Aký strojček na holenie odporúčate?

januus
21. jan 2015

ahojte baby. doteraz som sa holila len jednorazovymi ziletkami a rozmyslam, ze uz tento rok- v lete - nechcem zase kazdy den holit nohy, aj ked je to rychlovka, ale ak holi kazdy den, co je v lete nutne, tak sa mi robia drobne vyrazky... uvazujem, ze si kupim strojcek na holenie. vraj s nim staci depilovat raz za 2 tyzdne? ci to vela zavisi od strojceka a cim drahsi tym lepsi? mohli by ste mi odporucit, ake vy pouzivate? 🙂

sednaja
21. jan 2015

@januus celkovo značka Braun patrí medzi lepšie. Ak s tým nemáš problém, som za káblový, aspoň sa ti nemá čo pokaziť a je lacnejší. sú rôzne verzie s nádstavcami........ja mám bez nich - 40 pinzetový, tento za cca 50€:
http://epilatory-a-depilatory.heureka.sk/braun-...

Kupovaný pred rokom. spokojná som max. rastu jemnejšie chlpky = davaj pozor na epilátr a depilátor

nyusika
21. jan 2015

aj mam 40 pinzetovy, akumulatorovy a je to najlepsia vec na svete.
tento
http://epilatory-a-depilatory.heureka.sk/braun-...

januus
autor
21. jan 2015

@sednaja
@nyusika
dakujem, este musim vygooglit rodzdiel medzi depilatorom a epilatorom :D
su vhodne na vsetky oblasti? aj podpazusie a bikiny?

sednaja
21. jan 2015

@januus Epilátor je to, čo hľadáš, ten vytrháva chĺpky. Depilátor ich iba holí ako žiletka.
Ten môj epilátor nemá nádstavce, ale používam ho aj na podpazušie. Čo písala nyusika, tak ten má nadstavce na každú partiu, neviem však, či sú nutné. Akurát som neskúšala oblasť bikín.
Mám k tomu aj chladiacu rukavicu, ale nevyužívam. Niektoré majú chladenie priamo zabudované, prípadne ich môžeš použiť v sprche. Môj je umývateľný (pinzety), ale tiež to nevyužívam. Čím viac pinziet, tým lepšie a menej bolestivé holenie.
Ja som pozerala počet pinziet, recenzie a značku, cenu - ostatné ma nezaujímalo. Ide o to, aké máš požiadavky 😉

januus
autor
21. jan 2015

@sednaja dakujem za vysvetlenie 🙂

nyusika
22. jan 2015

@januus ano, ja som ziletku nepouzila najmenej desat rokov 🙂 a na vsetko pouzivam iba zakladny nadstavec, tie specialne vôbec nepouzivam

januus
autor
22. jan 2015

@nyusika dakujem moc 🙂 a uz posledna otazka - za aky cas vyrastu uz nove chlpky, teda ze na dotyk uz su napr nohy drsne?

nyusika
22. jan 2015

@januus tazko povedat, to je velmi individualne. ja si trham chlpky uz vyse 25 rokov, rastu mi uplne jemnucke, miestami uz vôbec, korienky su uz take oslabene, ze chlpok vytrhnem aj prstami. podla mna bude zo zaciatku nutna depilacia tak raz za tyzden, aby si vytrhala vsetky, co budu aj postupne vyrastat. a neskor podla potreby. zo zaciatku to ale bude strasne boliet, na to pozor 🙂 a uz nikdy nebudes mat na pocit strnisko, chlpky budu ovela jemnejsie, to hned od zaciatku.

dorotka2013
22. jan 2015

@januus ahoj...ja tiez pouzivam depilacny strojcek a mozem len odporucat...mam sice uz starsi typ, uz by sa ho zislo aj vymenit ale urcite by som sa nevratila k ziletkam... Co sa tyka rastu chlpkov zavisi to od viacerych faktorov, podla toho ake mas huste a hrube chlpky prirodzene... Epilovane chlpky nikdy nevyrastu naraz ako ked ich oholis, budu vyrastat postupne...ja si napriklad nohy prebehnem aj kazdy tyzden, nie je ich este vela, je to menej bolestive a rychlejsie ako ked pockam kym mi ich je uz vidiet...ale aj ked su uz vonku tak nie su drsne...ak cakas ze budes mat 4 tyzdne hladke nohy ako v reklame tak to sa ti asi nesplni.. chlpkov je vzdy menej, niektore uz nikdy nevyrastu ale uplne hladke nohy mas len par dni...

wena
22. jan 2015

Kúp si taký, kde budeš môcť vymienať depilačnú a epilačnú hlavicu. Epilátor ti chĺpky vytrhá, ale určite ti nohy nevydržia úplne hladké 2-4 týždne, preto lebo chĺpky sú v rôznej rastovej fáze a teda dorastajú nerovnomerne. Keď ich budeš epilovať častejšie, tak postupne ti bude rásť menej chĺpkov a budú aj jemnejšie. Dosť veľa báb ma ale problém, že im chĺpky po epilácii zarastajú.

Depilátor ich oholí, tak ako žiletka, výhodou je, že sa nemôžeš porezať a nemáš potom podráždenú pokožku. Ale nohy po depilátore nebudeš mať na dotyk nikdy také hladké ako so žiletkou.
Oba môžeš používať aj na podpazušie a oblasť bikín, ale epilovanie v tých častiach dosť bolí, depilovanie je bez bolesti.

januus
autor
22. jan 2015

@nyusika dakujem, raz za tyzden je väcsia sloboda ako kazdy den jednorazovymi v lete, ako som spominala. citala som uz velakrat, ze zo zaciatku to velmi boli, tak som zvedava, ale ved pre krasu sa trpi, zvykli sme si 😀 a ako pisete, oplati sa to vydrzat. dakujem za ifno 🙂

januus
autor
22. jan 2015

@dorotka2013 necakam ako v reklame ze 4 tyzdne 😀 raz do tyzdna je ideal. aj keby kazdy treti den, tak vzdy lepsie ako jednorazovymi kazdy den v lete 🙂 dakujem

januus
autor
22. jan 2015

@wena ak mi zarastaju chlpky po ziletke, tak je pravdepodobne, ze budu aj po epilacii? co myslite?
vy co pouzivate? 🙂 na co mi je depilator ak nebudem mat na dotyk hladke nohy.. 😀 😀

nyusika
23. jan 2015

@januus sprav si raz-dvakrát tyzdenne poriadne peeling, ja doporucujem jeden diel trstinovehio cukru zmiesat s jednym-dvoma dielmi olivového oleja. pri sprchovani potriadne vyrajby cele telo, chlpky ti nebudu potom zarastat. a budes mat aj krasnu, vlacnu pokozku. nerobi si ten peeling do zasoby, zmiesaj male mnozstvo vzdy pred sprchou.

januus
autor
23. jan 2015

@nyusika wau o tom som este nepocula 🙂 vdaka

dorotka2013
23. jan 2015

@januus ja by som určite nemenila, len treba mat reálne predstavy a požiadavky a neveriť reklame, len toľko som chcela...teraz uz len vybrať pre teba ten najvhodnejší 🙂... A úplne súhlasím s @nyusika, peeling určite pomáha proti zarastaniu chĺpkov, ja používam take vo forme sprchovacieho gelu ale robila som si uz aj domáce...kávový bol super, mletu kávu zmiešas s olivovým olejom a troskou medu, môžeš pridať aj štipku škorice pre vôňu...

januus
autor
26. jan 2015

@sednaja
@nyusika
@dorotka2013
baby este mam par hlupych otazok:
1. s epilatorom sa holi na sucho alebo treba tiez penu?
2. je vrak po tom veeeelmi cervena podrazdena pokozka? je dobry nejaky gel po holeni alebo nieco take na ukludnenie pokozky?
3. to nie je otazka.. dnes som chcela ist popozerat nejake stojceky ale mne to bolo take trapne, lebo vsade v elektre za vami hned ide chlapik, ci vam moze pomoct...a teda musi vam pomoct, lebo vsetky tie vecicky su za sklom, takze minimalne ich musi vybrat 😀 a ja sa strasne hanbim, ako som vosla do obchodu a tam 4 predavaci-chlapi vo veku od 20 do 50 no mne to bolo strasne trapne, tak som sa na opätku otocila a vypadla :D

sednaja
26. jan 2015

@januus 1. na sucho.........prípadne tie, čo sú určené AJ do sprchy, tak môžeš aj pod vodou, ale tiež bez prípravkov
2. záleží asi od citlivosti pokožky.......moje nohy žiletku nepoznajú a pamätám sa, že som si pred epiláciou riadne vysprchovala nohy v horúcej vode, pre otvorenie porov a aj tak to dosť bolelo.......no to bol starý strojček s pružinami, ktoré zaťahovali chĺpky.........no vždy to bolelo menej a menej, asi zvyk.......pri tejto novej mašinke to takmer necítiť (čím viac pinziet, tým lepšie), nepoužívam nič pred a často ani po holení. Ale po holení je dobré dať hocijaký krém - mne to tak trošku vysuší pokožku a červená je iba chvíľu - záleží od citlivosti.
3. Epilátor mi nepríde ako niečo intímne, veď nepýtaš sa na vibrátor, okrem toho, od toho tam tí chlapi sú. Kľudne si pobehaj elektra, ale odporúčam čítať recenzie a objednať cez net - je to oveľa lacnejšie.

sednaja
26. jan 2015

@januus Inak, žiletka holí šikmo, takže keď chlpky rastú sú ostre a zdajú sa byť tvrdšie, to je vˇšak iba klam, v skutočnosti sú rovnako tvrdé.........avšak epilovaný chlpok rastie priamo, je na dotyk jemnejší....a nohy vydržia pekné asi 2 týždne, potom postupne sem-tam vykukujú chlpky a asi tak raz mesačne by bolo dobre epilovať.........ja som neepilovala už vyše mesiaca, síce to je neestetické, ale neviem sa k tomu dokopať, chlpky sú jemné, nepichajú, takže ti ani nepríde, že ich musíš dať preč - čo sa o žiletke povedať nedá

nyusika
26. jan 2015

@januus
1. nasucho
2. zo zaciatku budes bodkovana, pomoze aloe gel, pripadne takeolejom napustene papierkiky, tie su sucastou balena strojceku
3. zlate 😀 ale nemaj stres, aj ich zeny take pouzivaju 😀

januus
autor
26. jan 2015

@sednaja
@nyusika
dakujem zase 😀 tak nabuduce uz tam nabehnem a popozeram ceny, plus, ak pises ze na nete lacnejsie, tak porovnam a uvidim 🙂 potom dam vediet skusenost ako to dopadne :D

sednaja
28. jan 2015

@januus Dobre nakúp.....inak, dnes som si po dlhej dobe epilovala nohy a poviem ti, že som sa trošku zapotila......... odporúčam epilovať priebežne 😀 , keď je ešte menej chĺpkov........a ozaj, ten môj strojček má aj svetielko, dobre padne.

januus
autor
26. apr 2015

baby, konecne uz mam doma tento epilator http://epilatory-a-depilatory.heureka.sk/braun-...
no ☹ celé zle ☹ veď to tak strašne bolí, že ja sa nedokážem epilovať. je to ukrutná bolesť, vždy odtiahnem ruku od nohy, nedokážem sa týrať 😀 nedokážem udržať epilátor na nohe, aby trhal chlpy. hneď ako zabolí, tak intuitívne odťahujem ruku 😀 ja neviem, či to len mňa tak strašne bolí... mám dosť tmavé hrubé chĺpy, asi presný opak ako blondínky, ktoré majú svetlé a jemné chlpy a preto ich to tak nebolí. a to som holila od kolena dole, kde to bolí z celého tela asi najmenej 😀
no u mňa sa to nedá vydržať ☹ nedokázala som oholiť ani 1cm štvorcový... nič proste.. nedokážem to.. ani tá chladiaca rukavica nepomáha. čo mám robiť? vysolila som za to obrovské peniaze.

alebo bol by dobrý nápad ísť párkrát ku kozmetičke na epiláciu voskom? myslím, že po vosku sú tiež chlpy po čase jemnejšie a je ich menej. a potom by som už možno zvládla aj doma epiláciu strojčekom. či? viem, že voskom to tiež bolí asi rovnako, ale tam mi to strhne ona, takže aj keď plakať budem, je to jedno 😀 hlavne že to urobí. a ja si sama nedokážem ubližovať :D akokoľvek sa snažím premáhať.

@sednaja
@nyusika
@wena
@dorotka123

sednaja
27. apr 2015

@januus Ahoj..... 😀 Ak si ešte nikdy nepoužívala epilátor, tak asi ktorýkoľvek bude pre teba trauma. Ja mám taký istý, aký si si kúpila ty a v porovnaní s tým, čo som mala predtým je toto bomba 😀 Predtým som mala niečo na spôsob stočenej pružiny, ktorá sa chvela a koľkokrát sa tam chĺpok zasekol a len to ťahalo a nevytiahlo 😀
Zo začiatku ma to tiež brutál bolelo, no každým razom to bolo lepšie. Bolo mi odporúčané pred epiláciou okúpať si nohy v horúcej vode, aby sa otvorili póry, no i tak to bolelo, avšak časom už ani to nebolo potrebné.
Aj teraz (s novým epilátorom) epilácia niekedy pobolieva - alebo je skôr nepríjemná, ale nie je to neznesiteľné - je to o zvyku - moja skúsenosť. A ešte skús sledovať lunárny kalendár, ženský cyklus alebo skús sa informovať niekde v tejto oblasti, lebo všimla som si aj na sebe, že niekedy ma epilácia bolí dosť a niekedy ani neviem, že epilujem, takže niečo to bude s nastavením organizmu. Sama som ešte neskúšala, či to má niečo s fázou mesiaca, alebo čo na to vplýva.
Okrem toho každý máme iný prah bolesti. Moja mamka tiež epiláciu vzdala skôr ako ju vôbec začala 😀 Podľa mňa stačí len vydržať a navyknúť organizmus, ale tak uvidíš, čo ti poradia iné.
A ozaj, neepiluj si nohy až keď ich máš ako orangutan zarastené, ale priebežne.

januus
autor
27. apr 2015

@sednaja hmm no ja neviem :D budem to skúšať po malinkých častiach nejak :D šak za tie penize.. musím.. aj keď je pravda, že som nebola čerstvo okúpaná, možno to pomôže... a chlpy som mala 3 dni neholené, čiže teké akurát myslím - 3mm cca.
a niečo na tom lunárnom alebo ženskom cykle bude, lebo aj niekedy keď idem ku kozmetičke na hĺbkové čistenie tak niekedy to dosť bolí a je nepríjemné, a inokedy tam takmer zaspím, aké je to príjemné. Aj niekedy som citlivejšia na ozonizér, inokedy je to príjemné a ona vraví, že stále nastavuje rovankú intenzitu. ale zatiaľ som to nedokázala odsledovať podľa môjho cyklu, lebo ten je taký nepravidelný, že škoda sa o nejaký záznam pokúšať 😔 ale to už o inom...

Ďakujem, priebežne budem informovať ak "urobím pokroky" 😀 😀 😀

jachin
27. apr 2015

@januus ja mám epilátor rowenta..prvýkrát som to vzdala hned, potom ešte párkrát som sa donútila s tým oholiť nohy, ale tiež len od kolien dole..proste pre mna utrpenie.momentálne je už asi dva roky odložený v skrini 😝 či sa k nemu dostanem ešte, neviem.tiež ma to so žiletkou nebaví, ale ked si predstavím tú bolesť so strojčekom...

nyusika
4. máj 2015

@januus no nepomoze nic, len vydrzat, zatat zuby a prve tri depiacie pretrpiet 😀 alebo donekonecna denne holit ziletkou. depilacia yu kozmenicky je ale dobry napad, casovo aj financne nie prave najlacnejsi, ale napad je to dobry.
aspon si zvyknes na tu bolest. po roku sa uz budes len usmievat a dakovat bohu za epilator, ver mi.

januus
autor
31. máj 2015

@nyusika
@sednaja
ahojte 😀 hlásim sa opäť 😀 fakt ste mali pravdu že prvé 3 epilácie treba pretrpieť a potom to už pôjde, teda ja som dnes holila 3.krát a už sa to dá zniesť v pohode, aj ked to bolí ale dá sa cez to preniesť a dokážem oholiť takmer celú nohu vkuse - od kolena dole.. stehná som zatiaĺ neskúšala, to bude určite zase fuška :D ale fakt som vďačná bohu za ten epilátor, je to úžasný pocit keď ešte po týždni pozriem na nohy a stále nemám robotu :D a inokeedy by som každý deň holila :D úúúžas. a nezarastajú mi chlpky čo ma neskutočne teší 🙂 občas 2-3 sa nájdu ale to je nič 🙂 začervenanie ináč pominie o 2 dni, takže super
no len taký problémik zatiaľ mám, že tie chĺpky rastú nerovnako rýchlo a teda aj keď oholím po 2 týždňoch, lebo niektoré sú dlhšie, tak to tie kratšie nevezme a preto nemám vlastne nikdy hladké nohy na dotyk 😒 zas to neni také hrozné, lebo chlpky su fakt jemnejšie a nie je to celá noha nových chlpkov naraz, ale ten pocit hladkých nôh sa ozaj nedá nikdy dosiahnuť? 😀 to musím nechať dorásť všetky? ale potom by zas niektoré boli až moc dlhé :D vďaka za rrady a prepáčte za hlúpe otázky 😀
@dorotka2013

dorotka2013
31. máj 2015

@januus ja som to pisala uz predtym 🙂...uplne hladke nohy su len par dni... cudujem sa ze pises ze kratsie chlpky ti nevezme...tieto nove strojceky vytrhnu uz aj ozaj kratke chlpky...skus viac napnut pokozku, nech sa akoby postavi, lepsie ho strojcek zachyti... ale ked si to porovnas, ako dlho mas uplne hladke nohy so ziletkou? ja som mavala 1den...takto mam 2-3dni...je to sice trochu rozdiel, lebo ziletka robi "ine hladke" ale aj tak by som nemenila 🙂

nyusika
1. jún 2015

@januus zo zaciatku je potrebne depilovat sa castejsie, klude aj raz za tyzden.
vlastne,v lete a sezone holycg boh to ja tak robim stale, mam akyumulatorovy strojcek, na balkone sa sklbem, kavicka veget 😀 tym ze su chlpky uz slabuckle, trva to fakt kratko. najhorie su tie zaciatky. pockaj o pol roka-o rok, to bude nebe a dudy :D