Auto pre začiatočníka

5. nov 2022

Dobry den, odporucite mi auto pre zaciatocnika? Myslim znacku a typ. Na com sa vam dobre jazdilo/jazdi? Jazdit budem len do prace/obchod/skola/skolka. Aspon pre zaciatok 🙂
Cenu za auto nemam predstavu, cize to momentalne nehra rolu. Robim si zatial len prieskum, kedze este som len skoncila teoriu v autoskole (mam 36 rokov).
Dakujem

mandzula
5. nov 2022

Isto nieco s automatom, to je sakra pomoc.

autor
5. nov 2022

@mandzula ano to som si uz vravela. Ze asi bude automat dobre riesenie 🙂

beata_k
5. nov 2022

Take neexistuje...auto pre zaciatocnika. 🙂 Ale tak isla by som do niecoho mensieho. Urcite nie automat ak si zaciatocnik. Naucis sa na automat a manual nezvladnes.

kacernakokse
5. nov 2022

Pre začiatočníka najlepšie také, ktoré keď otrieskaš tak ťa to nebude mrzieť. Fabiu alebo nejaké clio za pár šupov.

autor
5. nov 2022

@beata_k no myslela som, ze ja budem mat automat a manzel ma manual a aby som nezabudla na manuale tak raz za tyzden prebehnem na jeho aute. A tym pre zaciatocnika som myslela, ze na com sa vam dobre jazdilo a co by ste odporucili

autor
5. nov 2022

@kacernakokse ale to asi nie su velmi bezpecne auta, alebo?
Fakt si zacinam robit prieskum nech mam prehlad

zuzubb007
5. nov 2022

Auto pre zaciatocnika neexistuje, bud viem jazdit alebo nie, myslim, ze otrieskavat auto nebudes ak mas k jazdeniu vztah

petulda333
5. nov 2022

Ja mam vodicak 16r ale jazdila som iba prve dva roky a teraz 2m zase. Muz mi kupil nissan almera,starsie auto a automat. Nemenila by som. Casom planujeme kupit nove,tiez automat. Na manuale som stresovala a neslo mi to. Preto som nejazdila. Teraz jazdim denne

beata_k
5. nov 2022

No len aby si sa prebehla. Lebo potom budes mat strach radit rychlosti. Nie, v zlom ti pisem. Ale urcite jazdi aj manualom 🙂

autor
5. nov 2022

@zuzubb007 tak inac jazdi niekto s cerstvym vodicakom a inac niekto kto ma v kolesach niekolko tisic kilomotrov. To je hadam jasne..

Baby, akoze naozaj by som ocenila keby neboli omacky okolo, ale odporcunie na nejake konkretne auta 😃

ankare
5. nov 2022

VW polo

olimuc
5. nov 2022

Isla by som do Golfu alebo Mercedes B, nieco v triede kompakt … ani male ani velke. BMW 1 nie, kvoli zadnemu nahonu a kvoli tomu, ze je nizke ma zly vyhlad na parkovanie. Popri senzor ich by si mala vediet zaparkovat aj iba zo zrkadlami. Este ma napadla Kia Ceed

patka06
5. nov 2022

Toyota Yaris s automatickou prevodovkou je skvelé "ženské" auto

cessy01
5. nov 2022

Určite niečo malé a bezpečné kedze to nebude rodinne auto ale iba take tvoje druhe v domacnosti. Toyota je výborný výber a určite manuál nie automat. Popozeraj toyoty aká by sa ti pozdávala alebo aj mazda je spoľahlivé auto to mam ja a nedám na ňu dopustiť len mam veľkú kravu ty potrebuješ malé auto s ktorým sa ti bude ľahko parkovať toyota yaris je ideál.

yellow28
5. nov 2022

Moje prvé autíčko bola Toyota Yaris manuál...začala som jazdiť až po 40tke a strašne som sa bala...tiež som vymýšľala s automatom, ale muž ma presvedčil, nech sa naučím na manuale...dnes mi to ide "ľavou zadnou" a som rada, že som sa nechala ukecat...dokonca si to preraďovanie užívam 🙂

kristiii
5. nov 2022

Toyota Yaris, Suzuki Swift, Honda jazz..nejakého malého spoľahlivého japonca, čo ťa nenechá len tak niekde na ceste. A za mňa určite manuál. Keď sa zabehneš, ani nebudeš vedieť, že radis. Oprava automatu je drahá a aj viac žerú.

sima338
5. nov 2022

Vôbec sa nedaj odradiť od automatu, do pár rokov bude väčšina áut len takých, zbytočne sa budeš zaťažovať manuálom, ak by ťa to malo nejako stresovať alebo čo...automat je super, ja by som manuál už fakt že nikdy nechcela :D Auto Hyundai i20, i30, Toyota Yaris, Polo od VW, Škoda Rapid, ak máš vyšší budget tak jednotkové BMW, Mercedes A trieda, ale to teda keby naozaj chceš dať do autíčka viac peňazí...

mandzula
5. nov 2022

Vyber sa do showroomu viacerych znaciek, najlepsie je do auta si sadnut. Uvidis, ci sa ti pohodlne sedi, ci mas dobry vyhlad. Mne napriklad vadia siroke predne stlpiky.

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tahomi
5. nov 2022

Ja by som zacala naopak manualom, potom ked to budes mat “v ruke” kludne presadni do automatu. Len aby si mala tu zrucnost a niekde na neprekvapil manual.
Inak tiez starsie auto, nekupovala by som vyslovene male, ale taka kia ceed, hyundai i30-20, fabia. Aby si mala aj cenovo dostupny servis.

zeldia
5. nov 2022

Tiež by som radila ísť si pozriet a sadnúť do autá z dôvodu nemáme prehľad akú máš výšku váhu to je v aute dosť podstatná informácia. Ak nechces vrážať veľa peňazí tak za mňa aj Hyundai je ok.

autor
5. nov 2022

@zeldia mam 155 cm a 45 kg 🙂

uglybetty1234
5. nov 2022

Ja mam citroen c1. Make sikovne mestske. Spotreba a nahradne diely lacne. Skola, skolka, nakupy, praca.

zeldia
5. nov 2022

Ak si takáto drobná tak pozor na veľmi vysoké kapoty aby si aj na cestu videla. Škoda Fabia, Renaultom Clio, Citroënom C3, Hyundai i10.

autor
5. nov 2022

@zeldia a neboli by pre mna lepsie skor vyssie auta? Ci ani nie 😃

lenuska9999
5. nov 2022

Ja by som sa na tvojom mieste obzerala hlavne po bezpečnom aute , keďže máš deti. Inak pre začiatočníka sa hovorí, že je asi každé menšie auto. Ale podla mňa by si sa toho nemala držať. Naučíš sa na veľkom, budeš vedieť na každom. A automat je po meste naozaj pohodlnejší. A ak si nájdeš model auta , odporúčam pozrieť crash testy ako tie auta vyzerajú keď haváruju niekde. Napr v takej octavii by som sedieť nechcela pri havárke vo veľkej rýchlosti napr diaľnica. Ďalej pozri koľko hviezdiciek majú v ochrane pasazierov , koľko airbagov atď... aspoň ja takto rozmýšľam, ze prvoradá mi je bezpečnosť mojich detí a nie cena auta a ani typ , na ktorom sa iným ľuďom dobre jazdí.

autor
5. nov 2022

@lenuska9999 Ano bezpecnost je velmi dolezita. Ale zrovna asi mercedes kupovat nebudem 🤷‍♀️
Mimochodom, mame uplne novu octaviu a nemam pocit, ze by nebola bezpecna 🙈
Ale teda manzel si dal urobit podla seba…

andrea112255
5. nov 2022

Ja som dlho nejazdila a chcela som hlavne menšie auto lebo žijem v UK a je tu dosť úzko atď tak radšej menšie..veľa ľudí tu má malé autíčka.. ja mam Ford Ka..dom s ním úplne spokojná..je malé a dobre sa mi na ňom jazdí ale je to manuál..ešte som rozmýšľala aj nad Fiat 500 tiež také malé.. možno na začiatok by ti bolo dobré také a potom niečo väčšie.. to už je na tebe

aleshka_supermama
5. nov 2022

Ja som v lete spravila vodičak, mám novú fabiu manuál nechcela som automat. Šoféruje sa mi dobre. Jazdím po meste (Ba) a občas k rodičom do Nitry alebo k sestre do Rakúska. Máme 3 autá (combi a SUV) ale s mojou fabkou chodím najradšej 😄.

slovenka753
5. nov 2022

Išla by som po niečom s trochu silnejším motorom. VW golf je skvelá voľba. Ja som začínala na suzuki swift automat a to fakt nešlo vôbec skoro. Teraz mam veľký diesel a je to úplne o niečom inom keď slapnem na plyn a ide to. Na swifte som sa bála predbehnúť aj traktor.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz