlieka. Sem-tam sa mi zmenia chute. Ale cukor - v žiadnom prípade. To ma napne. Nikdy som nevypila sladkú čiernu kávu - okrem latte, kapučína a takých tých iných verzií.

kvetinka75
4. mar 2022

a prečo chceš silou mocou piť kávu keď ti nechutí. Veď zákusok si môžeš dať aj bez nej.

kvetinka75
4. mar 2022

alžírska je super ak je dobre spravená. Ale tú tiež na pracovisku nemôžeš

surama
4. mar 2022

Ahoj, ak ti kava nechuti, tak ju nepi nasilu. Daj si s kamoskami caj a pohoda 🙂 Ja kavu milujem, ale nechuti mi hocijaka. Mam svoju oblubenu znacku, po ktorej mi nie je kyslo na zaludku ani v ustach a tu kupujem.

autor
4. mar 2022

Samozrejme ju nechcem piť nasilu. Myslela som to skôr v zmysle, že by som rada vyskúšala nové , ktoré mi možno zachutia😊 Som najmladšia v kolektíve a často sa stretávam s tým, že musím ešte dospieť nato aby som si vedela vychutnať chuť kávy🤷🏻‍♀️

jani727
4. mar 2022

chutí mi viedenska a machiato.. čista kava nie... ale pijem ju tak max 5x do roka a hlavne mi nerobí dobre na tep uplne ma rozhodí preto pijem radšej zelený čaj, ma antioxidantyy a ma dlhodobejšie učínky - kofein sa v zelenom čaji postupne uvolnuje pri kave je to rychlejsie a menej vydrží učinok.

monillia
4. mar 2022

Tiež nerozumiem tomuto"problemu" keď mi káva nechuti,nebudem sa nútiť ju piť. Načo??! Mne chutí,denne sám tak 3 šálky

jani727
4. mar 2022

@panda21 prečo ju piješ? stačí okoliu povedat ze ti nechutí.

autor
4. mar 2022

Chcem vyskúšať nové , ktoré ešte nepoznám😊 To je celé. Presso a zalievaná mi nechutí preto som bola zvedavá , vám čo chutí - možno prídem na niečo😊

petronellla87
4. mar 2022

@vsauce_ pridavam sa k teamu caj😄

diewcatqoo
4. mar 2022

Ja milujem kavu a som zavislak. Najviac mi chuti s mliekom. Mam doma kavovar a pijem tak 3 cappuccina denne. Niekedy aj viac, ale nechce sa mi parit mlieko. Mesacne spotrebujem tak cca kilo kavovych zrn. Ak nemam kavu, mam abstak - boli ma hlava.

enoula
4. mar 2022

Nie je kava ako kava. Aj take obycajne presso. Ked na jednom stroji urobis 15 odrodových roznych kav, kazda bude inac chutit, viac horka, viac cokoladova, viac citrusova, niekto ma rad kyslejsie, niekto sviezejsie...a potom su este zmesy, nielen ciste odrodove. A nehovoriac o tom, ze ta ista kava bude chutit inak z rôznych strojov. Chut ovplyvnuje voda, datum a spôsob prazenia, tlak v stroji, dlzka extrakcie, ked zacne clovek sa o to viac zaujímať, tak proste ma chut skusat 😃 lebo to je tolko moznosti... No a samozrejme potom ešte dochutenie, co si ty už das do salky alebo rovno co ti urobia. Potom zabudnes na zalievanu kavu, ktorou si zacinala 🙈😃

anjelikdianka
4. mar 2022

Ja som kávoholička😁,kupujeme kvalitné kávy a doteraz som mala pákový kávovar,na Vianoce som dostala automatický kávovar.Milujem kávu,denne som pila aj 4x.Lenže otehotnela som a teraz mi prestala káva chutiť.Ráno jeden vypijem lebo by ma celý deň bolela hlava,mám nízký tlak a potom už celý deň nemám chuť na kávu.Dúfám že po pôrode sa mi vráti chuť na kávu,rada chodíme aj do kaviarne s manželom ochutnať všeliaké kávové špeciality.

choco6
4. mar 2022

Skus si pozriet Blog o kave Ladislav Kiraly bud na FB alebo IG a asi je to aj web stranka. Potom prides na to ze vacsina kav je odpad stary preprazeny 😂 A mame na slovensku niekolko desiatok praziarni kde robia vyberove kavy a tam uz to je o inom.
Ja osobne pijem iba latte sem tam capuccino, ale aj do toho musi ist kvalitna kava aby to chutilo dobre a nie ako keby som pila hlinu 🙈😁
A nevadi ze ti zatial nechuti ja som zacinala s kavou 3in1 a potom instatne, nakoniec sme boli na dovolenke v taliansku kde som ochutnala KAVU a odvtedy mame kavovar a inu uz nevypijem 👍😉

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
4. mar 2022

Káva mi nechutí a nepijem ju. Nemám s tým "spoločenský problém", v každej kaviarni majú v ponuke aj iné nápoje.

mamina0078
4. mar 2022

Mne chuti len Latte - najlepsie ochutene kokos, vanilka... inu kavu neznesiem ani Capucino 🤣 alebo doma si niekedy urobím mliečnu 50:50 mlieko a voda. Ale pijem ju príležitostne raz za mesiac-2.

gladys_07
4. mar 2022

Milujem kavu. Bez cukru, mlieka, ciernu. Niekedy je to jedine co za cely den vypijem 😅

panda21
4. mar 2022

@jani727 kde si prišla na to, že ju pijem v spoločnosti? 😁 @cocolino234 má pravdu. Kávu exnem raz za pol roka v nutných prípadoch keď proste musím (soferovanie dlhšiu cestu, nočná pri malom ktorému idú zuby...). Všetci v mojom okolí vedia, aký mám ku káve vzťah, tak mi rovno objednávajú džús, kofolu, čaj 😅

brembo
4. mar 2022

milujem kávu,najma zalievanu. Ale každá odroda kávi má inu chut. Niektoré su viac horké,iné su zase viac kyslé. Najjemnejšiu chut maju kávy z Kolumbie. Samozrejme vela záleží i od kvality kávy.

autor
4. mar 2022

Dočítala som sa o káve cold brew práve od Ladislava @choco6 , vraj je to káva , ktorá nie je taká horká ale skôr má viac čokoládovú chuť . Tá znie celkom fajn asi skúsim. Alebo ten alžír môže byť tiež chutný

katarinka289
4. mar 2022

A o pijem,od 17 rokov.Doma mam stroj,takze pijem zrnkovu Lavazzu, v restauraciach capuccino s naslaha ym mliekom,v robote instantnu velvet. Bez cukru,s mliekom

jani727
4. mar 2022

@cocolino234 jasne chapem.

katarinka289
4. mar 2022

@anjelikdianka mne pri prvej dcere tiez prestala chutit,este som ani nevedela,ze som tehotna. Pri druhej som ju pila stale,ale len so skoricovym cukrom.Inak kavu nesladim.Dodnes o tom hovorim,ze to bola moja tehotenska chut 😀