Niečo na zrušenie prekliatie? Nič sa mi nedarí. Myslím že som prekliata kvôli mojej rodine. Ako to zruším? Má s tým niekto skúsenosti? Moja rodina narobila veľa hriechov a myslím že druhý nás prekliali.
@h2 To sa nedá keďže mi nič nevychádza celý život. 🥲
@famebazarik2024 Dá, skúšaj.
@famebazarik2024 ale žijeme v 21.st....žiadne bosoráctvo, ani prekliatia neexistujú...to si asi robíš srandu, že ?
@famebazarik2024 co konkretne ti nevychadza?
@micusa2222 Duchovný svet existuje, ale má vplyv len na toho kto sa mu otvára, napr. cez okultizmus.
A čo ti vychádza?
Zobudila si sa dnes? Ak áno, je to fantastické! Nie každý má taký dar a áno, bavíme sa aj o mladých ludoch.
Trpíš rakovinou? Nie? No to je fantasticke!
Je uplne OK, ze veci aj nevychadzaju, ale vela aj vychadza a na čo sa zamerias, čo polievas, to rastie.
@famebazarik2024 ak chceš žiť inak,musíš robiť veci inak. Tvojim najväčším preliatiam môže byť ti ,že kopíruješ život svojej rodiny a opakuješ ich chyby.
@famebazarik2024 byt v zivote stastny nie je samozrejme. Treba na tom riadne makat. Ziadne pozehnanie, vydymenie alebo modlenie nepomoze.
@zmrzlinka2021 no šamanizmus, okultizmus...a smer woodoo...psychiatria....brrr....
@micusa2222 drvivá vacsina ludi v tom zije
@famebazarik2024 prekiatie je len pohodlnou výhovorkou na veci, čo "nevychádzajú", možno treba len viac urobiť pre to, aby vychádzali
@famebazarik2024 generacne prekliatia sa daju zlomit len v moci Jezisa Krista, ktory ma moc nad duchovnymi mocnostami.
@famebazarik2024 ahoj, popozeraj si na YouTube videa od exorcistu Luboslav Petricko...najdes tam aj videa o prekliati, velmi pekne o tom rozprava napr
https://www.youtube.com/watch?v=wJlMv-cECw8dobro je silnejsie ako zlo, takže iba dobrom są zło porazi
@famebazarik2024 preposielam vam od neho aj clanok
Keď nás v lese uhryzne jedovatý had, tak nám u lekára injekciou podajú protijed.
Tak aj v duchovnom slovazmysle najlepším "protijedom" na prekliatie je požehnávanie. A tak isto treba požehnávať aj iných ľudí, ktorí Vám v minulosti ublížili. Tým sa môžu odstrániť mnohé kliatby z rodín. Želaním dobra iným, zvolávate aj na seba Božie požehnanie. A ako som už spomenul k tomu je potrebná častejšia svätá spoveď a prijímanie sv. Eucharistie.
Kedysi dávno prababka vyslovila prekliatie. Jej vnúčatá, teda teta, otec nikdy nemali šťastné vzťahy. Rodičia sa rozviedli. Môže to súvisieť s prekliatím? Môže to mať vplyv aj na ďalšieho vzťahy? Čo je potrebné urobiť?
-
Odpovedá o.Petričko
-
Sláva Isusu Christu. Vráťme sa do dnešnej doby.Prečo dnes toľko starších žien ,ktoré sú už babkami alebo dokonca prababkami, veľakrát svoju zlobu obrácajú proti svojim vlastným deťom i vnukom. Prečo dnes mnohé vdovy sú na psychiatrických liekoch alebo na sedatívach, a predtým sme ich videli v chrámoch a aj sa podieľali na cirkevnom živote vo farnostiach.Či tam chýbal silný vzťah s Kristom? Určite aj my, pastorační kňazi, sme v minulosti i počas dlhých desaťročí možno aj storočí niečo zanedbali alebo pastoračne prehliadali.Alebo sme sa báli ľudských ohľadov. Pán Ježiš predvídal tieto veci a určite o tom apoštolom rozprával,ked to aj vnuknutím Jeho Ducha zapísali(List Jakuba1,27) .
Časté kliatby zo strany starých rodičov sú, žiaľ ,aktuálne i dnes. A ako ukazuje prax,tá materinská kliatba či kliatba starej mamy sa väčšinou uchytí na členov rodiny,na priamych potomkov tej nešťastnej mamy i starej mamy,ktorá z istých príčin prestane priať dobro svojim deťom. Najlepšim protijedom na kliatbu je žehnanie. Žehnať v myšlienkach tej prababke,hoc je už na večnosti -" Pane Ježišu požehnávaj tvoju služobníčku ,Pane Ježišu upokoj dušu tvojej služobníčky"-- Treba to dávať Pánu Ježišovi, lebo ak babička odišla so zlobou v duši,ak nekonala pokánie,tak preklína aj tam...a aj seba samú...taký človek sa stane už protivníkom aj seba samého. Videl som veľakrát počas exorcizmov,tí démoni alebo to boli ľudia z pekla.....strašne preklínajú. Ďakujte za tú prababku.Ďakujem Otcu i Synu i Sv.Duchu za prababku Annu (napríklad)." Pane Ježišu naplň ma Tvojou láskou voči tej prababke.Sláva Tebe Pane". Za bolesť v duši zo vzťahov ďakujte: ,"ďakujem Otcu i Synu i Sv.Duchu, "- aj vtedy kliatba odchádza.Opakovať si dlho,každý deň tieto modlitby,ktoré Vás napĺnia Božou milosťou.Ďakovaním za predkov sa očisťuje rod.Ďakovanie Bohu Vás robí neprístupnou vplyvu zlých síl. Prababka tiež mohla byť obeťou nejakého zlorečenia jej predkov. Určite bolo málo lásky medzi generáciami v rode i v rodine.Ďakovať za nich. Za každú dušu sa treba modlit.My nesúdime,kde sa tá konkrétna duša nachádza,my môžme vyslovit iba mienku,ale Sudcom je Pán Ježiš.Preto aj v Liturgiách odovzdávame duše našich zosnulých Jeho milosrdnej láske. Ked aj Vy budete pristupovať k sviatostiam Cirkvi; k častejšej svätej spovedi a sv.Prijímaniu, tak budete chránení pred vplyvom zlorečenia Vašej prababky. Veľa žehnajte v myšlienkach a ďakujte Bohu(1 Sol 5,18). Dobroprajnosťou a ďakovaním sa dá veľa zla i kľatieb vyhnať z rodiny i veľa vyriešiť a tak si to praje Boh ,ked prikázal svojim anjelom spievať" Sláva na výsostiach Bohu a na zemi pokoj ľuďom dobrej vôle".(Lk 2,14).
@famebazarik2024 A bola si uz u psychologa? Moze to mat ovela prozaickejsie vysvetlenie. V rodine, kde sa robi vela zleho, ako hovoris, si vacsinou vela zleho uziju aj deti, vychova tam nebyva ktovieco. Ja poznam babu, ktorej naozaj cely zivot nic nevychadza - vztahy s muzmi bieda az katastrofa, o robotu vacsinou o kazdu pride alebo ju fyzicky znici, zdravie tiez podlomene, nema skoro ziadnych kamaratov...Ale primarne to schytala vo svojej rodine, jednak vztah rodicov rozbity, ale hlavne ani jeden rodic nie je/nebol psychicky v poriadku, diali sa jej ozaj dost zle veci. Z toho si clovek odnesie velmi zly obraz o sebe samom, negativny pohlad na svet, pocit, ze nemoze nikomu doverovat, ze za nic nestoji, psychicku nestabilitu, pesimizmus...A to sa potom prejavuje v kazdej sfere.
Takze ja by som skusila skor riesit veci v sebe nez prekliatie. Prekliatie je v podstate take "lacne" vysvetlenie, ked clovek nieco vysvetlit chce a nic mu nenapada.
O nasej rodine sa napriklad tiez vzdy hovorilo, ze sme prekliati, este v generacii mojich rodiciv a ani sa uz nevedelo preco. Ja som si pred par rokmi pozerala stare zaznamy z matrik a tam som zistila, ze moja pra-pra-babka mala 11 deti, z ktorych uplne vsetci chlapci zomreli do 2 rokov a dievcata vsetky prezili. Podla mna museli byt s muzom prenasaci nejakej genetickej poruchy, ktora postihovala chlapcov. Ale pred vyse 100 rokmi na lazoch v horach si to ludia nevedeli vysvetlit a tipujem, ze to bolo to nase prekliatie.
Ja si myslím že prekliatie existuje ale len na veľmi slabých jedincov. Možno by si nemala hľadať chybu že sa ti nedarí v iných 🤷🏼♀️
@famebazarik2024 mne sa raz v zahraničí nálezisku stala taká situácia, že okolo začala chodiť žobráčka a žobrať od ľudí. Bola protivná prišla aj ku mne odmietol som ju. Ak by bola milá možno by som jej dal deobné. Nahnevala sa a niečo zamrmlala v ich jazyku a urobila mi nad hlavou rukou taký akoby obrazec. Aspoň mne sa to tak zdalo, možno to ani nebolo prekliatie ale mne len tak na sekundu prišlo na um, že či nie náhodou. Neverím na také veci ale vedel som, že taká žobráčka by tomu mohla veriť. Ešte som len sadal do lietadla a prišlo mi zle. Aj celú cestu do ďalšieho mesta. Hlava aj žalúdok aj celková slabosť svalov. V tom lietadle som si len povedal, že tomu nebudem veriť. Do rána to prešlo. Viem že som ešte to prekliatie odstrčíl otvorenými dlaňami od seba. Bol to môj výmysel. Neverím na prekliatie ale viem, že ľudia ktorí tomu veria alebo si prekliatie pripustili, ktorí si niečo nemyslia tomu uveria a ochorejú z toho alebo podvedomie im nadiktuje aby sa trápili.
@famebazarik2024 Veľmi ľahko: prestaň tomu veriť.