Ako vychovať fenku Yorkshira?

anlady
2. sep 2011

Dobrý deň, potrebovala by som zopár rád k fenke yorkshira. Len teraz mala nedávno 2 mesiace a neviem ju odnaučiť hrýzť a cikať na jedno,max dve miesta.
Tak sa pýtam Vás, ako ste vychovali vášho, kde ho máte umiestneného, ako riešite venčenie vonku a všetko okolo neho. Mockrát ďakujem za skoré info a rady.

ospravedlňujem sa, v nadpise mám chybu - vypadlo mi K 🙂

jahu348
2. sep 2011

anlady - ahoj. Mojho yorka mam uz pomaly 4 rok. Nechcel spavat a byt v pelisku sam. od malicka spava s dcerou v posteli. Ale vedla postele ma aj pelisek tak ide aj tam. Cikanie??? Tak ja byvam v rod . dome. Zo zaciatku som v lekarni kupovala teda aj kupujem take podlozky nepremokave co sa davaju starym ludom na postel - predavaju to aj na kusy. Tam som ho ucila cikat. A potom si nejak sam zvakol sa pytat von. Vzdy siel pri dvere a skarbal. Ked som ho ucila vzdy som mu zdoraznovala ked som ho pustala von ,ze ideme cikat ...stale som mu to opakovala a tak sa naucil. ja mam zase taky problem ze pyta sa cikat ale doma si musi oznackovat - vzdy roh sedacky a to ho neviem oducit. A tu podlozku ma stale na jednom mieste lebo ked sme v praci a je doma sam tak ide cikat na podlozku,