Ako vybaviť OČR kvôli koronavírusu, keď mám dve školopovinné deti?

viktoria12
22. apr 2020

Ahojte som zamestnaná na tpp. A momentálne deti nechodí do školy kvôli koronavirusu. Chodila dom do práce . Snažili sme sa s partnerom nastaviť tak aby sme sa striedali pri deťoch no jemu upravili pracovnú dobu a často by boli deti samé . Je možnosť aby som šla.na ocr menšia dcéra má 8 rokov ako mám postupovať ďakujem

vamajka
22. apr 2020

@viktoria12 vypis si tlacivo ktore je na nete a odosli ho vsetko vybavis z domu nemusis nikde chodit

viktoria12
autor
22. apr 2020

@vamajka a v práci to musím do pred nahlásiť

vamajka
22. apr 2020

@viktoria12 netreba vopred len oznamis, ze si od dnesneho dna na OCR

viktoria12
autor
22. apr 2020

@vamajka a nemôžu má potom kvôli tomu vyhodiť

vamajka
22. apr 2020

@viktoria12 nie mas na to zo zakona narok

viktoria12
autor
22. apr 2020

@vamajka lebo u nás v práci nemajú veľmi v láske ak ide niekto na ocr alebo pn

martinka13
22. apr 2020

Podľa mňa je fér, ak to v práci povieš vopred, aby sa vedeli zariadiť. Na OČR samozrejme máš nárok, ale ber ohľad aj na zamestnávateľa. Aby sa niekedy v budúcnosti aj oni k Tebe správali fér....

vamajka
22. apr 2020

@viktoria12 v laske to nemaju viaceri zamestnavatelia tak bud budes chodit do prace a zamestnavatel bude spokojny a deti budes nechavat same alebo budes s nimi je to na tebe. Nas zamestnavatel v pohode akceptuje a staci to oznamit v ten den a ziadny problem

mogaa
23. apr 2020

@viktoria12 jasne že s dieťaťom môžeš ísť na OČR kvôli zatvorenej škôlke....Len ak si v skúš.dobe či máš zmluvu na dobu určitú - tak ti PP asi nepredĺžia.... a či ťa nevyhodia? no ak budú rušiť prac.miesta tak výpoveď ti dať môžu(samozrejme s odstupným)